11 Şubat 2009, Çarşamba 09:46:25

Hava Kuvvetleri'nde Ergenekon şoku!

Hava Kuvvetleri Başsavcılığı'nın talimatıyla Balıkesir’de iki, İstanbul’da üç subay ile işadamı İbrahim Aslan sorgu için Ankara’ya götürüldü. Ankara’da İP Genel Başkan Vekili Gültekin de gözaltına alındı. Peki, gözaltına alınan muvazzaf subaylar hangi gerekçeyle gözaltına alındı? İşte ayrıntılar...
  • ne diyorsun sen? hükümet ikazı aldı tabii azerbaycandan. katkılarından dolayı cia mossat ve özelllikle mite teş.
  • türkiyeye ne söylemek istiyor ergenekon hız kesince? gözdağı mı?...

Ergenekon soruşturması kapsamında ele geçirilen bir belgeden yola çıkılarak askeri savcılık tarafından başlatılan “Karargah Evleri” soruşturması çerçevesinde 5 subayla, İşçi Partisi Genel Başkan Vekili Mehmet Bedri Gültekin ile işadamı İbrahim Aslan gözaltına alındı.

Eşzamanlı gözaltılar

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen Ergenekon soruşturması kapsamında İşçi Partisi Genel Merkezi’nde bulunan 5 sayfalık “Konu: İP/Karargah Evleri” başlıklı belgenin Hava Kuvvetleri Başsavcılığı’na gönderilmesinin ardından başlatılan soruşturmada daha önce 20 subay ve Harp Okulu öğrencisinin ifadesi alınmıştı. Dün soruşturmada yeni bir aşamaya geçildi.

Hava Kuvvetleri Askeri Başsavcısı Ahmet Zeki Üçok’un talimatıyla Balıkesir’de iki, İstanbul’da da üç subay gözaltına alınıp Ankara’ya gönderildi. Ankara’da Terörle Mücadele ekiplerince gözaltına alınan İP Genel Başkan Vekili Gültekin, askeri savcının talimatı üzerine Ankara İl Jandarma Alay Komutanlığı’na teslim edildi. Karargah Evleri şemasının tepesindeki isim olan işadamı İbrahim Aslan da İstanbul’da gözaltına alındı.

İşçi Partisi’nden çıktı

“Konu: İP/Karargah Evleri” başlıklı belgede, “İşçi Partisi ve Alevi kesimin yanı sıra bazı TSK mensupları ve memurların da katılımıyla, emperyalistlerle Cumhuriyet karşıtları, yıkıcıları ile mücadele amacıyla bir hareket başlatıldığı yönünde hassas kaynaktan bilgiler intikal etmiştir. Yürütülecek bu çalışmalarda hiçbir kurum ve oluşumun zarar görmemesi için ’Karargah Evleri’ adı altında çekirdek kadroların oluşturulmasının öngörüldüğü alınan bilgilerdendir” deniliyor.

Karargah Evleri başlığı altında hazırlanan şemanın en üst kısmında İbrahim Aslan var. Buna bağlı isimler de (İ.Yaşar Hacısalihoğlu-Türkiyem topluluğu), (Askeri kesim- Albay Cengiz Köylü), (Alevi kesim - Dede) yazılı. Şemada, askeri kesimin altında yerleştirilen iki oktan birisinin altında Harp Akademisi, diğerinde ise Hava Harp Okulu başlıkları ayrılmış. Harp Ademisi başlığı altında da Albay Cengiz Köylü, Albay Yavuz Göker, Albay Turan Toker, Fırat Kaymakçıoğlu, Hasan Günay Aktaş, Osman Şen, Mahmut Başdemir, Turan, Kemal, Y.Selim Özmen ve Rıza Okur isimleri yazılı. Hava Harp Okulu başlığı altında, Binbaşı Bülent yazılı. Öğrenciler başlığı altında Ozan Nizam, Gökhan Gülşen, Cihan Akyol, Alper Özkan, Emre Yılmaz, Çağdaş Doğan, Onur Sönmez, İbrahim Polat gibi isimler var.

İDDİANAMEDE “KARARGAH EVLERİ”

Savcı Zekeriya Öz tarafından hazırlanan iddianamenin 117. sayfasında “Karargah Evleri” şöyle anlatılıyor: “Örgütsel dokümanlarda belirtildiği gibi örgütün en çok önem verdiği ve sızmaya çalıştığı kurumlardan birisinin Türk Silahlı Kuvvetleri olduğu, bu nedenle halen gizli şekilde bu faaliyetlerini sürdürdüğü, hatta bu faaliyetlerini "Karargah Evleri" şeklinde adlandırarak özellikle harp okullarında bulunan subaylar ve öğrencilerle ilgilendikleri, bunların yanı sıra görevde olan bazı TSK mensupları ile ilişki içerisinde oldukları, bu ilişkileri sayesinde birçok kişinin askerlikle ilgili problemlerini çözdükleri ve istedikleri yerlerde askerlik yapmalarını sağladıkları, ayrıca bu ilişkileri örgütün farklı amaç ve hedefleri için kullandıkları anlaşılmıştır.”

(Vatan)

Hava Kuvvetleri'nde Ergenekon şoku!

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
ne diyorsun sen? hükümet ikazı aldı tabii azerbaycandan. katkılarından dolayı cia mossat ve özelllikle mite teş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
türkiyeye ne söylemek istiyor ergenekon hız kesince? gözdağı mı?...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000