26 Şubat 2014, Çarşamba 07:29:05

HAVA ŞEHİTLERİ ANILACAK

Türk Hava Şehitleri, yarın düzenlenecek bir törenle anılacak.
  • Niye gitsin ki milletin zoruna. Vecihi Hürkuş Türk havacılarının duayenlerindendir. Zaten kimsenin adı bir üsse verilmiyor. Fethi Bey'in bile. Ayrıca Adana'da eğitim uçaklarının kullandığı Hürkuş diye bir meydan var. Daha ICAO kodu bile yok ama en azından Hürkuş adında bir alan var. Hava Harp Okulu'ndan da sanki Hürkuş adında bir anfi vardı bizim zamanımızda. Hangi kompleksle, kimi kaşımak istedin bilmiyorum ama!?!?
  • Vecihi'nin adı bir hava üssüne verilse? Zorunuza gider değil mi?
  • Vatan size minnettardır.

İlk Türk Hava Şehitleri'nin şehadetlerinin 100. yıl dönümünde Edirnekapı-Sakızağacı Hava Şehitliği'nde bir anma töreni düzenlenecek.

İl Türk pilotları arasında yer alan ve 27 Şubat 1914 tarihinde uçağının Şam yakınlarında düşmesi sonucu hayatını kaybeden Tayyareci Fethi Bey ilk hava şehidi olarak da tarihe adını yazdırdı. 

Tayyareci Fethi Bey'in 100. ölüm yıl dönümü nedeniyle yarın saat 11:00'da İstanbul Edirnekapı-Sakızağacı Hava Şehitliği'nde düzenlenecek anma törenine sivil uçaklarda da hayatını kaybedenlerin ailelerinin katılması bekleniyor.

HAVA ŞEHİTLERİ ANILACAK

Yorumlar

iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Niye gitsin ki milletin zoruna. Vecihi Hürkuş Türk havacılarının duayenlerindendir. Zaten kimsenin adı bir üsse verilmiyor. Fethi Bey'in bile. Ayrıca Adana'da eğitim uçaklarının kullandığı Hürkuş diye bir meydan var. Daha ICAO kodu bile yok ama en azından Hürkuş adında bir alan var. Hava Harp Okulu'ndan da sanki Hürkuş adında bir anfi vardı bizim zamanımızda. Hangi kompleksle, kimi kaşımak istedin bilmiyorum ama!?!?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
anma ~ 10 yıl önce
Vecihi'nin adı bir hava üssüne verilse? Zorunuza gider değil mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bilgisizlik ~ 10 yıl önce
Hava üslerinin hiç birine isim verilmez. İçindeki bazı tesislere yönerge doğrultusunda isim verilebilir. Ali Veli Brifing Salonu gibi. Bilgi sahibi olmadan hem de saldırgan bir şekilde ilgi sahibi olmanız çok manidar.
Budur. ~ 10 yıl önce
Vatan size minnettardır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000