26 Temmuz 2011, Salı 11:01:52

HAVA SEYRÜSEFER AYRILMALI MI?

AirportHaber Genel Koordinatörü Ali Kıdık, bu hafta köşesinde kanayan bir yaraya parmak bastı...
  • bütün avrupada kontrolöre pay ediliyorda burada mı edilmeyecek.bir siz akıllısınız demi..tabi canım ülkenin hava sahası herkese pay edilmeli pazarcıya polise öğretmene midyeciye hostese nalbura...ya bi gidin ya bi ayrılın ya
  • Bazı yorumcular para eurocontrol den geliyor ne kadar çok verirse o kadar iyi diyor sanki Eurocontrol örgütünün avrupa da banknot matbaası var hayrına para basıp karşılıksız öylesine para dağıtıyor. Eurocontrol teşkilatı ülkemizin hava sahasını kullanan uçaklardan alması gereken ücreti tahsil ediyor ve geri ülkemize ödüyor. Ortada havadan gelen bir para yok. Bu memleketin parası birkaç kontrolöre pay edilemez.
  • HEMEN AYRILSIN
  • AB ye geçiş sürecinde ULAŞTIRMA başlığı altında yapılan çalışmalarda ATSEP lisansının verilmesi yapılmış en iyi çalışma olarak gösterilmiştir. henüz ALMANYA ve FRANSA dahil (TÜRKİYE ile birlikte)birkaç ülke çalışmayı tamamlamış olmasına rağmen diğer üye ülkelerde lisans işini tamamlamak üzeredir.
  • verdiğiniz link ve EUROCONTROL ün diğer sayfalarındada ATSEP gereklilikleri hakkında birçok döküman bulabilirsiniz.www.shgm.gov.tr/doc3/havapersonel.doc ve http://www.resmi-gazete.org/sayi/3734/hava-trafik-emniyeti-elektronik-personeli-sertifika-ve-lisans-yonetmeligi.html adreslerindede yayınlanmış olan lisans yönetmeliğini okuyabilirsiniz.Ayrıca ESARR 5 ve 6 ya göre ülkelere zorunluluk getiriliyor.
  • ayrıca SHGM nin yaptığı denetlemede DHMİ nin ATSEP lisansı olmayan personele sadece bakım formu doldurdu diye yaptıklarını bir sorun. selam ve dua ile...
  • lisanslarla ilgili yorumu yazan bendim. şimdiye kadar atsep personeli duydum ancak atsep lisansını duymadım kusura bakmayın. ancak bildiğim kadarıyla atsep personelinin lisansı yok en azında uluslararası geçerliliği olan bir lisansı yok. aşağıdaki link ile de görebileceğiniz gibi atc lisanslandırılması ve atsep yeterliliğinden bahsediliyor. http://www.eurocontrol.int/humanfactors/public/standard_page/ATSEP_Competence.html
  • ATSEP i unuttunuz galiba....
  • Daha ayırma nedir bilmiyorsun ayırım diyorsun seni ve senin gibileri ayıracağız,sen bu kafayla 5 NM niye 10 NM niye anlayamazsın sana gereklilikleri anlatmak yada anlatmaya çalışmak boşuna,sen daha çok seviye bekler,daha çok yakıt yakarsın ,ayrıca bu konu seni niye ilgilendirdi de yorum yazıyorsun anlaşılmaz sen sanalda uçmaya devam et biz gerçeğini yapalım.
  • yada tam tersi..para olmadan sorumluluk yok..sen daha çok yakıt yakarsın sanal pilotcuk
Ali Kıdık, hava trafik kontrolörlerinin Türkiye'de yaşadığı sıkıntının çözümü ile ilgili rotayı çizdi.

Dünyadaki hava trafik kontrolörlerinin Türkiye'deki meslektaşlarına nazaran çok rahat olduğunu ve bunun çözümünün hava seyrüsefer hizmetlerinin ayrı bir kurum olmasından geçtiğini ifade eden Kıdık, tabuların yıkılması zamanının geldiğini söyledi.

