08 Kasım 2010, Pazartesi 10:11:58

HAVA PUSLU KONTROLÖRLER HIRSLI

AirportHaber Genel Yayın Koordinatörü Ali Kıdık, bu haftaki köşe yazısında İstanbul'a neredeyse kriz yaşatan sis kabusunda Hava Trafik Kontrolörleri'nin ne denli başarılı olduklarını köşesine taşıdı. İşte Kıdık'ın köşe yazısı...
  • Öndeki trafikler minumunda pas geçebilir.Yaklaşmayı yapan pilottur ve sorumluluk ondadır.Öndekilerin pas geçmesi arkadakinin de pas geçmesini gerektirmez.Onlar inmemeye karar verir arkadakiler iner.Yada inmez o da pas geçer.Ama pilot bunu sonuna kadar dener.Öndeki inmedi ben de inemeyeyim demez artı kontrolör öndeki inmedi siz de inmeyin demez diyemez.Lütfen bilip bilmeden konuşmayın.1000' de ıls'den ayrılmışsa vardır bir sebebi senin bilemediğin.Çok akıllısınız ama bilgisizsiniz biraz.Gerekirse sorun anlatalım kafadan desteksiz sallamayın..
  • 6 Kasım günü 05 yaklaşan 2 trafiğin minimumlardan pas geçmesine rağmen, göz göre göre arkalarına 3. ve 4. trafiği 05 ıls hattına sokan, sonrasında da panikleyip 1000 feet'te ki uçağı ıls hattından çıkarıp 35 sağ pistine ıls'e vektör vermeye çalışan arkadaşlara mı teşekkür ediyorsunuz?.. Bir çok arkadaşım fazlasıyla özveriyle çalışıyorlar. Fakat bir çoğunun da ne yazık ki profesyonellikle ilgisi alakası yok
  • kontrolorler olmasa yeryüzü cesetle dolardı meyve veren ağaç taşlanır.
  • ŞURADA YAZILANLARA BAKARSANIZ,DAHA ÖNCEKİ YAZILANLARA BAKTIĞINIZDA HERKES KAPTANDAN ÖNCE KAPTAN OLMUŞ,HATTA BU İŞİ ANSİKLOPEDİ YAPIP KÜTÜPHANESİNE KOYMUŞ,NE BİLEYİM TURCU OLMUŞ,ŞİRKET SAHİBİ OLMUŞ..KISACASI HERKES BU İŞTE PROFESYONEL OLMUŞ.BİR TEK BU BÖLÜM KALMIŞTI EL ATMADIK.TEŞEKKÜR EDERİM ARKADAŞLARIMIN ADINA.HATA YAPTILARSADA ÖZÜR DİLERİZ SİZ ÇOK BİLMİŞLERE GÖRE..İNTERNETTEN SESLERİ DEĞERLENDİREREK BÖYLE BİR KARAR VERMEKTE MEZİYET İSTER.KUTLAARIM SİZİDE.
  • bence pilotların hepsi ve atc lerin hepsi yabancı olsun...
  • evet biraz profesyonelleşmeye başlamışlar . Bu durumda telsiz konuşmalarının liveatc den yada iststatusten dinlenmesinin çok faydası olduğunu düşünüyorum , Zira herkez bu kunuşmaların dinlendiğinin farkında ve ona göre işlerini daha dikkatli ve olması gerektiği gibi konuştular , Olması gerekende budur .
  • kontrolorü de kaptanı da kabini de yeter yabancı hayranlığı benim insanım hepsinden iyidir.thy kaptan
  • minimumlarda yaklaşan 3,5 atan pilolar hiçmi kahramanlığı hak etmedi
  • Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.
  • pist kullanımı bilmeyen, seferleri tehire sokan, amerika ve yahudilere yakıt açısından bizi zarara sokan ATC mi konuşuluyor, 4 knot rüzgara göre sürekli pist değiştirenmi? HADİ BE sizden kahraman değil başka birşey olur..canı istediği zaman uçak kaldıran indiren ATC mi. yolculara sorun yolculara. 1 saat taxi yapan pilotlara sorun, dünyada bunlar kadar korkan ATC yoktur.. HADİ BE..
Geçen hafta havacılık adına kabus dolu iki gece yaşandı. İstanbul'un üzeri her yönden gelen uçaklar tarafından adeta örümcek ağı gibi örülürken hava trafik kontrolörlerinin nasıl çalıştıklarına bizzat şahit oldum. Bizzat şahit oldum derken görerek değil elbette. Dinleyerek şahit oldum.

