23 Ekim 2016, Pazar 09:25:37

Hava trafik kontrol hizmeti özelleşiyor

Fileleftheros’un haberine göre yasa tasarısı ile FIR Hattı’nda uzun süredir yaşanan ciddi rötar sorununa tek pratik çözüm getirilmesi hedefleniyor.Kaynak: Rum Ulaştırma Bakanlığı, Hava Trafik Kontrol hizmetini özelleştirecek
  • Tasarruf yapılmak isteniyorsa yol kontrol hariç tüm limandaki kuleler özeleştirilmeli. Yata yata 8 bin tl maaş yazık günah o paranın yarısına hatta üçte birine dil bilen üniversite mezunları sıraya girer. Artan parada hazineye devletin karı ayda en az 5 trilyon.
  • Yemi, arpası az gelen azıyor. Çok tamahkar olmayın, herşey topraktan geliyor, sonra toprağa geri dönecek,. O yiye yiye löp löp yaptığınız herşey toprak olacak. Arkanızda kendi isminizi bırakın. Ebeveynlerinizle anılmayın.
  • Yahu rumlarda da aynı sorun var. Kontrolörler para istiyor, devlet verecem de kuyruk uzun diyor. Onun için devlet şirketi kurarak kuyruktan kurtaracaklar. Bizdeki hikayenin aynısı yani. Hani DHMİde de iki anonim şirket kurulsun, seyrüsefer ve meydan işletme iki ayrı şirket olarak yapılandırılsın deniliyordu da kuyruklar atılırız korkusuyla herkesi devreye sokup devlet büyüklerini bu işten vazgeçirmeye çalıştılardı. Hatırlayın şurada kaç gün oldu da unutverdiniz. Neyse anonim şirket olunca borsada işlem görüp hisseleri satılabiliyor. Haberi yazan kişi de bunu özellişterme olacak şeklinde yorumlamış. O biraz cahillikten tabi, kar amacı gütmesi uluslararası kurallara göre yasak olan bir şirketi borsada alıp satamazsınız. Karşılığında hissedarlara ne vereceksiniz. Hava trafik işi maliyeti paylaşma esasına göre işler. Yani sadece ama sadece hizmet vermek için harcadığınızı hava sahanızı kullananlara paylaştırır ve geri alırsınız, bir kuruş fazlasını değil. Onun için işin aslı ne yazıkki yine kuyrukların özelleştirilmesi. Bizdeki kuyruklar bunu çok iyi öğrendiler, onun için bir yandan işi hava trafiğin özelliştirmesine getirerek kuyruk acılarını hafifletmeye çalışırken öbür taraftan da kendilerine uzanacak tehlikeyi savuşturmak için yine torpil aramaya başlamışlardır. Len etfaiyeciler içinizdeki yangını da söndürebiliyonuz mu bakalım :)
  • Lise mezunu dil bilmeyen personel kontrolörmüymüş Dhmi de? Ne mal insanlar var hala bu laflara kanan inanan..=/ Cidden yazdigina inandin mi şimdi sen?
  • Yakinda turkiye yabancı kontrolor ithal edecek.kalitenin artması için bunun olması şart.3. Havalimaninda gorevlendirilecekler.
  • Turkiyenin başına.van da kalorifercilikten kulecilige terfi eden personel var.sormuşlar bunlara geçmek isteyen var mi diye.memur,teknisyen kadrosundaki hiç kimse geçmek istememiş.vizyon sahibi olmak güzel.
  • Bugün aldığım en sevindirici haber :D askeriyede onbaşı ,dhmi de ise lise mezunu dil bilmiyen eski personel bu işi yapıosa dışarıda tonla dilbilen işsiz üni mezunu bi kursla hayli hayli yapar destekliyorum. dhmi de en kısa sürede euro controlle anlaşırda bu sorun bizde de ortadan kalkmış olur.
  • Türkiyeye
  • Emin olun bu ülkede iyi bir şey olsa yapmazlar. Kontrolörler asıl şimdi hapı yuttu. İşim garanti diye bir şey kalmaz. Şikayetler yığılınca maaşa zam işe son olayları da çok olur. Kendilerini pilotlarla bir görme egosunu da görürüz.
  • Haberin Rum'larla ilgili olduğu neden başlıkta ifade edilmiyor APH? Böyle küçük numaralarla mı tıklanma sayısını arttırmak istiyorsunuz?

