26 Eylül 2017, Salı 16:39:26

Hava İş’te seçim itirazına YSK’dan RET

Hava İş Sendikası Anadolu Şubesi Başkanı Sezgin Uzun’un, şube seçimlerinin iptal edilmesine ilişkin Yüksek Seçim Kurulu’na yapılan itiraz reddedildi.
  • Yavas yavas sindirilirse zarar vermez. Olmasi gereken yerinde bir karar. Tebrik ediyorum Ömer Baskanimizi
  • Pedofoli hastası bir yazar varmış.Bilgisi olan varmı?
  • At binenin kılıç kuşananın, Ömer Keskin gece gündüz saw da 6 aydır, sezgin in 70 katı ziyaret ediyor istasyonu bırak da olsun o kadar, ben olsam bende itiraz ederdim seçim kuruluna eeee gayet normal.
  • Gitmediğin yer senin değildir, doğru söylemişsin saw bir.
  • Sekiz yılda sekiz kez bile gitmediğin saw işyerinden oy mu alacağını düşünüyorsun sezgin başkan, işyerlerine gitmeyen ya seçim kuruluna ya mahkemeye gider fakat nafile, geçmiş olsun sana.
  • Sendikamızın tüzüğe uygun olarak gittiği ortada.Emekli takımı hala çamur atmaya devam ediyor.Ali kemal tatlıbal ve yönetimine sonuna kadar güveniyoruz.Allah yar ve yardımcınız olsun.
  • Ates edip sonra nisan almayın,sürekli nisan alıp ates edemeyenlerden de olma zeytin ezmeleri gurubu
  • Ey sezgin uzun ince yollarda cok gezersin sen daha...
  • ONE MİNUTE Sayın çarkı biliyorum yenilgiyi hazmedemiyosun çamur at izi kalsın mantığı ile yürüteceğini sanıyorsun ama olmuyor yalanlarinin sonu geldi.
  • Herkesin iyi dusunup arastirip öyle karar vermesi gerektigine inaniyorum olumsuz haberlere iftiralara inanip tepki gostermesinler mevcut yonetimin calismalari ortada kimse nankorluk etmesin hak yerini bulacaksa Ali kemal baskan kazanacak sorunsuz bir secim diliyorum.

Hava İş Sendikası Anadolu Şubesi Başkanı Sezgin Uzun’un, şube seçimlerinin iptal edilmesine ilişkin Yüksek Seçim Kurulu’na yapılan itiraz reddedildi.

Hava İş Sendikası’nda Kasım ayındaki genel kurul öncesi delege seçimleri sürerken Anadolu yakası seçimlerine ilişkin iptal talebi kabul edilmedi. Hava İş Anadolu Yakası Şube Başkanı Sezgin Uzun tarafından YSK’ya yapılan itiraz,   Hava-İş ana tüzüğüne aykırı bir husus bulunmadığından reddedildi.

Pendik İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı’ndan taraflara gönderilen karar yazısında, “Türkiye Sivil Havacılık Sendikası Genel Merkez adına yetkili dosyada vekaletnamesi bulunan İstanbul Barosu avukatlarından Selahaddin ARSLANCA’ nın İstanbul Anadolu Yakası (Pendik) Şubesinin 3. Olağan Genel Kurul Seçimlerinin yapılması için yaptığı başvuruda Sendikalar Kanunu’nda ve Hava-İş ana tüzüğünde aykırı bir husus bulunmadığından, Hava-İş Sendikası İstanbul Anadolu Yakası (Pendik) Şube’si başkanı Sezgin UZUN’ un yetkisizlik itirazının REDDİNE,

2- 6356 sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanununda “Genel kurul dışında yapılan delege seçimlerine seçim sonuçlarının ilanından sonra iki gün içinde yapılacak itirazlar, mahkeme tarafından kesin olarak karara bağlanır.” açık hüküm uyarınca, genel kurul dışında sayılan delege seçimlerinin sendikanın kendi iç iş ve işlemleri olduğundan itiraz edilen bütün hususların İlçe Seçim Kurulu Başkanlığına değil yetkili mahkemelere yapılması gerektiğinden delege seçimlerinin iptal edilmesi ve diğer talep ettiği hususların REDDİNE” ifadeleri kullanıldı.

