25 Temmuz 2015, Cumartesi 11:40:17

Hava operasyonuna 'Pars' imzası

Terör örgütü IŞİD'e yönelik yapılan ve tespit edilen hedeflerin yüzde 100 başarıyla yok edildiği belirtilen hava operasyonunda, "Pars" çağrı adını taşıyan 181. Filo Komutanlığının görev aldığı öğrenildi.
  • Askeriye Kökenli Kaptanlarımıza saygım sonsuz,Devletimizin varlığını bütünlüğünü tehtid eden terör örgütlerine yönelik yapılan harekatlara katılmaları saygıyı haketmelerine sebeb aranıyorsa yegane sebeptir. Bir tane bile teröristin kafasına taş sektirsin attığı bombayla benim için kâfi! Sevmeyen vardır ama ben bu insanları sırf bu yuzden seviyorum.Şanlı ordumuzun bu Yiğit kaptanları da zamanı gelince tabiki Güzide şirketimize gelsinler hakettikleri kazancı elde etsinler.Keşke bu gibi Vatan Evladları Askeriyede bu kazanca vakıf olsalar Ordumuz daha fazla tecrübelerinden yararlanabilse! Saygılar..
  • Baştan aşağı Amerikan taklidi, yazık!
  • Nedir bu Hayvanlara takinti, yok Pars mis yok bilmem ne
  • Isidi kendi elleriyle buyutup sisiren be kobani duste dusecek diyen dolayli yoldan destekleyen sahis (ve o muhimmat tirlarlari kime gitti.?.) Simdi halkin parasiyla bos araziyi bombalayan sahislar. sizin beceriksizliginiz yuzunden bu halk bu savasi hak etmiyor.
  • Boş arazilerde ot bırakmadınız be:)
  • Havacılık sitesi, pilotluk teknik bir konu, bu işi en teknik ve üst seviyede yapan pilotlar bunlar, sivil havacılık burdan ders almalı.
  • Dikat edin bu iste birsey var!! Vuracaklari yer kamp yani cadir veya kulübe ev vs. Adamlar cikiyor sonra bizimkiler vuruyor. ALLAH askina benmi yanlis görüyorum....
  • Bnm ucaga takin sistemi tas ustunde tas govde ustunde bas birakmayalim.
  • Sızlerı yetıstıren , savas pılotu ögretmenlerıne ve sizin bılegınıze güc ve saglık.,, gururumuzsunuz..
  • araplar nerde kara hareketı için , yin kümese mi saklandılar!!!

Pars filoya bağlı uçakların pilotları, geçen sene de sınır ihlali yapan bir Suriye savaş uçağını angajman kuralları kapsamında düşürmüştü.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, hava operasyonunda tespit edilen hedeflerin yüzde 100 isabetle vurulduğunu belirterek, operasyona katılan pilotları tebrik etmişti.

Alınan bilgiye göre, söz konusu hava operasyonunda, Diyarbakır'daki 8. Ana Jet Üs Komutanlığına bağlı 181. Filo Komutanlığı uçakları görev aldı. "Pars" çağrı kodunu kullanan filoya bağlı uçakların pilotları, Türk hava sınırını ihlal eden ve ikazlara rağmen bölgeden uzaklaşmayan Suriye'ye ait savaş uçağını da angajman kuralları kapsamında düşürmüştü.

Uçaklar, terör örgütü IŞİD hedeflerine yönelik hava operasyonunda uzaktan atılabilen hassas güdümlü bombaları (JDAM) kullanarak, hedeflerde tam isabet sağladı. Serbest düşümlü bombaları tam güdümlü, "akıllı" silahlara dönüştüren JDAM kiti, ilave denge ve havalanma için gövde jantlarından oluşuyor. Lazer sensörü, JDAM'a hareket eden, yer değiştirebilir ve denizdeki hedeflere yönelik tam takip yeteneği sağlıyor. - "LANTIRN" sistemi Gece alçak irtifa uçuş kabiliyetine sahip filodaki uçaklarda "LANTIRN" adı verilen, gece veya bozuk meteorolojik şartlarda bile pilota mükemmel bir görüş sunan, atılan özel bomba ve füzelerin hedefi isabetle vurmasını sağlayan sistem bulunuyor.