Rum Ulaştırma Bakanlığı “Lefkoşa” FIR Hattı’ndaki Hava Trafik Kontrol hizmetini Sivil Havacılık Dairesi’nden alıp “özel devlet şirketi” haline getirilmesini öngören yasa tasarısının, Meclis Ulaştırma Komitesi’ndeki ilk görüşmesi, tasarıdaki iflas ve hisse devri maddeleri nedeniyle tartışmalı geçti.

Fileleftheros’un haberine göre yasa tasarısı ile FIR Hattı’nda uzun süredir yaşanan ciddi rötar sorununa tek pratik çözüm getirilmesi hedefleniyor.Gazete, yaşanan rötarların hem havayolu şirketlerine maddi külfet getirdiğini hem de Güney Kıbrıs’ın elindeki Uçuş Kontrol Bölgesi’ni yönetememekle suçlanması nedeniyle siyasi sorunlar yarattığını kaydetti.Yasa tasarısının, 2006’dan beri Rum Ulaştırma Bakanlığı ve Sivil Havacılık Dariesi’nin Eurocontrol ile yapılan uzun istişare ve çalışmalar sonucunda varılan çok kapsamlı anlaşma uyarınca hazırlandığını yazdı.Habere göre yasa tasarısında, kurulacak özel şirketin iflas durumu olabileceği ve böyle bir durumda hisselerinin üçüncü taraflara devredilebileceği maddeleri de yer alıyor.

İflas durumunun, egemenlik ve ulusal güvenlikle ilgili tehlikelerin ötesinde yabancı bir örgütün FIR denetimini üstlenmesini de gündeme getirebileceğine işaret edilen haberde, hisselerin devredilmesi olanağıyla da  kısmi de olsa “özelleştirme” yolunun açıldığına dikkat çekiliyor.Haravgi haberi “Devlet Şirketi, Ardından Özelleştirme!.. Sivil Havacılık Dairesi Çalışanlarından Yasa Tasarısına Tepki” başlığıyla aktardı.Kaynak: Rum Ulaştırma Bakanlığı, Hava Trafik Kontrol hizmetini özelleştirecek. (Gündemkıbrıs)

Hava trafik kontrol hizmeti özelleşiyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (19)