Sis İstanbul'un üzerine öyle bir çöktü ki hava trafiği resmen allak bullak oldu. Hava Trafik Kontrolörleri'nin görünmez kahraman olduklarını biliyorduk ama bu kadar soğuk kanlı ve bir o kadar da profesyonel yönetim gösterdiklerini bilmiyorduk.


AirportHaber Genel Yayın Koordinatörü Ali Kıdık'ın köşe yazısı içintıklayınız...
HAVA PUSLU KONTROLÖRLER HIRSLI

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

Misafir ~ 13 yıl önce
Öndeki trafikler minumunda pas geçebilir.Yaklaşmayı yapan pilottur ve sorumluluk ondadır.Öndekilerin pas geçmesi arkadakinin de pas geçmesini gerektirmez.Onlar inmemeye karar verir arkadakiler iner.Yada inmez o da pas geçer.Ama pilot bunu sonuna kadar dener.Öndeki inmedi ben de inemeyeyim demez artı kontrolör öndeki inmedi siz de inmeyin demez diyemez.Lütfen bilip bilmeden konuşmayın.1000' de ıls'den ayrılmışsa vardır bir sebebi senin bilemediğin.Çok akıllısınız ama bilgisizsiniz biraz.Gerekirse sorun anlatalım kafadan desteksiz sallamayın..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
6 Kasım günü 05 yaklaşan 2 trafiğin minimumlardan pas geçmesine rağmen, göz göre göre arkalarına 3. ve 4. trafiği 05 ıls hattına sokan, sonrasında da panikleyip 1000 feet'te ki uçağı ıls hattından çıkarıp 35 sağ pistine ıls'e vektör vermeye çalışan arkadaşlara mı teşekkür ediyorsunuz?.. Bir çok arkadaşım fazlasıyla özveriyle çalışıyorlar. Fakat bir çoğunun da ne yazık ki profesyonellikle ilgisi alakası yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
kontrolorler olmasa yeryüzü cesetle dolardı meyve veren ağaç taşlanır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ŞURADA YAZILANLARA BAKARSANIZ,DAHA ÖNCEKİ YAZILANLARA BAKTIĞINIZDA HERKES KAPTANDAN ÖNCE KAPTAN OLMUŞ,HATTA BU İŞİ ANSİKLOPEDİ YAPIP KÜTÜPHANESİNE KOYMUŞ,NE BİLEYİM TURCU OLMUŞ,ŞİRKET SAHİBİ OLMUŞ..KISACASI HERKES BU İŞTE PROFESYONEL OLMUŞ.BİR TEK BU BÖLÜM KALMIŞTI EL ATMADIK.TEŞEKKÜR EDERİM ARKADAŞLARIMIN ADINA.HATA YAPTILARSADA ÖZÜR DİLERİZ SİZ ÇOK BİLMİŞLERE GÖRE..İNTERNETTEN SESLERİ DEĞERLENDİREREK BÖYLE BİR KARAR VERMEKTE MEZİYET İSTER.KUTLAARIM SİZİDE.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bence pilotların hepsi ve atc lerin hepsi yabancı olsun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
evet biraz profesyonelleşmeye başlamışlar . Bu durumda telsiz konuşmalarının liveatc den yada iststatusten dinlenmesinin çok faydası olduğunu düşünüyorum , Zira herkez bu kunuşmaların dinlendiğinin farkında ve ona göre işlerini daha dikkatli ve olması gerektiği gibi konuştular , Olması gerekende budur .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
kontrolorü de kaptanı da kabini de yeter yabancı hayranlığı benim insanım hepsinden iyidir.thy kaptan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
minimumlarda yaklaşan 3,5 atan pilolar hiçmi kahramanlığı hak etmedi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
pist kullanımı bilmeyen, seferleri tehire sokan, amerika ve yahudilere yakıt açısından bizi zarara sokan ATC mi konuşuluyor, 4 knot rüzgara göre sürekli pist değiştirenmi? HADİ BE sizden kahraman değil başka birşey olur..canı istediği zaman uçak kaldıran indiren ATC mi. yolculara sorun yolculara. 1 saat taxi yapan pilotlara sorun, dünyada bunlar kadar korkan ATC yoktur.. HADİ BE..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000