06 Şubat 2017, Pazartesi 11:02:34

Hava Kuvvetleri'nde türbanlı pilot dönemi

15 Temmuz darbe girişiminin ardından tanınan haklar kapsamında Selçuk Üniversitesi öğrencisi Merve Gürbüz, TSK’da pilotluk için intibak eğitimine alınan ilk 'türbanlı' oldu.
  • Yarın öbür gün bir erkek öğrenci de çıkar "benim dini inancıma göre sarıklı dolaşıyorum ve bende pilot olmak istiyorum bu nedenle sarıkla okuluma devam edeceğim" derse ne yapılacak. Adam buna göre haklı sayılması lazım gelir. ASKERLİĞİN NET KURALLARI ÜZERİNDE OYNANMAMASI GEREKİR.
  • Türbanlı bacımız pilot olabilirse,kara çarşaflı bacımızda pilot olabilmeli.
  • Ülkemizde saygısızlık,edepsizlik, medeniyetsizlik,suç,adaletsizlik,eşitsizlik,sahtekarlık,hırsızlık,adilik,yolsuzluk,haksızlık,sömürü tavan yapmış, spor,sanat,iş hayatı vs siyasetin rezilce girip bozmadığı yer kalmamış, kutsal değerlerimiz kişisel çıkar için adice kullanılıyor, insanlar kutuplaştırılmış, içkili adam, bayanı arabayla ezip öldürüyor iki gün sonra teslim oluyor,18 bin tl para cezasıyla kurtuluyor,ihtiyacımız olan kanunlar çıkarılmıyor çıksa bile uygulanmıyor, özellikle İstanbul'da hayat tam bir kaos olmuş,trafik felaket,insanlar öfke dolu,heryerde terör,şiddet var, hayat pahalılığı ve işsizlik rekor kırıyor, torpil yapmak,yaptırmak yani kul hakkı yemek sıradan bir şey olmuş, insanların işsiz kalmamak için yalakalık,jurnalcilik yapmaları şart olmuş, eğitim kalitemizin düşüklüğü dünyada haber olmuş, dışa bağımlılığımız daha da artıyor, borç bulabilmek için şirketler,kurumlar fon'a devrediliyor, biat,sorgulamamak,kula kulluk etmek,takım tutar gibi parti tutmak normalleştirilmiş vs ! İnsanca,insana yakışır şekilde yaşayabilmemiz için acilen çözmemiz gereken bunlar gibi daha birçok sorunumuz varken nelerle uğraşıyoruz !
  • aralarına türbanlı delikanlıları da bekliyoruz. Hani her yerde kılık kıyafet özgürlüğü var ya !
  • iyice ortadogu ulkesi olduk,ne gerek boyle show yapmaya,muslumansan icinde yasa dinini.
  • Hava Kuvvetlerinde mutlaka intikaller olur, bu kizimiz erkeklerle ayni yerde nasil gorev yapacak, cogu yerde sinirli olanaklar mevcut, kiz-erkek ayriminin yapilamayagi tesisler var, basi aciklar idare ederler de bu kizimiz ne yapacak oralarda...
  • siz hiç başı kapalı laik düşünceli kimse görmediniz mi?
  • Basortulu analarin erkek cocuklari asker ve polis olup sehit oluyorsa basikapali kizlarda havakuvvetlerinde pilot neden olmasin. Uygulama guzel.
  • Bilgisayar muhendisligi yok birbirimizi kandirmiyalim ben USA yasiyorum Bilgisayar. Bilimi var Sadece bilgisayar programciligi Bu bolumu okuyan Ancak muhendis oluyor, Bilmiyene soyluyorum. Bilgisayar cok genis bir mevzu oldugu icin. Muhendisligi yok Bilim var,
  • Seyah oldum bu diyardan giderim, hayirli olsun

15 Temmuz darbe girişiminin ardından tanınan haklar kapsamında Selçuk Üniversitesi öğrencisi Merve Gürbüz, TSK’da pilotluk için intibak eğitimine alınan ilk 'türbanlı' oldu.

Yeni Şafak gazetesinden Aybike Eroğlu'nun haberine göre; 15 Temmuz darbe girişiminden sonra hükümetin bazı üniversitelerden askeri okullara yatay geçiş hakkı tanımasının ardından Türkiye’de bir ilk yaşandı. Selçuk Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği son sınıf öğrencisi Merve Gürbüz, Hava Harp Okulu’nda intibak eğitimi alan ilk ‘türbanlı’ öğrenci oldu.

3,5 ay önce Hava Harp Okulu’na girmek için başvuru yapan Merve Gürbüz, ilk olarak Hava Harp Okulu’nun sınavlarına tabi tutuldu. Daha sonra Milli Savunma Bakanlığı’nın açtığı mülakata girdi. Mülakatı da geçen Merve Gürbüz, güvenlik soruşturmasının ardından ise Hava Harp Okulu’ndaki intibak eğitime başladı.

