25 Kasım 2014, Salı 13:28:13

HAVA TRAFİK KONTROLÖRLERİ İSYAN NOKTASINDA…

Devlet Hava Meydanları İşletmesi, havacılığın en kritik noktasında görev yapan hava trafik kontrolörlerine katı kurallar getirmeye hazırlanıyor. Kölelik denilebilecek bu uygulamanın ilk adımları atılmaya başlandı. İşte kontrolörleri isyan noktasına getiren kuralların ayrıntıları.
  • BU ZAMANA KADAR GEÇİCİ GÖREVLERİ DE SAYARSAM 10 TANE LİMAN DA GÖREV YAPTIM. HEPSINDE DE KULE 5 YILDIZLI OTEL KONFORUNDAYDI..
  • isyan ruhu en az kulecide niye isyan etsin ki yorgunum diyor son model koltuk takımı altına geliyor havalimanı müdürleri hiçbir kuleci için isim belirleme yetkisi yok ankara s. d. bşk. isim bildiriri h. müdürü imzalar ne isyanı birader !
  • yeni kuleye hava yollarından açık büfe yemek ve kahvaltı istiyoruz.
  • Gn. Md. de İş Sağlığı İş Güvenliği D. Bşk.lığının fiiliyata kavuşacağı süreçte HTK'leri ve seyrüsefer personelinin birbirine yakın olumsuz bunca yorumla gündem oluşturmaları?..., sebebi yeni kurulacak bşk.lığın kadrolarının seyrüsefer ve HTK kökenlilerce oluşturulması için düğmeye basılması olabilir mi?...KYS'i ilk oluşturan, EYS, iş sağlığı ve iş güvenliği Y. sistemi oluşturulması çalışmalarını yürüterek emek veren başka bir bşk.lık iken, onca HTK'leri ve seyrüsefer personeli neredeydi, Seyrüsefer Kalite Yön. Sistemini neden geç oluşturdular? Sistem iyi çalıştı mı? Kuruluşta ilk dernekleşen, güçlü temsil edilen, kabul gören, söz sahibi de olanlarda HTK'leri iken, şartlar bu kadar acınası ise, onlarca yıldır Dernek Yöneticileri ne yaptı? Gerçekten iyi mi temsil ettiler HTK'lerini? Cevap şu ki memnunsunuz işinizden de, Derneğinizden de ve biliyorsunuz ki güçlüsünüz Kuruluşta, önemlisiniz de Üst Yönetim için, iyileştirmeler ve gelişmeler ise görecelidir ve yatırımlara bağımlıdır
  • Ya şu 7000 lira maaş alıyorsunuz diyip duran tipler ben neden o maaşı hiç göremiyorum. Sakın benim maaşımdan 1500-2000 kadar kesip size verdiklerinden dolayı olmasın. Bide utanmadan sıkılmadan akıl veriyorsunuz laf sokmaya çalışıyorsunuz. Ama kimse yemiyor haberiniz olsun kendinizi bosuna yırtmayın sizleri muhatap alan yok
  • 7 MİLYAR MAAŞ ALIYORSUNUZ. KALİTELİ BIR BÖCEK İLACI ALINDA İLAÇLAYIN. HER ŞEYİ DEVLET DEN BEKLEMEYİN. BURADA EKMEK YEDİĞİNİZ KURUMUNUZU REZİL ETMEYİN.
  • Biz sevgili atcolara en buyuk kotulugu yine kendi meslektaşlarımız yapıyor malesef halen istanbul şöyle ankara böyle anadolu meydanları böyle diye atisip duruyorsunuz halen demir kulede gorev yapanda var cok guzel kulelerde calisanlarda var ama herkes isi goruldukten sonra digerlerinin derdini unutuyor ondan sonra birlik beraberlik hikayeleri