MUHALİFLER  LİSTE ÇIKARAMIYOR

Yaklaşan Hava İş Genel Kurulu öncesinde delege sayıları da yavaş yavaş şekillenmeye başladı. Bugüne kadar 11  işyerinde yapılan seçimlerde Hava İş mevcut yönetimi tamamında liste çıkarırken Zeytindalı Hareketi adıyla ortaya çıkan muhalif grup sadece uçuş işletmedeki delege seçimlerine katıldı. Zeytindalı Hareketi’nin bir işyerinde liste çıkarma girişimi ise seçim başladığı için kabul edilmedi. Hava İş mevcut yönetimi  geçtiğimiz hafta sonu yapılan Antalya Şubesi  seçimlerinde de iki listenin desteğini aldı. Yüzde 70 katılımla yapılan seçimlerden sonra hem seçimi kazanan hem de kazanamayan iki aday, Ali Kemal Tatlıbal’a bağlı hareket edeceğini açıklamıştı. Sadece yüzde 30 katılımın olduğu uçuş işletmede seçimleri kazanan muhalif oluşum genel kurul öncesi çok olumlu bir tablo ortaya koyamazken   katıldığı 11 işyerinin 10’unda ipi göğüsleyen Ali Kemal Tatlıbal’ın  başkanlığındaki mevcut yönetim ve onların belirleyeceği şube başkanları genel kurul öncesi önemli bir avantajı da eline aldı.

Hava İş’te seçim itirazına YSK’dan RET

Yorumlar Tüm Yorumlar (31)

** ~ 7 yıl önce
Yavas yavas sindirilirse zarar vermez. Olmasi gereken yerinde bir karar. Tebrik ediyorum Ömer Baskanimizi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pedofoli ~ 7 yıl önce
Pedofoli hastası bir yazar varmış.Bilgisi olan varmı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pedofoli ~ 7 yıl önce
kim acaba,varsa böyle bir şey sefa yapmasına izin vermeyin rezil olsun utanmaz adam
operasyon ~ 7 yıl önce
At binenin kılıç kuşananın, Ömer Keskin gece gündüz saw da 6 aydır, sezgin in 70 katı ziyaret ediyor istasyonu bırak da olsun o kadar, ben olsam bende itiraz ederdim seçim kuruluna eeee gayet normal.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
saw bir e ~ 7 yıl önce
Gitmediğin yer senin değildir, doğru söylemişsin saw bir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
saw bir ~ 7 yıl önce
Sekiz yılda sekiz kez bile gitmediğin saw işyerinden oy mu alacağını düşünüyorsun sezgin başkan, işyerlerine gitmeyen ya seçim kuruluna ya mahkemeye gider fakat nafile, geçmiş olsun sana.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
selo ~ 7 yıl önce
Sendikamızın tüzüğe uygun olarak gittiği ortada.Emekli takımı hala çamur atmaya devam ediyor.Ali kemal tatlıbal ve yönetimine sonuna kadar güveniyoruz.Allah yar ve yardımcınız olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Anonim ~ 7 yıl önce
Ates edip sonra nisan almayın,sürekli nisan alıp ates edemeyenlerden de olma zeytin ezmeleri gurubu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gezgin ~ 7 yıl önce
Ey sezgin uzun ince yollarda cok gezersin sen daha...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ONE MİNUTE ~ 7 yıl önce
ONE MİNUTE Sayın çarkı biliyorum yenilgiyi hazmedemiyosun çamur at izi kalsın mantığı ile yürüteceğini sanıyorsun ama olmuyor yalanlarinin sonu geldi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
☺☺ ~ 7 yıl önce
Herkesin iyi dusunup arastirip öyle karar vermesi gerektigine inaniyorum olumsuz haberlere iftiralara inanip tepki gostermesinler mevcut yonetimin calismalari ortada kimse nankorluk etmesin hak yerini bulacaksa Ali kemal baskan kazanacak sorunsuz bir secim diliyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000