07 Kasım 2017, Salı 15:54:28

Hava İş’ten ‘yıllık izin’ açıklaması

Hava İş Sendikası, uçucu ekiplerin yıllık izinlerine ilişkin yeni düzenlemeye karşı bir açıklama yaptı.
  • güçsüzler şikayet eder, her uygunsuzlukta yok oraya yok buraya şikayet edicem diorsun hani oda yok nne halt yiyorsunuz oda belli değil
  • Nerde bizim başkanımız nerde kabin Hizmetleri başkanı hep sendikaya sendikaya yükleniyoruz ama nerde bizim başkanımız neden bir şey söylemiyor açıklama yapmıyor. Bu kadar sessizlik hiç iyi değil. Aylardır eziyet görüyoruz ekip planlama patron biz koleyiz
  • Bazı işler vardır, patronun-müdürün kötüdür sana kötü davranır ama işi sevdiğin için yaparsın. Bazı işler vardır, iş yükü çok ağırdır ama patronun müdürün seni adam yerine koyuyodur, yine katlanır onu da yaparsın. Bazı işler vardır patron kötü, iş yükü ağırdır ama maaşı iyidir. Hadi ona da eyvallah der yaparsın. Lakin bizim şirkette maalesef bunlardan hiçbiri yok. Maaşına zam vermezler(sene başında yapılması gereken zammın yapılmaması), iş yükünü gitgide arttırırlar(ftl) ve ekip planlamanın oyuncağı olarak adam yerine bile konmazsın. (İzinler kuraldışı tebliğler) Sonra neden istifalar oluyo neden kalifiye işgücümüz yok diye dövünürsün. Böyle yönetime böyle kalifiye çok bile.
  • Tutmayan mesailer, ağır seferler, ftl saçmalığına gözyumma, planlamayı tepemize çıkarma, izinlerdeki adaletsizlik, hakkımız olan zam farklarını bile tc no ile girilen anketle elimizden alma, adaletsiz yıllık izinler, herşeyin minimumda tutulup altında kalan ekipleri sözde savunma girişimleri, hakkı yenen o kadar kişiyi yalnız bırakma ve herkesin bilip de daha yazmadığım onlarca rezillik. Zerre hakkım varsa çoluğunuzdan çocuğunuzdan çıksın. İnsanların işlerini severek yapmasına bile izin vermiyorsunuz
  • Sendika yetkileri ve başkanı lütfen yukarı çıkın ekip odasına. Dinlenyin bakalim ne dertleri var bu ekiplerin. Öle show yapmayın millete. Yalandan mail ayıp durmayın. İşinizi yapın. Ucucuları nasıl bir 2018 yaz bekliyor. Düşünmesi bile kalp krizi
  • Bir günde iki görev verilemezi başlatılamaz yaptınız.Anca laf danışıklı dövüş.Asıl adalet sizden kurtulmak.
  • Şirket ne yaparsa haklıdır. Ekip planlama çok iyi planlıyor. Bana hep dört bacak kitliyor ama olsun. Kış izni ile yaz izni arasında da 3 ay bile yok ama canları sağ olsun. Hatta maaş da vermesinler ben uçarım hakkımı aramam yani.
  • Atmaaaa ziyaaaaa!!!
  • Aba altından sopa
  • 2017 kasım ayında kış izni yapan birisine 2018 ocak ayında kış izni verilmesi kadar adaletli ve itinayla ve hassasiyetle plan program yapılarak çalışılıyor çok doğru..

Hava İş Sendikası, uçucu ekiplerin yıllık izinlerine ilişkin yeni düzenlemeye karşı bir açıklama yaptı. THY ara yöneticilerinin suçlandığı açıklamada, yeni düzenlemenin hem TİS’e hem de hukuka aykırı olduğu vurgulandı.

Değerli uçucu üyelerimiz 2018 yılı yıllık izinleri, Şirket tarafından tek taraflı olarak sizlere tebliğ edilmiştir. Bu mailimiz ile sizlere 2018 yılı yıllık izinleri hakkında bilgi vermek istiyoruz.

Bilindiği üzere, Toplu İş Sözleşmesi’nin 57.maddesi uyarınca yıllık ücretli izin konusunda 4857 Sayılı İş Kanunu ve Yıllık İzin Yönetmeliği ile TİS hükümleri uygulanır. Yılık izinler, bu hükümlere uygun olarak planlanır, onaylanır ve çalışanlara şirket tarafından tek taraflı olarak herhangi bir kesinti veya değişiklik yapılmadan kullandırılır. Yıllık izinlerin planlanması; iki sendika temsilcisi ile bir işveren temsilcisinden oluşan İzin Kurulu tarafından yapılır.

