24 Mayıs 2013, Cuma 11:01:10

HAVA İŞ GREVİ ÖZETLEDİ

Hava İş Sendikası 10. gününe girilen grevi özetleyici bir açıklama yayınladı...
  • Direnise katılan THY ri çalışanlarını yürekten kutluyorum . Yagci ve yalakalarada Allah'tan utanacak bir yüz vermesini diliyorum.Tabiki kullanmasını bilirlerse, Merak ediyorum yalakaligi birakib eve gidince vicdanen rahat olabiliyormu zavallılar. T HY larını ayakta tutan biz yolcularız yağclar degil
  • (yolcu"ya)yolu arkadas sen uçmaya devam diye başlayan Yalakaya sesleniyorum . Fazla burnunu sokma sen karar verecek değilsin diyebilmek icin Muhakkak THY da çalışan tehdidci yalakalardan birisi olmalı aksi mümkün olmaz. Ben yolcuyum benim ödediğim parayla yalakalik yapacağına,susması susması gereken birisi varsa oda senin gibilerdir. Sana bir tavsiye en yakınındaki bir aynaya bak ne görüyorsun ? Gerçi senin gibiler oynaya doğru bakaz.
  • Greve katılan kişi sayısı taş çatlasın 100 , Grev sebebiyle hava alanında görevlendirilen polis sayısı en az 400 başka ne diyelim.
  • Özellikle sunu söylemek isterim. Benim de mahkemede dayım olsaydı istediğimi yardım.hamdi Topçunun arkasında Başbakan"in olduğunu unutmayalım. Çıkış korkusu olmasa en az 10000 kisi greve katılırdi.hamdi topçuda bir gün ölecek.ozaman nasıl helallik alacak birkisi bile THY çalışanlarından helal etmez.
  • Cts saat 20:00, grev alaninda 10 kisi yok, baska yoruma gerek var mi? Bu neyin yaygarası
  • Anlayamadigim iki soruyu sormak istiyorum. Sendika uyesi 15.000 kisi var ve her biri aylik 25tl gibi bir tutar sendika aidati, sn Aycin greve katilmayanlari 24.tis ten faydalandirmayacagini her konusmasinda beyan ediyordu greve katilan sayisi 2000 kisi tesek buda demek oluyoki 13.000 kisiyo sendikadan cikarmasi gerekicek ki 13.000 x 25 aidattan mahrum olucak ve sadece 2000 kisinin odedigi aidat ile donecek o sermaye acana bunu finanse edicem gucu varmi ? Diger sorum ise greve katilan kisiler 3 4 ay surer ise ko gorunen o kadar devam etmeyecegini varsayiyorum diyelim ki etti bu sure zarfinda grevdekilerin maasini sn Aycin mi odeyecek :) en kotusu bu insanlar 3 4 ay maassiz kalinca Sn Aycinin arkasinda hala grev diye direnen kimse kalacakmi. Grev anayasal bir haktir tamamen katiliyorum ama savasta ne kadar guclu olursan ol komutanin isi bilmiyosa seni olume surukler buda bir gercek ki Sn Aycin bu konuda kendinin ne kadar bilgisiz ve stratejik biri olmadigini kanitliyor. Saygilarimla,
  • i1-Grev hazırlığı eksik,İnancı eksik Tüm yeleri kapsayan bir ruha sahip değil. 2-Hava iş yönetimi sadece uçuş üzerine bir grev stratejisi belirlemiş. 3-Uçuş Greve katılacaktı fakat sendikanın buna hazır olmadığını ve kendisini kullandığını gördü. 4-29 Mayısta yaşananlar uçuş için ders oldu. 5-Sendika Temsilcilerini bile greve çıkaramadı.(Ankara,Ayt,Ada,İzm ve Diğer tüm illerde hiç bir üye ve temsilci Greve katılmadı. 4-Sendika kendisine muhalif olan ama işçiler içerisinde örgütlü grup ve kişileri dışladı. 5-Sendikanın et etkin ve işçi ruhu taşıyan teknik birimden 1 kişi biile greve katılmadı. 6-Kamuoyundan destek istenirken,şu anda sözleşmesi devam eden Ve olası bir greve hazırlanan Teknik Aş den kimse greve destek vermiyor neden. 7-305 konusunda inandırıcılığını yitiren sendika işveren karşısında oldukça zayıf bir stratejiye sahip. 8-Bu grev yasal ve haklıdır.Ancak kendi temsilcisini bile greve katamamış bir sendikanın yaptığı grev meşruluğunu yitirmiştir.
  • 2010 yılında KTHY nı sendikanın batırdığını unutmayalım. İstekleri hiç bitmedi. Bari sizler onların düştüğü duruma düşmeyin
  • Sosyetik olmayan greve devam:)))))))))))
  • Sahte grev devam ediyor, halaylar, ankara havası, vede dansõz havası,,,,,,,,,

