20 Mart 2011, Pazar 10:08:04

HAVA SAVUNMA SİSTEMİ CİDDİ HASAR ALDI!

ABD'den bir yetkili de, operasyonda Muammer Kaddafi'nin hava savunma sistemlerinin "ciddi şekilde etkisiz hale getirildiğini" söyledi.
  • Dünya üstünde nerde müslüman varsa Haçlı seferide vardır... Madem haçlılar müslümanları kaddafi zulmunden kurtarmak için varsa o zaman 66 yıldır süren yahudi katlıamınada müdahele etsin. Filistinlileri yahudi zulmunden kurtarsınlar !!!
  • Gaspçı ve sömürücünün taa kendisi Kaddafidir zaten... 40 yıldır halkı yokluk içinde ezdi ve sömürdü. Sonu Saddam gibi olacaktır buna şüphe yok !
  • yakisir sana kaddafi , gaspcilari ve somuruculeri sokma ulkene, libyayida iraka benzetmesinler

ABD: "Hava savunma sistemi cidd hasar aldı"

Adının açıklanmasını istemeyen ulusal güvenlik yetkilisi, "Kaddafi'nin ve ona bağlı kara kuvvetlerinin saldırılara karşılık olarak ne yapabileceğini tahmin etmek için henüz çok erken" diye konuştu.

Kaddafi Bingazi'yi bombaladı

Bu arada El Cezire televizyonuna göre Lİbya lideri Kaddafi de boş durmuyor. Kaddafi'ye bağlı birlikler muhaliflerin kalesi olan Bingazi'yi bombaladı.

Televizyon, adı açıklanmayan kaynaklara dayanarak verdiği haberinde, Kaddafi'ye bağlı güçlerin tanklardan ateş açtığını ve roket kullandığını bildirdi.

Bazı kent sakinlerinin güvenlikleri için camilere kaçtığı da kaydedilen haber, henüz başka kaynaklarca doğrulanamadı.

Kent, dün de Kaddafi'ye bağlı birlikler tarafından bombalanmıştı.

Libya toplantı istedi

Ateş altındaki Libya, BM Güvenlik Konseyi'nin olağanüstü toplantı düzenlemesini istedi.

Haberi duyuran El Cezire ve El Arabiye televizyonları, konuya ilişkin kaynak ya da toplantının amacı konusunda detaylı bilgi vermedi.

Libya devlet televizyonu ise Muammer Kaddafi'nin ülkeye yönelik saldırıyı durdurmanın BM Güvenlik Konseyi'nin sorumluluğu olduğunu söylediğini bildirdi.

Çin operasyondan memnun değil

Çin, ABD ve Avrupa ülkelerinin Libya'ya yönelik hava saldırısından üzüntü duyduğunu bildirdi.

Çin Dışişleri Bakanı Jiang Yu, ülkesinin "uluslarası ilişkilerde güç kullanılmasına karşı görüşte olduğunu" ve Libya'ya yönelik hava saldırısından "üzüntü duyduğunu" ifade etti.

Jiang, bakanlığın internet sitesinde bugün yayımlanan açıklamasında, Çin'in "Libya'daki durumun mümkün olan en kısa sürede istikrar kazanmasını umduğunu" da belirtti.

Çin, BM Güvenlik Konseyi'nin Libya kararında çekimser oy kullanan 5 ülke arasında yer almıştı.

BM Güvenlik Konseyi'nin Libya'da uçuşa yasak bölge uygulanmasına yetki veren kararının ardından bugün Batılı devletler ülkeye hava saldırısı başlatmıştı.

Libya lideri Muammer Kaddafi ise devlet televizyonunda yayınlanan açıklamasında, ülkesinin Birleşmiş Milletler Antlaşması'nın 51'inci maddesiyle düzenlenen meşru müdafaa hakkını kullanacağını söylemişti.

 

HAVA SAVUNMA SİSTEMİ CİDDİ HASAR ALDI!

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Dünya üstünde nerde müslüman varsa Haçlı seferide vardır... Madem haçlılar müslümanları kaddafi zulmunden kurtarmak için varsa o zaman 66 yıldır süren yahudi katlıamınada müdahele etsin. Filistinlileri yahudi zulmunden kurtarsınlar !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Gaspçı ve sömürücünün taa kendisi Kaddafidir zaten... 40 yıldır halkı yokluk içinde ezdi ve sömürdü. Sonu Saddam gibi olacaktır buna şüphe yok !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
yakisir sana kaddafi , gaspcilari ve somuruculeri sokma ulkene, libyayida iraka benzetmesinler

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000