15 Ekim 2009, Perşembe 07:19:37

Hava oyunları festivali başladı

Fransa'dakinin ardından dünyanın en iyi 2. hava oyunları festivali olduğunu ifade edilen 10. Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali, 40 ülkeden yaklaşık 400 yamaç paraşütü pilotunun katılımıyla başladı.
  • THK yıllardır parasüt şampiyonası yapar katılımcı sayısı sınırlıdır umarım ölüdenizi örnek alıp kendilerini geliştirirler

10. Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali, 40 ülkeden yaklaşık 400 yamaç paraşütü pilotunun katılımıyla başladı. Ölüdeniz Belediye Başkanı Keramettin Yılmaz, turizmde önemli bir yere sahip olan Ölüdeniz'de, dünyanın farklı ülkelerinden gelen yamaç paraşütü tutkunlarının ciddi bir hareketliliğe neden olduğunu belirterek, ''Buraya gelen turistlerin büyük bir bölümü Babadağ'dan yamaç paraşütüyle atlayış yaparak bölgemizin doğal güzelliklerini gökyüzünden görme fırsatını yakalıyor'' dedi.

Festivalin Organizatörü Kadri Tuğlu ise 10. Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali'nin, Fransa'dakinin ardından dünyanın en iyi 2. hava oyunları festivali olduğunu ifade ederek, ''Festivalle birlikte Ölüdeniz'in turistik sezonu daha da uzun hale geldi. Ekim ayı festival için en uygun ay. Dünya çapında başka bir organizasyon yok. Mevsim olarak da çok uygun. Bu nedenle çok sayıda yamaç paraşütü pilotu bölgeye akın etti'' diye konuştu.

Tuğlu, Ölüdeniz'deki Babadağ pistinden uçuş ücretinin Fethiye Kaymakamlığı'nın girişimleriyle düşürülmesinin tek kişilik uçuşları olumlu etkilediğini belirterek,''Yamaç paraşütü yapmak için Ölüdeniz'e gelen 1 kişi bölgeye tatile gelen 4 turistin yaptığı harcamayı tek başına yapıyor. Yamaç paraşütü, alternatif turizm çalışmaları kapsamında mutlaka desteklenmeli. Festival nedeniyle yaklaşık 3 bin 500 kişi Ölüdeniz'e geldi'' dedi.

Hava oyunları festivali başladı

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
THK yıllardır parasüt şampiyonası yapar katılımcı sayısı sınırlıdır umarım ölüdenizi örnek alıp kendilerini geliştirirler

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000