Az sayıdaki ülkede bulunan bu sistemin, Hava Kuvvetleri Komutanlığına ayrı bir güç sağladığı da vurgulanıyor. Eğitimlerini "harbi kazanmak için eğitim yap" anlayışıyla gerçekleştiren filoya bağlı uçaklar, geçmişte de pek çok görevde öncü birlik olarak görev aldı, yurt dışında düzenlenen tatbikatlarda da Hava Kuvvetleri Komutanlığını temsil etti. 181. Filo Komutanlığına bağlı uçaklar, Türkiye-Suriye sınırında gerçekleştirilen hava devriye görevinde de yer alıyor.

BAŞBAKAN'DAN PİLOTLARA TEŞEKKÜR
Koordinasyon merkezindeki toplantıda Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ve Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz de bulundu. Al Jazeera'nin edindiği bilgiye göre, Başbakan Perşembe akşamı IŞİD hedeflerini vuran pilotlara teşekkür etti. Ayrıca uçaklardan kaydedilen operasyon görüntülerini de izledi. Hava Kuvvetleri Müşterek Hedef Analiz Yönetim Başkanı Tuğgeneral Gökhan Sönmez'den de hava harekâtına ilişkin bilgi aldı. 

Hava operasyonuna 'Pars' imzası

Yorumlar Tüm Yorumlar (39)

737 Kabin Amiri ~ 9 yıl önce
Askeriye Kökenli Kaptanlarımıza saygım sonsuz,Devletimizin varlığını bütünlüğünü tehtid eden terör örgütlerine yönelik yapılan harekatlara katılmaları saygıyı haketmelerine sebeb aranıyorsa yegane sebeptir. Bir tane bile teröristin kafasına taş sektirsin attığı bombayla benim için kâfi! Sevmeyen vardır ama ben bu insanları sırf bu yuzden seviyorum.Şanlı ordumuzun bu Yiğit kaptanları da zamanı gelince tabiki Güzide şirketimize gelsinler hakettikleri kazancı elde etsinler.Keşke bu gibi Vatan Evladları Askeriyede bu kazanca vakıf olsalar Ordumuz daha fazla tecrübelerinden yararlanabilse! Saygılar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Selim ~ 9 yıl önce
Baştan aşağı Amerikan taklidi, yazık!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hayvan ~ 9 yıl önce
Nedir bu Hayvanlara takinti, yok Pars mis yok bilmem ne

Yanıtla

Kalan karakter 1000
teasers ~ 9 yıl önce
ne desin? domates, salatalık mı?
Çok güldüm ~ 9 yıl önce
Süper ya
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Isidi kendi elleriyle buyutup sisiren be kobani duste dusecek diyen dolayli yoldan destekleyen sahis (ve o muhimmat tirlarlari kime gitti.?.) Simdi halkin parasiyla bos araziyi bombalayan sahislar. sizin beceriksizliginiz yuzunden bu halk bu savasi hak etmiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
android ~ 9 yıl önce
rusya her hafta suriyeye iki gemi muhimmat gonderiyor.. Tabii bu muhimmatin kimlerin eline gectigide muamma... sacmalamayin arkadasim iside yardimmis filan iside 10 dakika yetmez tirlarla muhimmat.. devlet ne yaptigini sana aciklamak zorunda degil.. neden amerikanin ve diger batili guclerin teror orgutlerine yapmis oldugu yardimi irdelemiyorsun kafani bu tarafa yor biraz..
hadi yaa ~ 9 yıl önce
Boş arazilerde ot bırakmadınız be:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 9 yıl önce
TAMAMI YERLI Tübitak SAGE N.E.B. ile K.G.K. nedir yaz youtube'a öğren.Sonra da daha önce bu kadar sesi çıkmayan Almanya ve İngiltere'nin neden alehte sesinin çıktığını bir düşün.
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Havacılık sitesi, pilotluk teknik bir konu, bu işi en teknik ve üst seviyede yapan pilotlar bunlar, sivil havacılık burdan ders almalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TR ~ 9 yıl önce
Dikat edin bu iste birsey var!! Vuracaklari yer kamp yani cadir veya kulübe ev vs. Adamlar cikiyor sonra bizimkiler vuruyor. ALLAH askina benmi yanlis görüyorum....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
a320 ~ 9 yıl önce
Bnm ucaga takin sistemi tas ustunde tas govde ustunde bas birakmayalim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Elınıze saglık ~ 9 yıl önce
Sızlerı yetıstıren , savas pılotu ögretmenlerıne ve sizin bılegınıze güc ve saglık.,, gururumuzsunuz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
araplar ~ 9 yıl önce
araplar nerde kara hareketı için , yin kümese mi saklandılar!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Volvo ~ 9 yıl önce
Arap ne anlar savaştan? Suudi'nin sınırları bile Amerikan Black Water'a emanet.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000