26 Mart 2008, Çarşamba 10:24:54

Hava taksi Çerkezköy'de!

Esas Holding'e bağlı havacılık kuruluşu Medair ile Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi işbirliğinde gerçekleştirilecek, İstanbul-Çerkezköy ve Çerkezköy-İstanbul arasında düzenli helikopter seferleri, 31 Mart Pazartesi günü başlayacak.

Konuya ilişkin düzenlenen basın toplantısında konuşan Medair Satış ve Pazarlama Direktörü Etem Emre Yıldız, bir merkezle sanayi bölgesi arasında helikopterlerle taşımacılık şeklindeki bir uygulamayı Türkiye'de ilk kez Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi ile birlikte başlattıklarını bildirdi.

Yıldız, hizmet ile iş adamlarının artık İstanbul ile Çerkezköy arasında 25 dakikada gidip-gelebileceğini ifade ederek, böyle projeyi başlatmanın kendileri için gurur verici olduğunu ve Çerkezköy'ün çevresinin de bu hizmetten yararlanacağını düşündüğünü ifade etti.

Helikopterlerin 6 kişilik olduğunu, ilk etapta 6 kişilik gruplar halinde iş adamlarının veya yöneticilerin bundan yararlanabileceğini kaydeden Yıldız, “Sayının fazla olması demek bizim bu hizmete anında cevap verebileceğimiz anlamına da geliyor. Çünkü bizim amacımız şirket olarak ülkede helikopter sayısını artırmak” diye konuştu.
Yıldız, sivil havacılık kayıtlarına göre Türkiye'de toplam 32 adet helikopter bulunduğunu aktararak, talep geldiği sürece kendilerinin helikopter sayısını artırmada bir sıkıntı yaşayacaklarını düşünmediğini söyledi.

Projenin Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulunun desteği ile başladığını belirten Yıldız, talebi olan şirketlerin, OSB yönetimine veya kendilerine başvurarak uçuşlarından yararlanabileceklerini dile getirdi.

Yıldız, “Her şeyden önce iş adamına yöneticiye zamandan tasarruf sağlaması, bunu da buradaki işletmecilerin biliyor olması zaten onları otomatikman kullanıma itecek” diye konuştu.

Şirket bazında taşıma ile her sabah gidiş ve her akşam dönüş olmak üzere günde 2 kez sefer yapacaklarını belirten Yıldız, günde 12 kişi olmak üzere yıl sonunda ortalama 3 bin 500 kişi taşımayı planladıklarını bildirdi.

Yıldız, anlaşmaya göre ulaşımının şirket başına aylık bedelinin ise KDV dahil 9 bin YTL olduğunu, 6 koltuğun da şu anda satıldığını ve talebin artmasını beklediklerini belirterek, Çerkezköy'de bir helikopter bulundurmayı düşündüklerini, burada bulunduğu sürece de iş alacağını tahmin ettiklerini söyledi.

“HAVAALANI-OTEL, OTEL-HAVAALANI TRANSFERLERİ AĞIRLIKLI SATIŞLAR”

Etem Emre Yıldız, çevrede büyük OSB'ler bulunduğunu, yapılan işbirliğinin örnek teşkil ederek, diğer OSB'lere de sıçrayacağına inandığını, başka OSB'lerin de böyle bir hizmeti başlatmayı düşündüğünü ifade etti.

Yıldız, bölgede arazi yatırımları yapanlar bulunduğunu, organize sanayi bölgelerine yatırım yapmak isteyenlerin bölgeyi helikopter ile yukarıdan görme şansına sahip olduklarını ve bu yönde talepler geldiğini anlattı.

Türkiye'de bu pazarın gelişmemiş olduğunu ancak kendilerinin pazarı geliştirdiğini kaydeden Yıldız, havaalanı-otel, otel-havaalanı transferlerinin ağırlıklı satışları arasında bulunduğunu belirterek, 2010 yılına kadar helikopter satışını bu noktada bırakmayı düşünmediklerini de sözlerine ekledi.

“BÖLGEMİZE, SANAYİCİNİN BAKIŞ AÇISINI DA DEĞİŞTİRECEK”

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıoğlu da bölgede bulunan 210 aktif fabrikanın 17'sinin İstanbul Sanayi Odasının (İSO) ilk 500 sanayi kuruluşu sıralamasında, 45'inin de ilk 1.000'de yer aldığını ve 45 bin işçinin bölgede çalıştığını aktardı.

Sarıoğlu, bölgede 21 yabancı şirket bulunduğunu ve son dönemde bölgeye yoğun bir biçimde yabancı şirketin geldiğini, çeşitli şirketlerin de görüşmelerinin devam ettiğini bildirdi.

210 büyük şirketin genel müdürlerinin veya üst düzey yöneticilerinin burada olduğunu ifade eden Sarıoğlu, helikopter taksinin kendilerine aynı zamanda Çerkezköy'ün içinde de en ufak bir olayda '25 dakikada İstanbul'da olabilmek' şeklinde faydası da olacağını, kendilerini bu açıdan daha güvenli hissedeceklerini belirtti.

Şimdilik günde 1 sefer başlatacaklarını ancak gelen talepler doğrultusunda bunu artırmanın mümkün olduğunu ifade eden Sarıoğlu, hizmetin ilk etapta promosyon amaçlı düşük fiyatla sunulduğunu kaydetti.

Sarıoğlu, bu uygulamanın bölgeye sanayicinin bakış açısını da değiştireceği görüşünü dile getirdi.

Toplantıda verilen bilgiye göre, Medair'in yeni hizmeti kapsamında hafta içi her gün sabah 09.00 ve akşam 17.00 saatlerinde İstanbul-Çerkezköy ve Çerkezköy-İstanbul arasında düzenli olarak helikopter seferleri gerçekleştirilecek.
Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi iş adamları Medair'in servis hizmeti ile 25 dakikada Çerkezköy'de olabilecekler. Ulaşımının şirket başına aylık bedeli ise 9 bin YTL olarak belirlendi.

Hava taksi Çerkezköy'de!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000