  • Ankarada acc deki dinlenme odasinin koltuklarinin altinda damacana var neden biliyormusunuz ?? Cunku kırık ve ise yaramaz haldeler ayrica kirli wc leri hic solemiycem igrenc
  • söylediklerini beğenmediğin bir insanın söylediklerine fikirler ile karşı çıkmak gerekir, o insana uyduruk bir takım rahatsızlıklar yakıştırmak sizin eleştiri karşında küçüldüğünüzü ve baş edemediğinizi gösterir. sizin gibi yerlerde çalışanlar benim fikirlerimden tabii ki rahatsız olacaklar. fakat bu somut gerçekleri değiştirmiyor. zaman içinde siz de bu gerçeklerin farkına varmasınız da sonuçlarını yaşayarak göreceksiniz. benim hakettiğim yere gelmem için sizin küçülmeniz gerekmiyor, herkesin emeği kutsaldır. bu eleştiriler sizin kişiliğinizi ve emeklerinizi hedef almıyor.
  • Gerçekten de bazı meydanlarda ister asker ister sivil olsun iş yükü birçok meydanla kıyaslanamayacak derecede ağır. Sivil yaklaşmaların aksine birden fazla yaklaşma paternlerinin olduğu, aynı anda hem VFR hem de IFR uçuşların idare edildiği, sivil uçuşlarla da ayrımın takip edildiği, yaklaşık 13-15 tanesi meydan trafik paterninde olmak üzere aynı anda havada bulunan 30-40 tane trafiği sabah/akşam idare eden ÇİĞLİ yaklaşma kontrolden Allah bin defa razı olsun. Gerektiğinde önleme/it dalaşı yapılırken pilotu yönlendiren, adeta gözleri rolünü üstlenerek kokpitteki pilotun aynı zamanda hayati sorumluluğunu omuzlarında taşıyan bölge radarlarındaki operatörlerin iş stresini saymıyorum bile. Demek istediğim sadece sivil kontrolörler değil ağır şartlarda çalışan, farklı kurumlarda da olsa hepsi geminin içinde aslında. Sonuçta hava trafik hizmetlerinde çalışan tüm personelin sorunlarının etkin ve kalıcı çözümüne yönelik SHGM tarafindan ciddi bir yaklaşım gösterilmesi şart. Bunun da pilotlar birliği tarafından her platformda dile getirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Sonuçta aynı amaca, havacılığın daha güvenli hale getirilmesine, hizmet eden topluluklardan bahsediyoruz. Sadece bunlar mı? Meydan işletme, meydan meteoroloji ve bunun gibi havacılığa hizmet veren tüm kurumların dayanışma içerisinde olması gerekir. Yoksa gün geçtikçe artan trafik yoğunluğu ve iş yüküyle beraber kaza/olayların artışına hep beraber şahit olabiliriz.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi, hava trafik kontrolörlerinin canını okuyacak bir uygulama başlatıyor. Smart binası başta olmak üzere, aprondaki kule ve kulenin altında bulunan teknik blok dâhil olmak üzere kontrolörlerin çalıştığı her noktaya kartlı geçiş sistemi getiriliyor.