Değerli Üyelerimiz;

24 Mayıs 2013 Grevde 10. Gün

1-      Sendikamız 15 Mayıs 2013 Saat 03.00’da grevi uygulamaya koydu.

2-      Grevimize saatler kala TALPA ve TASSA üyelerini greve katılmamaya çağırdı.

3-      Grev uygulamasının yasalara uygun ve özgürce başlatılmasını engellemek amacıyla kolluk güçleri havalimanında olağanüstü tedbirlerle üyelerimizin havalimanı önünde topluluk oluşturmasını yasakladı. Grev kırıcılığının rahatça uygulanmasını sağladı.

4-      Havalimanı Devlet Konuk evinde THY tarafından personel giriş sistemi kurulduğu yönündeki bilgiler üzerine Havalimanı Mülki Amirliğine yaptığımız denetleme başvurusu kayıt altına alınmadı.

5-      Sendikamız grevde yasa gereği çalışacak ancak üretime katılamayacak personel isim listesini talep eden 14 Mayıs 2013 tarihinde Görevli Makam İşkur İst. Bölge Müdürlüğüne verdiği dilekçeye hala yanıt verilmedi. Bu dilekçelerde grevdeki işçiler yerine başka işçi çalıştırma, grevdeki işçiler yerine yeni işçi alma, uçuşları diğer havayolları ekipleri ile yaptırma şeklindeki yasadışı işlemlerin tespiti istenmişti.

6-      6356 sayılı kanunda bakanlıkça açıkça belirtilmesine rağmen grev çadırı kurulması engellendi. Grevci işçiler güneş altında zor koşullarda her gün GM Önünde toplanma kararı aldı.

7-      Greve katılım yurt dışından gelen uçuşlar boş günler raporlar yıllık izinler ve göreve yeni başlayacaklar nedeniyle gün gün arttı. İlk gün greve 1 kişi bile katılmadı diyen THY YK Başkanı sayı arttıkça hırçınlaştı ve sendika tüzelliğini hedef alan ağza alınmayacak açıklamalarda bulundu. Sendikamız bu hakaretler ile ilgili suç duyurusu ve dava için hazırlıklara başladı.

8-      İlk günden buyana siyasi partiler, sivil toplum örgütleri, sanatçılar, aydınlar binlerce emek dostu grevimize destek verdi. Hepsine sonsuz teşekkürler.

9-      Sendikamızın Görevli Makama verdiği 15.05.2013 tarihli ve 20.05.2013 tarihli iki ayrı dilekçe ile işverence uygulanan grev kırıcılığı ile ilgili teftiş yapılması talebi hala yerine getirilmedi.

10-  Sendikamızın İstanbul İş Mahkemesine 15.05.2013 tarihinde yaptığı grev kırıcılığı ile tespit yapılması talebi ile ilgili 21.05.2013’te Mahkeme Heyeti THY Genel Müdürlüğünde tespitte bulundu. Elde edilen bilgiler ile oluşturulacak bilirkişi raporları henüz sonuçlandırılmadı. Bu tespitlerde o tarihte greve katılan ve katılmayan sayısının da resmi olarak tespit edilmesi istendi.