Yaklaşık dört yıldır sendikamız hassasiyetle yıllık izin konusunun üzerinde durmuş ve tüm personelimizin her yıl istediği tarihte ve adaletli bir şekilde planladığı iznini kullanabilmesi için gereken özeni göstermiştir. Önceki yıllarda İzin Kurulunda yer alan şirket temsilcisine, üyelerimizin ve şirketin ortak menfaatine hizmet edecek ve üyelerimizin yıllık izinlerini daha efektif kullanabilmesi sağlayacak birtakım teklifler sunduk. Bu tekliflerin bazıları teknik alt yapı gerekçe gösterilmek suretiyle 2018 yılına ertelenmişti. Ancak bu sene Eylül ayında başlayan yıllık izin kurullarında ekip planlama, BTA tarafının teknik olarak izinleri zamanında yetiştiremeyeceği gerekçesi ile 2018 yılı için ilettiğimiz teklifleri yerine getiremeyeceklerini iddia etmişlerdir.

Sendika İzin Kurulu üyelerimiz, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bilinçli olarak İzin Kurulu toplantılarına geç çağırılmış ve makul, hakkaniyetli hemen her talebimize bir bahane bulunmuştur. Tüm bunlar, şirketin iyiniyetli olarak hareket etmediğinin birer göstergesidir.

Yıllık izin kurulundaki taleplerimizin çeşitli bahanelerle yapılmaması ve izin kurulundaki temsilcilerimize sorulmadan yıllık izin talep toplama sürecine çıkılmasının yanlış olduğunu yaklaşık bir ay öncesinde Resmî yazı ile THY üst yönetimine bildirip acil toplantı çağrısı yaptık. Bu çağrımıza yasal süre içerisinde cevap verilmemesi, yıllık İzin Kuruluna TİS, Kanun ve Yönetmelik hükümlerine uygun görev yaptırılmaması ve yaz döneminde yıllık izinde aynı anda izne çıkan personel kotasının tek taraflı olarak % 6’dan %1’e indirilmesi hiçbir şekilde iş hukuku prensiplerine uygun değildir ve hukuka aykırıdır. Daha önce şirket tarafından gerçekleştirilen bu eylemler, Çalışma ve İş Kurumuna şikâyet edilmiştir. Şimdi yapılan hukuksuz ve kanunsuz uygulamayı kabul etmiyoruz ve bu konuyla ilgili de iş müfettişi atanması için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına başvuracağımızı bildiriyoruz.

Şirket tarafından gerçekleştirilen bu hukuka aykırı eylemler her bir personel için şirketin 295 TL idari para cezasına çarptırılması demektir. Siz değerli üyelerimizden, yıllık izin konusunda şirketin bu hukuka aykırı tavrını kabul etmemenizi, gerekli itirazları yapmanızı, Sendikamıza da bireysel şikayetlerinizi yazılı olarak iletmenizi talep ediyoruz.

Üyelerimiz için ücretli yıllık izin Anayasal bir haktır, aileleriniz ve çocuklarınızla birlikte tatile çıkmak ve birlikte vakit geçirmek sizlerin en doğal ve kanuni hakkınızdır. Anayasa ile güvence altına alınmış yıllık izin hakkınıza kimse engel olamaz.

Dünyadaki en büyük şirketlerinin aksine THY, liyakatsiz ve beceriksiz bazı ara yöneticileri nedeniyle yetişmiş ve donanımlı insan kaynağını kaybetmeye devam etmektedir. Bu konudaki en yakın örnek yanlış politikalar ve ekip planlamanın üstün başarısızlıkları nedeniyle son bir buçuk yılda şirketin yaklaşık yüzlerce kaptan pilot kaybetmesidir. Bu dünya havacılık tarihine ekip-kaynak kullanımına dair en kötü örnek olarak geçecek ender bir olaydır.

Eğer önümüzdeki yıl yaz dönemi ücretli izinleri taleplerimiz doğrultusunda ve izin kotası eskiden yapıldığı gibi planlanmaz, İzin Kurulu’nun TİS, Kanun ve Yönetmelik uyarınca çalışmasına engel olunursa Hava-İş Sendikası olarak, üyelerimizin haklarını korumak için yıllık izinlerin onay tarihi olan 1 Aralık’ta hiçbir belgeye imza atmayacağımızı ve hukuksal tüm işlemleri başlatacağımızı buradan bildiriyoruz.