Teknik blokta pislik içinde bir binada hizmet veren kontrolörlerin hiçbir sosyal alanı bulunmazken, bundan sonra hava almak için bile kapının önüne çıkmaları yasaklanıp kontrol ve kayıt altına alınacak. Yemek yemek, çay içmek, hatta sıkılıp kapının önüne çıkmak istemeniz halinde bile kayıt altına alınmış olacaksınız. Kontrolörlerin teknik blok diye tabir edilen aprondaki tesiste ne yemek alanı bulunuyor ne de çay ve kahve gibi ihtiyaçları giderecek bir nokta bulunuyor.

İşte bu durum kontrolörleri çileden çıkarttı. İsyan noktasına getiren bu çalışmaların personel yetersizliğinden kaynaklandığı ileri sürülüyor. Normal standartlara göre mesai saatlerinde 35 kontrolör olması gerekirken bu sayı 22 ye kadar düşmüş durumda.

Hava trafiğini tehlikeye düşürecek kadar sayının azalmasında etken olarak “Torpilini bulan İstanbul’dan kaçıyor” şeklinde açıklanırken, DHMİ de bu durum karşısında çareyi nöbetçi kontrolör sistemi kurarak çözmeyi planlıyor. Bundan sonra iki günlük istirahatta bulunan personelin aynı zamanda nöbetçi kontrolör olacağı kaydediliyor.

Son dönemde özellikle Edremit, Antalya, Sabiha Gökçen ve Çanakkale gibi meydanlara tayin isteyip giden kontrolör sayısında artış gözleniyor.

Öte yandan sendikalar da kontrolörlere kanca takmış durumda. Kontrolörlere üye olma karşılığında çeşitli vaatlerde bulunan sendikaların İstanbul’daki çalışma şartlarının ağır olmasından dolayı “Bize üye olun bir yıl içinde istediğiniz meydana tayininizi yaptıralım” dedikleri iddia ediliyor. Özellikle Memur-Sen’in bu yolla çok sayıda kontrolörü üye yaparak tayinlerini gerçekleştirdiği belirtiliyor.

©AirportHaber Özel

HAVA TRAFİK KONTROLÖRLERİ İSYAN NOKTASINDA…

Yorumlar Tüm Yorumlar (64)

ATC ~ 9 yıl önce
BU ZAMANA KADAR GEÇİCİ GÖREVLERİ DE SAYARSAM 10 TANE LİMAN DA GÖREV YAPTIM. HEPSINDE DE KULE 5 YILDIZLI OTEL KONFORUNDAYDI..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
isyan ~ 9 yıl önce
isyan ruhu en az kulecide niye isyan etsin ki yorgunum diyor son model koltuk takımı altına geliyor havalimanı müdürleri hiçbir kuleci için isim belirleme yetkisi yok ankara s. d. bşk. isim bildiriri h. müdürü imzalar ne isyanı birader !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
karacı ~ 9 yıl önce
yeni kuleye hava yollarından açık büfe yemek ve kahvaltı istiyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Temsil ~ 9 yıl önce
Gn. Md. de İş Sağlığı İş Güvenliği D. Bşk.lığının fiiliyata kavuşacağı süreçte HTK'leri ve seyrüsefer personelinin birbirine yakın olumsuz bunca yorumla gündem oluşturmaları?..., sebebi yeni kurulacak bşk.lığın kadrolarının seyrüsefer ve HTK kökenlilerce oluşturulması için düğmeye basılması olabilir mi?...KYS'i ilk oluşturan, EYS, iş sağlığı ve iş güvenliği Y. sistemi oluşturulması çalışmalarını yürüterek emek veren başka bir bşk.lık iken, onca HTK'leri ve seyrüsefer personeli neredeydi, Seyrüsefer Kalite Yön. Sistemini neden geç oluşturdular? Sistem iyi çalıştı mı? Kuruluşta ilk dernekleşen, güçlü temsil edilen, kabul gören, söz sahibi de olanlarda HTK'leri iken, şartlar bu kadar acınası ise, onlarca yıldır Dernek Yöneticileri ne yaptı? Gerçekten iyi mi temsil ettiler HTK'lerini? Cevap şu ki memnunsunuz işinizden de, Derneğinizden de ve biliyorsunuz ki güçlüsünüz Kuruluşta, önemlisiniz de Üst Yönetim için, iyileştirmeler ve gelişmeler ise görecelidir ve yatırımlara bağımlıdır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Atc ~ 9 yıl önce
Ya şu 7000 lira maaş alıyorsunuz diyip duran tipler ben neden o maaşı hiç göremiyorum. Sakın benim maaşımdan 1500-2000 kadar kesip size verdiklerinden dolayı olmasın. Bide utanmadan sıkılmadan akıl veriyorsunuz laf sokmaya çalışıyorsunuz. Ama kimse yemiyor haberiniz olsun kendinizi bosuna yırtmayın sizleri muhatap alan yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BAKICI KORUCU ~ 9 yıl önce
7 MİLYAR MAAŞ ALIYORSUNUZ. KALİTELİ BIR BÖCEK İLACI ALINDA İLAÇLAYIN. HER ŞEYİ DEVLET DEN BEKLEMEYİN. BURADA EKMEK YEDİĞİNİZ KURUMUNUZU REZİL ETMEYİN.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Biz sevgili atcolara en buyuk kotulugu yine kendi meslektaşlarımız yapıyor malesef halen istanbul şöyle ankara böyle anadolu meydanları böyle diye atisip duruyorsunuz halen demir kulede gorev yapanda var cok guzel kulelerde calisanlarda var ama herkes isi goruldukten sonra digerlerinin derdini unutuyor ondan sonra birlik beraberlik hikayeleri