Selman ~ 7 yıl önce
Tasarruf yapılmak isteniyorsa yol kontrol hariç tüm limandaki kuleler özeleştirilmeli. Yata yata 8 bin tl maaş yazık günah o paranın yarısına hatta üçte birine dil bilen üniversite mezunları sıraya girer. Artan parada hazineye devletin karı ayda en az 5 trilyon.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cehalet başa bela ~ 7 yıl önce
Devlet hava trafik kontrolörleri için harcadığı paranın tamamını (sadece maaş da değil, servis, ısınma, yemek, kıyafet, eğitim, tazminat, harcirah.... Aklına gelen gelmeyen her türlü harcama) hava sahasını kullanan şirketlere paylaştırıp geri alıyor. Yani hava trafik kontrolörleri için harcanan tek bir kuruş devletin bütçesinden çıkmıyor. Aksine, kontrolörlere verilen para hava sahasını kullanan yabancı hava yolu şirketleri tarafından da paylaşıldığı için, kontrolörlere ne kadar çok para verirsen yurtdışından o kadar çok para doğrudan türkiyeye gelmiş oluyor. Senin dediğini yapıp kontrolörlere az para verdiğinde ise tam tersi ülkeye giren döviz miktarı azalıyor, kendi hava sahanı da ucuza / bedavaya kullandırmış oluyorsun. Anladın sen onu ! Tasarruf yapmak istiyorsan, dhminin geri kalan personeline dediğini yapmak gerekiyor. Hepsini özelliştirip mevcut maaşlarının 3 te birine üniversite mezunlarını çalıştıracaksın. Bak sen o zaman 100 trilyon kar edersin. Nasıl para ama.
Arpacı ~ 7 yıl önce
Yemi, arpası az gelen azıyor. Çok tamahkar olmayın, herşey topraktan geliyor, sonra toprağa geri dönecek,. O yiye yiye löp löp yaptığınız herşey toprak olacak. Arkanızda kendi isminizi bırakın. Ebeveynlerinizle anılmayın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yahu ~ 7 yıl önce
Yahu rumlarda da aynı sorun var. Kontrolörler para istiyor, devlet verecem de kuyruk uzun diyor. Onun için devlet şirketi kurarak kuyruktan kurtaracaklar. Bizdeki hikayenin aynısı yani. Hani DHMİde de iki anonim şirket kurulsun, seyrüsefer ve meydan işletme iki ayrı şirket olarak yapılandırılsın deniliyordu da kuyruklar atılırız korkusuyla herkesi devreye sokup devlet büyüklerini bu işten vazgeçirmeye çalıştılardı. Hatırlayın şurada kaç gün oldu da unutverdiniz. Neyse anonim şirket olunca borsada işlem görüp hisseleri satılabiliyor. Haberi yazan kişi de bunu özellişterme olacak şeklinde yorumlamış. O biraz cahillikten tabi, kar amacı gütmesi uluslararası kurallara göre yasak olan bir şirketi borsada alıp satamazsınız. Karşılığında hissedarlara ne vereceksiniz. Hava trafik işi maliyeti paylaşma esasına göre işler. Yani sadece ama sadece hizmet vermek için harcadığınızı hava sahanızı kullananlara paylaştırır ve geri alırsınız, bir kuruş fazlasını değil. Onun için işin aslı ne yazıkki yine kuyrukların özelleştirilmesi. Bizdeki kuyruklar bunu çok iyi öğrendiler, onun için bir yandan işi hava trafiğin özelliştirmesine getirerek kuyruk acılarını hafifletmeye çalışırken öbür taraftan da kendilerine uzanacak tehlikeyi savuşturmak için yine torpil aramaya başlamışlardır. Len etfaiyeciler içinizdeki yangını da söndürebiliyonuz mu bakalım :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 7 yıl önce
Lise mezunu dil bilmeyen personel kontrolörmüymüş Dhmi de? Ne mal insanlar var hala bu laflara kanan inanan..=/ Cidden yazdigina inandin mi şimdi sen?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yabancı kontrolör ~ 7 yıl önce
Yakinda turkiye yabancı kontrolor ithal edecek.kalitenin artması için bunun olması şart.3. Havalimaninda gorevlendirilecekler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Akıl fikir versin ~ 7 yıl önce
Senin gibi zihniyet sağ olsun ülke kendi vatandasina is buldu dışardan atc gelecek . Kıskançlık olurda bu kadar mantıksız olmaz
Darisi ~ 7 yıl önce
Turkiyenin başına.van da kalorifercilikten kulecilige terfi eden personel var.sormuşlar bunlara geçmek isteyen var mi diye.memur,teknisyen kadrosundaki hiç kimse geçmek istememiş.vizyon sahibi olmak güzel.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
DHMİ ~ 7 yıl önce
Bugün aldığım en sevindirici haber :D askeriyede onbaşı ,dhmi de ise lise mezunu dil bilmiyen eski personel bu işi yapıosa dışarıda tonla dilbilen işsiz üni mezunu bi kursla hayli hayli yapar destekliyorum. dhmi de en kısa sürede euro controlle anlaşırda bu sorun bizde de ortadan kalkmış olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Darısı ~ 7 yıl önce
Türkiyeye

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yuh ~ 7 yıl önce
Oğlun kızın atc olamadı sanırım canın çok sıkılmış
İyi ~ 7 yıl önce
Emin olun bu ülkede iyi bir şey olsa yapmazlar. Kontrolörler asıl şimdi hapı yuttu. İşim garanti diye bir şey kalmaz. Şikayetler yığılınca maaşa zam işe son olayları da çok olur. Kendilerini pilotlarla bir görme egosunu da görürüz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Haha ~ 7 yıl önce
Bugun aldıgı maası euro olarak alacak sen kahrından gıdersın:))
neden Rum yazmıyor? ~ 7 yıl önce
Haberin Rum'larla ilgili olduğu neden başlıkta ifade edilmiyor APH? Böyle küçük numaralarla mı tıklanma sayısını arttırmak istiyorsunuz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000