11-  Sendikamız oluşan bütün uçuş operasyon ile ilgili uygunsuzlukları 15, 16.20.23 Mayıs tarihlerinde 5 resmi yazı ile SHGM’ne iletti. Bu konularda herhangi bir yanıt verilmedi.

12-  Sendikamız yine uluslar arası havalimanları ile ilgili üst kuruluşu ITF ile EASA ve SAFA ilgili koordinatörlüklerine bu uygunsuzlukları rapor etti.

13-  Sendikamız SPK’ ya Bilgi Edinme yasası ile ilgili başvuruda bulunarak THY Nisan Ayı ve Mayıs Ayı Sefer sayıları ve şirketin wet leasing antlaşmaları ile yerine getirdiği sefer no’ları ile ilgili bilgi istedi.

14-  İşveren İVR ve bilinmeyen numaralarla grevdeki, yıllık izindeki, raporlu tüm ekiplere mobbing sınırlarını aşan tacize dönüşen çağrılarla göreve çağırmaya devam ediyor.

15-  İşveren 5 ay önce verdiği teklifin imzalanması ile ilgili sendikaya yazı yazdı.

16-  Sendikamız yeni bir teklif oluşturarak müzakerelere hazır olduğunu yazı ile işverene bildirdi. İşveren bu çağrıya olumlu yanıt vermedi.

17-  İşveren 22 Mayıs 2013’te 5 ay önceki tekliflerinde sadece ilk altı ya zammı ile ilgili %3’ü % 5 yaparak bu zammı tek taraflı uygulayacağını açıkladı.

18-  Grevci işçiler THY YK Başkanının bir televizyon kanalında yaptığı doğru olmayan beyanlar üzerine 23 Mayıs Günü ID kartları ile grevde olduklarını tüm kamuoyuna duyurdular.

19-  Acizliğe düşen işveren grevci işçilerin direncini kırmak ve propaganda amaçlı grevin KANUN DIŞI olduğunu iddia ederek 23.05.2013 tarihinde İstanbul 2. İş Mahkemesinde dava açtı.

20-  Sendikamız Hukuk Müşavirliği konu ile ayrıntılı açıklama yaparak işverenin iddialarının hiçbir hukuki yanı olmadığını belgeledi.

HAVA İŞ GREVİ ÖZETLEDİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (70)

T. Bati ~ 11 yıl önce
Direnise katılan THY ri çalışanlarını yürekten kutluyorum . Yagci ve yalakalarada Allah'tan utanacak bir yüz vermesini diliyorum.Tabiki kullanmasını bilirlerse, Merak ediyorum yalakaligi birakib eve gidince vicdanen rahat olabiliyormu zavallılar. T HY larını ayakta tutan biz yolcularız yağclar degil

Yanıtla

Kalan karakter 1000
T.bati ~ 11 yıl önce
(yolcu"ya)yolu arkadas sen uçmaya devam diye başlayan Yalakaya sesleniyorum . Fazla burnunu sokma sen karar verecek değilsin diyebilmek icin Muhakkak THY da çalışan tehdidci yalakalardan birisi olmalı aksi mümkün olmaz. Ben yolcuyum benim ödediğim parayla yalakalik yapacağına,susması susması gereken birisi varsa oda senin gibilerdir. Sana bir tavsiye en yakınındaki bir aynaya bak ne görüyorsun ? Gerçi senin gibiler oynaya doğru bakaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
thunderbolt2012 ~ 11 yıl önce
Greve katılan kişi sayısı taş çatlasın 100 , Grev sebebiyle hava alanında görevlendirilen polis sayısı en az 400 başka ne diyelim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
A.bati ~ 11 yıl önce
Özellikle sunu söylemek isterim. Benim de mahkemede dayım olsaydı istediğimi yardım.hamdi Topçunun arkasında Başbakan"in olduğunu unutmayalım. Çıkış korkusu olmasa en az 10000 kisi greve katılırdi.hamdi topçuda bir gün ölecek.ozaman nasıl helallik alacak birkisi bile THY çalışanlarından helal etmez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bu nasil grev ~ 11 yıl önce
Cts saat 20:00, grev alaninda 10 kisi yok, baska yoruma gerek var mi? Bu neyin yaygarası

