16 Ekim 2008, Perşembe 08:02:05

Hava ambulansları hizmete hazırlanıyor

Erzurum Sağlık Müdürü Yrd.Doç.Dr. Serhat Vançelik, kışın olumsuz şartlarına hazır olduklarını ve Aralık ayı itibariyle ambulans uçakları kullanmaya başlayacaklarını söyledi.
  • haberdeki cümlelerin saçmalığına bakarmısınız, hastanenin yanına, UÇAKLARIN inmesi için HELİPORT yapılıyormus :-)

Yaklaşan kış mevsimi sebebiyle yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Sağlık Müdürü Yrd.Doç.Dr. Serhat Vançelik, kış mevsimine yönelik gerekli önlemleri aldıklarını belirtti. Vançelik, “Sağlık ocakları dahil olmak üzere bütün sağlık kuruluşlarımızın yakacak ihtiyacını karşıladık. Tadilat yapılması gereken sağlık ocaklarımızın onarımını tamamladık. Aile hekimliği uygulanacak sağlık ocaklarının hepsine kalorifer sistemi getirdik.” dedi.

“AMBULANS UÇAK ARALIKTA HİZMETTE”

Kışın yoğun kar yağışının görüldüğü güney ilçelerde yolların kapalı olmasından dolayı hasta taşımada zorluk çekildiğini kaydeden Vançelik, “Önceki yıllarda ulaşım zor olduğundan hasta saatinde getirilemeyebiliyordu. Bu olumsuzlukları gidermek için, yeni yapılan Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanemizin yanına ambulans uçakların inebilmesi için heliport yaptırdık. Aralık ayı itibariyle de ambulans uçakları kullanmaya başlayacağız” şeklinde konuştu.

“HAMİLE KADINLARIN TAŞINMASI”

Geçen yıl kış şartları sebebiyle 7 annenin hayatını kaybettiğini ifade eden Vançelik, şunları kaydetti:

“Geçen yıl özellikle güney ilçeleri dediğimiz Tekman ve Hınıs’ta 4, diğer ilçelerimizden 3 olmak üzere toplam 7 anneyi kaybettik. Bunları önlemek için her türlü tedbirleri aldık. Kışa her anlamda hazırız Anne ölümlerini en aza indirebilmek için gebe kadınlarımızı sivil savunma ile ortaklaşa kullanacağımız snowtrakla uygun bir alana taşıyacağız. Snowtrakla taşıdığımız yerden ambulans uçakla hastaneye götüreceğiz. Doğumu yakınlaşmış gebelerimizi Yıldızkent Sağlık Ocağında barındıracağız. Her gün ebelerimiz tarafından kontrol edilecek. Doğumu da hastanemizde ebelerimiz tarafından gerçekleştirilecek. Böylece anne ve bebek ölümlerini en aza indirmeye çalışacağız.”

Hava ambulansları hizmete hazırlanıyor

Yorumlar

havacı ~ 15 yıl önce
haberdeki cümlelerin saçmalığına bakarmısınız, hastanenin yanına, UÇAKLARIN inmesi için HELİPORT yapılıyormus :-)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000