Havalimanlarının yoğunluk durumuna göre derecelendirilmesi gerektiğinin altını çizen deneyimli gazeteci, bu uygulamanın kontrolörlerin kendini geliştirmesi ve yarışır hale gelmesine neden olacağını belirtti.


İşte çok konuşulacak ve tartışılacak yazının tamamı:



HAVA SEYRÜSEFER AYRILMALI MI?

Yorumlar Tüm Yorumlar (34)

Misafir ~ 13 yıl önce
bütün avrupada kontrolöre pay ediliyorda burada mı edilmeyecek.bir siz akıllısınız demi..tabi canım ülkenin hava sahası herkese pay edilmeli pazarcıya polise öğretmene midyeciye hostese nalbura...ya bi gidin ya bi ayrılın ya

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bazı yorumcular para eurocontrol den geliyor ne kadar çok verirse o kadar iyi diyor sanki Eurocontrol örgütünün avrupa da banknot matbaası var hayrına para basıp karşılıksız öylesine para dağıtıyor. Eurocontrol teşkilatı ülkemizin hava sahasını kullanan uçaklardan alması gereken ücreti tahsil ediyor ve geri ülkemize ödüyor. Ortada havadan gelen bir para yok. Bu memleketin parası birkaç kontrolöre pay edilemez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
HEMEN AYRILSIN

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
AB ye geçiş sürecinde ULAŞTIRMA başlığı altında yapılan çalışmalarda ATSEP lisansının verilmesi yapılmış en iyi çalışma olarak gösterilmiştir. henüz ALMANYA ve FRANSA dahil (TÜRKİYE ile birlikte)birkaç ülke çalışmayı tamamlamış olmasına rağmen diğer üye ülkelerde lisans işini tamamlamak üzeredir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
verdiğiniz link ve EUROCONTROL ün diğer sayfalarındada ATSEP gereklilikleri hakkında birçok döküman bulabilirsiniz.www.shgm.gov.tr/doc3/havapersonel.doc ve http://www.resmi-gazete.org/sayi/3734/hava-trafik-emniyeti-elektronik-personeli-sertifika-ve-lisans-yonetmeligi.html adreslerindede yayınlanmış olan lisans yönetmeliğini okuyabilirsiniz.Ayrıca ESARR 5 ve 6 ya göre ülkelere zorunluluk getiriliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ayrıca SHGM nin yaptığı denetlemede DHMİ nin ATSEP lisansı olmayan personele sadece bakım formu doldurdu diye yaptıklarını bir sorun. selam ve dua ile...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
lisanslarla ilgili yorumu yazan bendim. şimdiye kadar atsep personeli duydum ancak atsep lisansını duymadım kusura bakmayın. ancak bildiğim kadarıyla atsep personelinin lisansı yok en azında uluslararası geçerliliği olan bir lisansı yok. aşağıdaki link ile de görebileceğiniz gibi atc lisanslandırılması ve atsep yeterliliğinden bahsediliyor. http://www.eurocontrol.int/humanfactors/public/standard_page/ATSEP_Competence.html

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ATSEP i unuttunuz galiba....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Daha ayırma nedir bilmiyorsun ayırım diyorsun seni ve senin gibileri ayıracağız,sen bu kafayla 5 NM niye 10 NM niye anlayamazsın sana gereklilikleri anlatmak yada anlatmaya çalışmak boşuna,sen daha çok seviye bekler,daha çok yakıt yakarsın ,ayrıca bu konu seni niye ilgilendirdi de yorum yazıyorsun anlaşılmaz sen sanalda uçmaya devam et biz gerçeğini yapalım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
yada tam tersi..para olmadan sorumluluk yok..sen daha çok yakıt yakarsın sanal pilotcuk

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000