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yolcu34 ~ 11 yıl önce
Anlayamadigim iki soruyu sormak istiyorum. Sendika uyesi 15.000 kisi var ve her biri aylik 25tl gibi bir tutar sendika aidati, sn Aycin greve katilmayanlari 24.tis ten faydalandirmayacagini her konusmasinda beyan ediyordu greve katilan sayisi 2000 kisi tesek buda demek oluyoki 13.000 kisiyo sendikadan cikarmasi gerekicek ki 13.000 x 25 aidattan mahrum olucak ve sadece 2000 kisinin odedigi aidat ile donecek o sermaye acana bunu finanse edicem gucu varmi ? Diger sorum ise greve katilan kisiler 3 4 ay surer ise ko gorunen o kadar devam etmeyecegini varsayiyorum diyelim ki etti bu sure zarfinda grevdekilerin maasini sn Aycin mi odeyecek :) en kotusu bu insanlar 3 4 ay maassiz kalinca Sn Aycinin arkasinda hala grev diye direnen kimse kalacakmi. Grev anayasal bir haktir tamamen katiliyorum ama savasta ne kadar guclu olursan ol komutanin isi bilmiyosa seni olume surukler buda bir gercek ki Sn Aycin bu konuda kendinin ne kadar bilgisiz ve stratejik biri olmadigini kanitliyor. Saygilarimla,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
GREV YORUMU ~ 11 yıl önce
i1-Grev hazırlığı eksik,İnancı eksik Tüm yeleri kapsayan bir ruha sahip değil. 2-Hava iş yönetimi sadece uçuş üzerine bir grev stratejisi belirlemiş. 3-Uçuş Greve katılacaktı fakat sendikanın buna hazır olmadığını ve kendisini kullandığını gördü. 4-29 Mayısta yaşananlar uçuş için ders oldu. 5-Sendika Temsilcilerini bile greve çıkaramadı.(Ankara,Ayt,Ada,İzm ve Diğer tüm illerde hiç bir üye ve temsilci Greve katılmadı. 4-Sendika kendisine muhalif olan ama işçiler içerisinde örgütlü grup ve kişileri dışladı. 5-Sendikanın et etkin ve işçi ruhu taşıyan teknik birimden 1 kişi biile greve katılmadı. 6-Kamuoyundan destek istenirken,şu anda sözleşmesi devam eden Ve olası bir greve hazırlanan Teknik Aş den kimse greve destek vermiyor neden. 7-305 konusunda inandırıcılığını yitiren sendika işveren karşısında oldukça zayıf bir stratejiye sahip. 8-Bu grev yasal ve haklıdır.Ancak kendi temsilcisini bile greve katamamış bir sendikanın yaptığı grev meşruluğunu yitirmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Batırıcı ~ 11 yıl önce
2010 yılında KTHY nı sendikanın batırdığını unutmayalım. İstekleri hiç bitmedi. Bari sizler onların düştüğü duruma düşmeyin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
marjinal ~ 11 yıl önce
Sosyetik olmayan greve devam:)))))))))))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sahte grev ~ 11 yıl önce
Sahte grev devam ediyor, halaylar, ankara havası, vede dansõz havası,,,,,,,,,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SUPER ~ 11 yıl önce
OKUDUGUM EN SUPER YORUM ELINIZE SAGLIK

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000