26 Mayıs 2009, Salı 08:18:03

Hava Harp Okulu'na rekor başvuru

Gençlerin hayallerini süsleyen Hava Subaylığı için başvurularda son 4 güne gelindi. 10 Nisan'da başlayan başvurular 30 Mayıs'ta sona erecek.
  • geçen yıl kaç kişi başvurmuşki
  • sen de tamamen kuyruk acılısın canım...
  • şanslı - tamamen mutabık
  • Laleli Lions neredesin? Bu kadar yogun bir basvuru sonrasi artik bir yorum yapmak zorundasin............ Yoksa sendemi basvurdun oraya Ataturkcu olmak icin????
  • Başvuru yapan otuz bin genç adayı yürekten kutlarım. Boşverin Kafa yormayı.Başvurmayan ve en önemlisi vuramayanlar düşünsünler.
  • Bir dengesiz yorum daha. Sayın yorumcu, sizin bahsettiğiniz "ümit" değil, kanunlarla belirlenmiş olan "15 yıl" mecburi hizmet süresinin dolması itibari ile kişilerin "istifa" hakkını kullanmasıdır. Davulun sesi uzaktan hoş gelir, çok istiyorsan gel sen gir ömür boyu çalış TSK' da...
  • dünyanın en şanslı hava kuvvetleri, herhalde bizimkidir. bu kadar genç nüfusun yoğun olupda, orduya iştirak eden başka ülke gençleri var mıdır? sonuçta çogu 36 yaşında ordudan istifa, ticari şirkete geçiş ümidindeler. fakat, gerçekten kaliteli adayların olacağına eminim. şimdiden kutlarım.

Hava Harp Okulu öğrencisi olmak isteyen adayların birtakım şartları yerine getirmesi gerekiyor. Buna göre, Hava Harp Okuluna başvuracak adayların en fazla 20 yaşında olması, herhangi bir nedenle okuduğu okuldan çıkarılmamış olması, Haziran ayında mezun olacak durumda olmak ya da bir önceki yıl mezun olmuş olmak ve ÖSS'ye başvuruda bulunmuş olmak gerekiyor. Ayrıca, adayların Hava Harp Okulunun internet sitesi olan http:// www.ikdm.hho.edu.tr 'den başvuru yapmış olması gerekiyor.

30 BİNİ AŞKIN BAŞVURU VAR

Başvuru tarihinin dolmasına 4 gün kala Hava Harp Okuluna girmek ve subay olmak isteyen öğrencilerin sayısı 33 bin'e ulaştı. 33 bin kişi içinde başvuran erkek adayların sayısı, kadın adayların sayısından daha fazla. Başvuran kişilerin içinden sadece 120 aday seçilerek, Hava Harp Okulunda öğrenci olmaya hak kazanacak. Sınırlı sayıda alınacak öğrenci sayısına rağmen, başvurular her yılkinden daha fazla. Başvuru koşullarını sağlayan öğrencilerin alımı ÖSS - Sayısal - 2 Ham puanı üzerinden yapılacak. Hava Harp Okulu seçmelerine katılabilmek için öğrencilerin Hava Harp Okulu Komutanlığı tarafından her yıl belirlenen baraj puanını aşması gerekiyor.

HAVA HARP OKULU ÖĞRENCİLERİ

Her koşulu yerine getiren öğrenciler Hava Harp Okulundaki eğitimle dört dalda mühendislik eğitimi alıyor. Öğrenciler Elektronik mühendisliği, bilgisayar mühendisliği, endüstri mühendisliği ve havacılık mühendisliğinden birini seçebiliyor. Mühendislik eğitimi alan öğrenciler ayrıca, birer pilot adayı da olarak Hava Harp Okulundan mezun oluyor. Hava Harp Okulunda öğrenci olmak ve mühendislik eğitiminin yanı sıra birer pilot adayı olmak isteyen adayların 30 Mayıs 2009 tarihi mesai saati bitimine kadar http://www.ikdm.hho.edu.tr adresindeki öğrenci alımları linkinden başvuru yapması gerekiyor.

Hava Harp Okulu'na rekor başvuru

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Misafir ~ 15 yıl önce
geçen yıl kaç kişi başvurmuşki

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
sen de tamamen kuyruk acılısın canım...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
şanslı - tamamen mutabık

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Laleli Lions neredesin? Bu kadar yogun bir basvuru sonrasi artik bir yorum yapmak zorundasin............ Yoksa sendemi basvurdun oraya Ataturkcu olmak icin????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Başvuru yapan otuz bin genç adayı yürekten kutlarım. Boşverin Kafa yormayı.Başvurmayan ve en önemlisi vuramayanlar düşünsünler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bir dengesiz yorum daha. Sayın yorumcu, sizin bahsettiğiniz "ümit" değil, kanunlarla belirlenmiş olan "15 yıl" mecburi hizmet süresinin dolması itibari ile kişilerin "istifa" hakkını kullanmasıdır. Davulun sesi uzaktan hoş gelir, çok istiyorsan gel sen gir ömür boyu çalış TSK' da...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
dünyanın en şanslı hava kuvvetleri, herhalde bizimkidir. bu kadar genç nüfusun yoğun olupda, orduya iştirak eden başka ülke gençleri var mıdır? sonuçta çogu 36 yaşında ordudan istifa, ticari şirkete geçiş ümidindeler. fakat, gerçekten kaliteli adayların olacağına eminim. şimdiden kutlarım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000