01 Ekim 2010, Cuma 17:02:31

Hava kargo taşımacılığı yapanlara müjdeli haber

Havayoluyla Uluslararası Taşımacılığı'nda uçak firması, taşınan kargoya zarar gelmemesi için bütün önlemleri aldığını ispatladığı takdirde, kargonun başına gelen zararı ödemeyebilecek.

Taşınan malın sahibi kargosuna verilen zararın, taşıyıcının veya adamlarının zarar vermek kastı ile veya zararın doğması ihtimali olduğunu bilerek dikkatsizce yaptıklarını ispat ederse firma sorumluluklarından kaçamayacak.

Resmi gazetede yayınlanan duyuruda, "Hava Yoluyla Uluslararası Taşımacılığa İlişkin Belirli Kuralların Birleştirilmesine Dair Sözleşmenin Onaylanması Hakkında Karar"ın çekince ile onaylandığı belirtildi.

Varşova Sözleşmesi'nin günümüz koşullarıyla uyumlaştırılması amacıyla 10-28 Mayıs 1999 tarihleri arasında Montreal'de yapılan Uluslararası Hava Hukuku Konferansına katılan devletler tarafından imzaya açılan Montreal Sözleşmesi'ne Türkiye'de katılmıştı.Türkiye bu bağlamda uluslar arası hava taşımacığına standartlar getirdi.

KARAR BÜTÜN ULUSLARARASI TAŞIMACILIKTA GEÇERLİ

Çekince ile kabul edilen karar, ücret karşılığında hava aracı ile yapılan bütün uluslararası yolcu, bagaj ya da kargo taşımacılığı için ve bir hava nakliyesi tarafından üstlenilmiş ücretsiz olarak hava aracı ile yapılan taşımalar içinde aynı şekilde geçerli olmak üzere kabul edildi.

Yolcuların, bagaj ve kargosunun taşınmasına ilişkin dokümantasyon ve tarafların görevleri başlığı altında yer alan gecikme metninde yapılan değişiklikte taşıyıcı, yolcuların bagaj ve kargonun hava yoluyla taşınmasındaki gecikmelerde meydana gelen hasardan sorumlu tutuldu. Bununla birlikte taşıyıcı, eğer kendisinin ya da çalışanlarının ve acentesinin hasardan kaçınmak için gerekli kılınabilecek bütün önlemleri aldıklarını veya kendisi ya da çalışanları ve acenteleri için bu tedbirleri almanın olanaksız olduğunu ispatlarsa, gecikmeden kaynaklanan hasar için sorumlu olmayacak.

Hava kargo taşımacılığı yapanlara müjdeli haber

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000