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Ankarada acc deki dinlenme odasinin koltuklarinin altinda damacana var neden biliyormusunuz ?? Cunku kırık ve ise yaramaz haldeler ayrica kirli wc leri hic solemiycem igrenc

Yanıtla

Kalan karakter 1000
charlie ~ 9 yıl önce
söylediklerini beğenmediğin bir insanın söylediklerine fikirler ile karşı çıkmak gerekir, o insana uyduruk bir takım rahatsızlıklar yakıştırmak sizin eleştiri karşında küçüldüğünüzü ve baş edemediğinizi gösterir. sizin gibi yerlerde çalışanlar benim fikirlerimden tabii ki rahatsız olacaklar. fakat bu somut gerçekleri değiştirmiyor. zaman içinde siz de bu gerçeklerin farkına varmasınız da sonuçlarını yaşayarak göreceksiniz. benim hakettiğim yere gelmem için sizin küçülmeniz gerekmiyor, herkesin emeği kutsaldır. bu eleştiriler sizin kişiliğinizi ve emeklerinizi hedef almıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Gerçekten de bazı meydanlarda ister asker ister sivil olsun iş yükü birçok meydanla kıyaslanamayacak derecede ağır. Sivil yaklaşmaların aksine birden fazla yaklaşma paternlerinin olduğu, aynı anda hem VFR hem de IFR uçuşların idare edildiği, sivil uçuşlarla da ayrımın takip edildiği, yaklaşık 13-15 tanesi meydan trafik paterninde olmak üzere aynı anda havada bulunan 30-40 tane trafiği sabah/akşam idare eden ÇİĞLİ yaklaşma kontrolden Allah bin defa razı olsun. Gerektiğinde önleme/it dalaşı yapılırken pilotu yönlendiren, adeta gözleri rolünü üstlenerek kokpitteki pilotun aynı zamanda hayati sorumluluğunu omuzlarında taşıyan bölge radarlarındaki operatörlerin iş stresini saymıyorum bile. Demek istediğim sadece sivil kontrolörler değil ağır şartlarda çalışan, farklı kurumlarda da olsa hepsi geminin içinde aslında. Sonuçta hava trafik hizmetlerinde çalışan tüm personelin sorunlarının etkin ve kalıcı çözümüne yönelik SHGM tarafindan ciddi bir yaklaşım gösterilmesi şart. Bunun da pilotlar birliği tarafından her platformda dile getirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Sonuçta aynı amaca, havacılığın daha güvenli hale getirilmesine, hizmet eden topluluklardan bahsediyoruz. Sadece bunlar mı? Meydan işletme, meydan meteoroloji ve bunun gibi havacılığa hizmet veren tüm kurumların dayanışma içerisinde olması gerekir. Yoksa gün geçtikçe artan trafik yoğunluğu ve iş yüküyle beraber kaza/olayların artışına hep beraber şahit olabiliriz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000