19 Ocak 2018, Cuma 17:21:04

Hava SOJ ile dengeler değişecek!

Düşmanın radar ve haberleşme imkanlarını uzaktan dinlemeye, karıştırmaya ve aldatmaya yarayacak yepyeni bir proje geliyor. Savunma Sanayi Müsteşarlığı tarafından da onanan projede sözleşmenin bu yılın ilk çeyreğinde imzalanması bekleniyor.
  • Bu yerli ve milli uçağın ampül ihtiyacı nasıl karşılanacak? Malum Türkiye’de ampül üretilmiyor. Bir ampül ambargosu koysalar hapı yutarız.
  • Atma ziya din kardeşiyiz
  • Yerli uçak 2011'de de göklerdeydi 7 yıl oldu ne ses var ne seda. Gaz yapmayın iş yapın
  • Sesli güldüm
  • Hala otobüslerle vuruyoruz. Menzil 40 km. En azından 1.000-2.000 km menzilli füze yapında ondan sonra bu işlere başlayın.
  • Daha balon yapamıyoruz ki bu sitede haber de oldu. Yerli ve milli denilen şeylerin ne kadar öyle olduğu da ortada. Yeni havalimandaki kablolar, körükler vs alman malı onu da yapamıyorken uçak vs nasıl yapalım hangi ekipman, ar ge, yetişmiş kalifiye eleman ve bütçeyle? Bırakın bu palavraları artık ayıp.
  • Kusun butun zehrinizi. Zamani gelince bunu da yutup hazmedeceksiniz, hayal diye karalanip yapilan bircok sey gibi...
  • Yeni şafak okurları haberi okurlar sadece ama airporthaber'i izleyenler analiz ederler.Yani airporthaberciler gaz yemezler
  • Yaw hee hee
  • Ne güldüm be ,kagit üzerinde ne kadarda cok fantazilerimiz var ama pratikte fis, beyler kendinize gelin be haddinizi bilin , bu basariydinizda hani nerde yaptiklariniz , bütün avrupali firmalara ortaklik teklifi getiriyorsunuz adamlar kaale bile almiyor daha bir civata somon yapamayan bir ülkeden ne olur , haddinizi bilin

Türkiye'nin dünyada savunma sanayi alanında söz sahibi, teknolojik üstünlüğe sahip, küresel bir oyuncu olma hedefine yönelik yapılan çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Savunma sanayinin gelişmesi ve ilerlemesi için yerlileştirme çalışmaları yapılırken yeni projeler de hayata geçiyor. 

Düşmanın başını döndürecek

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre; Hava SOJ, düşman haberleşme sistemleri ve radarlarının (hava savunma, erken ihbar vb.) tespit ve teşhis edilmesi, konumlarının bulunması ve bu sistemlerin özellikle sınır ötesi harekâtta dost unsurlara karşı kullanılamaması amacıyla karıştırılması ve aldatılması amacıyla üretilecek.

Sözleşme imzalanıyor

Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın ihtiyacı için 4 adet üretilecek sistemin bu yılın ilk çeyreğinde sözleşmesinin imzalanması planlanıyor. Yurt içi imkanlarla üretilecek Hava SOJ’da teslimatlar 2023-2025 yılları arasında gerçekleştirilecek.

Türkiye öncü olacak

Hava harekatı sırasında kullanılacak Hava SOJ uçağı yüksek irtifada uzun süre yer destek merkezi ile koordineli görev icra edecek. Uzak mesafeden hedef unsurları tespit ve karıştırma yeteneğine sahip olacak uçak aynı zamanda radar ve füze tehditlerini algılayıp bertaraf edebilecek.

Türkiye, bu projeyi hayata geçirdiğinde bölgede hava savunma sistemlerinde öncü ülkelerden birisi olacak.

Özellikleri:

Düşman hava savunma sistemini etkisiz hale getirerek, bir taarruz anında Hava Kuvvetleri harekâtının etkin bir şekilde gerçekleştirilmesini sağlar.

Uzak mesafeden hedef unsurları tespit ve karıştırma yeteneğine sahiptir.

Kritik görev sistemi bileşenleri tamamen yerli imkanlarla tasarlanmakta ve üretilmektedir. 

Hava SOJ ile dengeler değişecek!

Yorumlar Tüm Yorumlar (26)

Ampül ~ 6 yıl önce
Bu yerli ve milli uçağın ampül ihtiyacı nasıl karşılanacak? Malum Türkiye’de ampül üretilmiyor. Bir ampül ambargosu koysalar hapı yutarız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ziya ~ 6 yıl önce
Atma ziya din kardeşiyiz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tesla ~ 6 yıl önce
Yerli uçak 2011'de de göklerdeydi 7 yıl oldu ne ses var ne seda. Gaz yapmayın iş yapın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Duble yol ~ 6 yıl önce
Sesli güldüm

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ercan ~ 6 yıl önce
gülmeye devam. Büyük dağları sen yarattın ya ..
Yolcu ~ 6 yıl önce
Hala otobüslerle vuruyoruz. Menzil 40 km. En azından 1.000-2.000 km menzilli füze yapında ondan sonra bu işlere başlayın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Volvo ~ 6 yıl önce
Obus'tür o cahil, otobüs olsaydı duramazdın. :-)
Milletin aklıyla dalga geçmeyin ~ 6 yıl önce
Daha balon yapamıyoruz ki bu sitede haber de oldu. Yerli ve milli denilen şeylerin ne kadar öyle olduğu da ortada. Yeni havalimandaki kablolar, körükler vs alman malı onu da yapamıyorken uçak vs nasıl yapalım hangi ekipman, ar ge, yetişmiş kalifiye eleman ve bütçeyle? Bırakın bu palavraları artık ayıp.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kimseli ~ 6 yıl önce
Kusun butun zehrinizi. Zamani gelince bunu da yutup hazmedeceksiniz, hayal diye karalanip yapilan bircok sey gibi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kimseli'ye ~ 6 yıl önce
Sen fazla sallama da gözlerini aç, sorgula, sor koyun olma.
Bilader ~ 6 yıl önce
Ne içtiğini söyler misin yıllardır içiyorum böyle kafam olmadı
karışık işler ~ 6 yıl önce
Yeni şafak okurları haberi okurlar sadece ama airporthaber'i izleyenler analiz ederler.Yani airporthaberciler gaz yemezler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
lpg ~ 6 yıl önce
gaz az yakıyor kanka km'de 20 krş valla.
Misafir ~ 6 yıl önce
Yaw hee hee

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Korsanpilot ~ 6 yıl önce
Ne güldüm be ,kagit üzerinde ne kadarda cok fantazilerimiz var ama pratikte fis, beyler kendinize gelin be haddinizi bilin , bu basariydinizda hani nerde yaptiklariniz , bütün avrupali firmalara ortaklik teklifi getiriyorsunuz adamlar kaale bile almiyor daha bir civata somon yapamayan bir ülkeden ne olur , haddinizi bilin

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000