15 Mayıs 2011, Pazar 17:28:51

HAVA ŞEHİTLERİ ANILDI

15 Mayıs Hava Şehitleri, Edirnekapı Hava Şehitliği'nde düzenlenen sade bir törenle anıldı.
  • TALPA talpa olalı bir fare tutu nihayet. Bir gece önce de kuruluş kokteyli vermişti. 1 ay önce Pilotlar Günü yemekli eğlencesini yapmıştı. Ondan önce çeşitli makamları ziyaret ederek bağlılıklarını sunmuştu. .... Daha elle tutulur işler bekliyoruz. Havacılık Kanunu, İş Yasası gibi. "Tanımcı arkadaş"; Hac yolunda ölmenin sana faydası olabilir, topluma yok. Gel hayatını biyat üzerine değil, halka ve halka yararlı olmaya ada, bir yaralı parmağa işe. Şimdiye kadar toplum için ne yaptın bir düşün. Bir müslüman olarak, seni uyarma görevini yerine getiriyorum.
  • şehitliğide bu kadar basite aldınız ki size helal olsun...ticari uçakta ölenede şehit haaaa...yapmayınnnnn
  • yakinda hac ya da umreye gidecek herhalde, yolunu yapiyor
  • neden tanıma ihtiyaç var.Senden başka kişi bilmiyor mu kendi kendine gelin güvey olma işine bak birader.
  • şehitlik tanımı allah yolunda öldürülürsenız sehit olursunuz!! vatanınız,canınız,namusunuz için öldürürlürseniz şehit olursunuz... Ticari ucak düşerse şehit olmazsınız,merhum olursunuz...ama eğer allah yolunda giderseniz ümre yada hac yine belki sehit olabilirsiniz..
TALPA (Türkiye Havayolu Pilotları Derneği) tarafından 15 Mayıs Hava Şehitlerini Anma töreni düzenlendi.

Bugün sabah saat 09:30'da Hv. H. Ok. K.lığı'nda toplanan TALPA üyeleri ve şehit yakınları otobüslerle Edirnekapı'ya geçtiler. 11:00'da başlayan törende Edirnekapı Hava Şehitliği'nde bulunan anıta çelenk koyan TALPA üyeleri, İstiklal Marşı'nın ardından kabristan ziyaretlerinde bulundular.
 
Saat 11:45'te de THY Şehitliği'ni ziyaret ederek anıta çelenk koydu.
 
Bu arada dün akşam TALPA kuruluşunun 53. yılını da dernek binasında bir kokteylle kutladı.

Kokteyle emekli kaptanlar, PİLVAK ve UTED yönetiminden temsilciler ile dernek üyesi pilotlar katıldı. Neşeli bir ortamda bir araya gelen davetliler, hem hasret giderdi hem de sektördeki son gelişmeleri değerlendirdi. Üye sayısı her geçen gün artan derneğin 54. yıl kutlamasının yeni satın alınan kendi binasında kutlanması dilekleriyle kokteyl sona erdi.

İŞTE ANMA TÖRENİNDEN EN ÖZEL GÖRÜNTÜLER






NOT: Hava Şehitlerini Anma Günü hakkında detaylı bilgiye ulaşmak için buraya tıklayınız
HAVA ŞEHİTLERİ ANILDI

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 13 yıl önce
TALPA talpa olalı bir fare tutu nihayet. Bir gece önce de kuruluş kokteyli vermişti. 1 ay önce Pilotlar Günü yemekli eğlencesini yapmıştı. Ondan önce çeşitli makamları ziyaret ederek bağlılıklarını sunmuştu. .... Daha elle tutulur işler bekliyoruz. Havacılık Kanunu, İş Yasası gibi. "Tanımcı arkadaş"; Hac yolunda ölmenin sana faydası olabilir, topluma yok. Gel hayatını biyat üzerine değil, halka ve halka yararlı olmaya ada, bir yaralı parmağa işe. Şimdiye kadar toplum için ne yaptın bir düşün. Bir müslüman olarak, seni uyarma görevini yerine getiriyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
şehitliğide bu kadar basite aldınız ki size helal olsun...ticari uçakta ölenede şehit haaaa...yapmayınnnnn

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
yakinda hac ya da umreye gidecek herhalde, yolunu yapiyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
neden tanıma ihtiyaç var.Senden başka kişi bilmiyor mu kendi kendine gelin güvey olma işine bak birader.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
şehitlik tanımı allah yolunda öldürülürsenız sehit olursunuz!! vatanınız,canınız,namusunuz için öldürürlürseniz şehit olursunuz... Ticari ucak düşerse şehit olmazsınız,merhum olursunuz...ama eğer allah yolunda giderseniz ümre yada hac yine belki sehit olabilirsiniz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000