10 Ocak 2012, Salı 14:50:37

HAVA KİRLİLİĞİ UÇAK SEFERLERİNİ VURDU...

Çin'in başkentini saran kirli hava bulutu kimi noktalarda görüş mesafesini 200 metreye kadar indirdi. Birçok uçak seferi ertelendi ya da iptal edildi...
Çin'in başkenti Pekin'i saran kirli hava bulutu nedeniyle çok sayıda uçak seferi ertelendi ya da iptal edilmek zorunda kaldı.
 
Başkentte görüş mesafesi yer yer 200 metreye kadar düştü.
 
Pekin'de hava kirliliğini ölçen Amerikan elçiliği, sabah saatlerinde kirlilik endeksindeki en üst seviyenin dahi üzerine çıkıldığını açıkladı.
 
Resmi makamlar ise hava kalitesini aynı saatlerde ''iyi'' olarak duyurdu.
 
Çinli yetkililer, geçen hafta Amerikan elçiliğinin rakamları ile resmi veriler arasındaki çelişkiye kamuoyundan gelen öfkeli tepkiler karşısında, hava kirliliği hakkında daha detaylı bilgiler yayınlama sözü vermişti.
 
Amerikan elçiliği, kirlilik endeksini, sağlığa daha çok zararı olduğu düşünülen havadaki küçük partikülleri ölçerek hesaplıyor.
 
Çinli yetkililer ise halihazırda sadece daha büyük partiküllerin ölçümünü yayınlıyorlar.
 
Bu nedenle hava kalitesi hakkında yaptıkları açıklamalar daha olumlu nitelikte oluyor.
 
Birleşmiş Milletler dahil uluslararası örgütlerin raporlarında Pekin dünyanın havası en kirli kentleri arasında sayılıyor.
 
Pekin'in artan yakıt tüketiminin büyük bölümü kömürle sağlanıyor. Kentte trafiğe çıkan otomobil sayısı da giderek artıyor. (İnternetHaber)
HAVA KİRLİLİĞİ UÇAK SEFERLERİNİ VURDU...

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000