Tüm uçucu üyelerimize sağlık ve huzur dolu emniyetli uçuşlar diliyor, yaşanan tüm olumsuz süreçlerde sendikamıza göstermiş oldukları destekten ötürü ayrıca teşekkür ediyoruz.

Hava İş’ten ‘yıllık izin’ açıklaması

Yorumlar Tüm Yorumlar (50)

komik olma ~ 6 yıl önce
güçsüzler şikayet eder, her uygunsuzlukta yok oraya yok buraya şikayet edicem diorsun hani oda yok nne halt yiyorsunuz oda belli değil

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Deli sorular ~ 6 yıl önce
Nerde bizim başkanımız nerde kabin Hizmetleri başkanı hep sendikaya sendikaya yükleniyoruz ama nerde bizim başkanımız neden bir şey söylemiyor açıklama yapmıyor. Bu kadar sessizlik hiç iyi değil. Aylardır eziyet görüyoruz ekip planlama patron biz koleyiz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Km ~ 6 yıl önce
Bizi koruyan bir başkanımız olduğunu hissetmeyelim hatta bir başkanımız var mı onu bile hatırlamıyorum
Pursercik ~ 6 yıl önce
Bazı işler vardır, patronun-müdürün kötüdür sana kötü davranır ama işi sevdiğin için yaparsın. Bazı işler vardır, iş yükü çok ağırdır ama patronun müdürün seni adam yerine koyuyodur, yine katlanır onu da yaparsın. Bazı işler vardır patron kötü, iş yükü ağırdır ama maaşı iyidir. Hadi ona da eyvallah der yaparsın. Lakin bizim şirkette maalesef bunlardan hiçbiri yok. Maaşına zam vermezler(sene başında yapılması gereken zammın yapılmaması), iş yükünü gitgide arttırırlar(ftl) ve ekip planlamanın oyuncağı olarak adam yerine bile konmazsın. (İzinler kuraldışı tebliğler) Sonra neden istifalar oluyo neden kalifiye işgücümüz yok diye dövünürsün. Böyle yönetime böyle kalifiye çok bile.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ha ~ 6 yıl önce
Doğru
Net ~ 6 yıl önce
Doğruuu buuu
Allah büyük ~ 6 yıl önce
Tutmayan mesailer, ağır seferler, ftl saçmalığına gözyumma, planlamayı tepemize çıkarma, izinlerdeki adaletsizlik, hakkımız olan zam farklarını bile tc no ile girilen anketle elimizden alma, adaletsiz yıllık izinler, herşeyin minimumda tutulup altında kalan ekipleri sözde savunma girişimleri, hakkı yenen o kadar kişiyi yalnız bırakma ve herkesin bilip de daha yazmadığım onlarca rezillik. Zerre hakkım varsa çoluğunuzdan çocuğunuzdan çıksın. İnsanların işlerini severek yapmasına bile izin vermiyorsunuz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gülüyorum artık ~ 6 yıl önce
Sendika yetkileri ve başkanı lütfen yukarı çıkın ekip odasına. Dinlenyin bakalim ne dertleri var bu ekiplerin. Öle show yapmayın millete. Yalandan mail ayıp durmayın. İşinizi yapın. Ucucuları nasıl bir 2018 yaz bekliyor. Düşünmesi bile kalp krizi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yalancı ~ 6 yıl önce
Bir günde iki görev verilemezi başlatılamaz yaptınız.Anca laf danışıklı dövüş.Asıl adalet sizden kurtulmak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Koyun km ~ 6 yıl önce
Şirket ne yaparsa haklıdır. Ekip planlama çok iyi planlıyor. Bana hep dört bacak kitliyor ama olsun. Kış izni ile yaz izni arasında da 3 ay bile yok ama canları sağ olsun. Hatta maaş da vermesinler ben uçarım hakkımı aramam yani.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ziyaaa ~ 6 yıl önce
Atmaaaa ziyaaaaa!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilotx ~ 6 yıl önce
Aba altından sopa

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 6 yıl önce
2017 kasım ayında kış izni yapan birisine 2018 ocak ayında kış izni verilmesi kadar adaletli ve itinayla ve hassasiyetle plan program yapılarak çalışılıyor çok doğru..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
63 gün ~ 6 yıl önce
Aynı şekilde araya 2 ay koyarak iki izin vermişler sağolsunlar
Yaz Dönemi ~ 6 yıl önce
31 Ekim -13 kasım arasını yaz izni olarak planlayanlar geceleri rahat koysun kafasını yastığa.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000