26 Mart 2014, Çarşamba 08:34:43

HAVA KUVVETLERİ'NDE "SCRAMBLE ALARMI" VERİLDİ

Türk Hava Kuvvetleri 'Acil kalkış pozisyonunda bekleme' olarak bilinen 'Scramble Alarmı'na geçti, F-16'lar motorları çalışır vaziyette bekliyor.
  • beşar esad ile kötü günde görüşmek için çırpınanlar kimdi hatırlarsınız heralde!
  • seçim öncesi herşey mümkün.

Pazar günü sınır ihlali yapan Suriye uçağının düşürülmesinin ardından sınır hattında gergin bekleyiş sürüyor. Hatay’ın Yayladağı ilçesinin karşısında ağır çatışmaların devam ettiği Suriye’nin Keseb ilçesine, Esad güçlerinin başlattığı top atışı her geçen saat daha da şiddetleniyor. İdlib kentinde de önceki gece şiddetli bir patlama meydana geldi. Sınıra yakın bölgelere 27 top mermisi düşerken, Kilis’in Elbeyli ilçesinde bir kişi uçak savar mermisi nedeniyle yaralandı.

Hava Kuvvetleri ‘Acil kalkış pozisyonunda bekleme’ olarak bilinen ‘Scramble Alarmı’na geçti. F-16′lar motorları çalışır vaziyette bekliyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, hava sahasına herhangi bir ihlal yapılması durumunda pilotlara Ankara'ya veya herhangi merkeze sormadan 'Vur' emri verdiği belirtildi.

Planlamalara göre, türbeye saldırı halinde ilk olarak Diyarbakır ve Malatya'dan havalanacak F-16'lar, Suriye hava sahasına girerek türbeye müdahale edecek. Füzeler de nokta atışları yapacak. Kaynaklar, gerekli görülürse Sikorsky helikopterlerle bordo berelilerin bölgeye sevk edilebileceğini belirtti. Bu kapsamda 3 tabur bordo bereli hazır bekletiliyor.

Operasyonun toplamda 10 dakikada bitirileceği vurgulandı. Diplomatik kaynaklar, Suriye'nin İstanbul Başkonsolosluğu aracılığı ile türbeye müdahale olduğu taktirde operasyon yapılacağı bilgisinin verildiğini belirtti.

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD), Süleyman Şah Saygı Karakolu'nun kapatılmasını ve Türk bayrağının indirilmesini aksi takdirde saldırılacağını açıklamıştı. Bu arada ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Marie Harf, Suriye savaş uçağının düşürülmesi konusunda, "Türkiye'nin açıklamasından şüphelenmemizi sağlayacak bir gerekçe yok" dedi. (Sözcü)

HAVA KUVVETLERİ'NDE "SCRAMBLE ALARMI" VERİLDİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

cevap ~ 10 yıl önce
beşar esad ile kötü günde görüşmek için çırpınanlar kimdi hatırlarsınız heralde!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
007 ~ 10 yıl önce
seçim öncesi herşey mümkün.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
poland ~ 10 yıl önce
Allahtan ulkeye kimse saldirmiyor yoksa sizin gibi vatan hainleri ulkeyi savunmaya kalkanlara bile secim malzemesi der
polonya ~ 10 yıl önce
haklısınız,suriyeyi bizim gibi vatan hainleri karıştırdı . beşar esadla beraber tatilde giden de bizdik.
vatan haini ~ 10 yıl önce
ülkenin ortasında polisimizi askerimizi şehit eden ithal köktendinci teröristleri besleyen vatan hainleri için de yorumun var mı acaba

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000