Hava Kuvvetleri'nde türbanlı pilot dönemi

Yorumlar Tüm Yorumlar (249)

Özgür ~ 7 yıl önce
Yarın öbür gün bir erkek öğrenci de çıkar "benim dini inancıma göre sarıklı dolaşıyorum ve bende pilot olmak istiyorum bu nedenle sarıkla okuluma devam edeceğim" derse ne yapılacak. Adam buna göre haklı sayılması lazım gelir. ASKERLİĞİN NET KURALLARI ÜZERİNDE OYNANMAMASI GEREKİR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sivil torpil. ~ 7 yıl önce
Türbanlı bacımız pilot olabilirse,kara çarşaflı bacımızda pilot olabilmeli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
arkadaşlar ! ~ 7 yıl önce
Ülkemizde saygısızlık,edepsizlik, medeniyetsizlik,suç,adaletsizlik,eşitsizlik,sahtekarlık,hırsızlık,adilik,yolsuzluk,haksızlık,sömürü tavan yapmış, spor,sanat,iş hayatı vs siyasetin rezilce girip bozmadığı yer kalmamış, kutsal değerlerimiz kişisel çıkar için adice kullanılıyor, insanlar kutuplaştırılmış, içkili adam, bayanı arabayla ezip öldürüyor iki gün sonra teslim oluyor,18 bin tl para cezasıyla kurtuluyor,ihtiyacımız olan kanunlar çıkarılmıyor çıksa bile uygulanmıyor, özellikle İstanbul'da hayat tam bir kaos olmuş,trafik felaket,insanlar öfke dolu,heryerde terör,şiddet var, hayat pahalılığı ve işsizlik rekor kırıyor, torpil yapmak,yaptırmak yani kul hakkı yemek sıradan bir şey olmuş, insanların işsiz kalmamak için yalakalık,jurnalcilik yapmaları şart olmuş, eğitim kalitemizin düşüklüğü dünyada haber olmuş, dışa bağımlılığımız daha da artıyor, borç bulabilmek için şirketler,kurumlar fon'a devrediliyor, biat,sorgulamamak,kula kulluk etmek,takım tutar gibi parti tutmak normalleştirilmiş vs ! İnsanca,insana yakışır şekilde yaşayabilmemiz için acilen çözmemiz gereken bunlar gibi daha birçok sorunumuz varken nelerle uğraşıyoruz !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
delikanlı ~ 7 yıl önce
aralarına türbanlı delikanlıları da bekliyoruz. Hani her yerde kılık kıyafet özgürlüğü var ya !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yorumcu ~ 7 yıl önce
iyice ortadogu ulkesi olduk,ne gerek boyle show yapmaya,muslumansan icinde yasa dinini.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsmail elci ~ 7 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
Kartal ~ 7 yıl önce
Hava Kuvvetlerinde mutlaka intikaller olur, bu kizimiz erkeklerle ayni yerde nasil gorev yapacak, cogu yerde sinirli olanaklar mevcut, kiz-erkek ayriminin yapilamayagi tesisler var, basi aciklar idare ederler de bu kizimiz ne yapacak oralarda...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
n'oluyor. ~ 7 yıl önce
siz hiç başı kapalı laik düşünceli kimse görmediniz mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hayir ~ 7 yıl önce
gormedim
Gurcan ~ 7 yıl önce
Basortulu analarin erkek cocuklari asker ve polis olup sehit oluyorsa basikapali kizlarda havakuvvetlerinde pilot neden olmasin. Uygulama guzel.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bas kapatma ~ 7 yıl önce
bas kapatma dini bir olgu degil ki, kandirilmis kadinlar bas orter. Dogadaki hicbir disi canli durduk yerde basini ortmek istemez. Ya erkek zorlar, ya da Cehennem korkusu verilir oyle kapatilir. Sizin idrak etmeniz zor. En iyisi siz de ortunun.
sergio ~ 7 yıl önce
arkadas isimiz gucumuz cennete kisa yoldan gitmek, arkadas yasayalim faydali isler yapalim, bilimsel bir kesif yapalim, calisalim cabalayalim insanliga yararli olalim diyen yok, turbanli ananin oglu sehit oluyormus da kizi neden olmayaymis lafa bak, kardesim yasayalim yaaa yasayalim yasatalim, neden ölsün gencecik insanlar sacmasapan yonetici hatalari yuzunden, asil buna itiraz edin sacla basla kicla ugrasacaginiza
Seyyah ~ 7 yıl önce
Bilgisayar muhendisligi yok birbirimizi kandirmiyalim ben USA yasiyorum Bilgisayar. Bilimi var Sadece bilgisayar programciligi Bu bolumu okuyan Ancak muhendis oluyor, Bilmiyene soyluyorum. Bilgisayar cok genis bir mevzu oldugu icin. Muhendisligi yok Bilim var,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Seyah ~ 7 yıl önce
Seyah oldum bu diyardan giderim, hayirli olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000