19 Kasım 2008, Çarşamba 07:49:47

Hava ambulans umut oluyor

Kars Doğum ve Çocuk Bakımevi Hastanesi'nde beş gün önce prematüre doğan Fatma ve Tuncer Utkan çiftinin bebekleri solunum yetmezliği nedeniyle Erzurum Nenehatun Yenidoğan Bakım Ünitesi'ne Erzurum'dan gelen Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne ait helikopter ambulansla sevk edildi.
  • ilk önce sunu söyleyim ben,kucuk bebegin ailesine gecmis olsun dileklerimi iletiyorum ve ALLAH onlara geri bagislasin bebeki,ALLAH SIFA VERSIN INSALLAH IYILESIR,ALLAHIM Yuzune baksin kucuk bebekin

Digor ilçesine bağlı Kocaköy'de yaşayan ev kadını Fatma (30) ve mevsimlik işçi olan Tuncer (35) Utkan çifti, ikinci bebeklerinin doğumu için gün saymaya başladılar. Fatma Utkan, beş gün önce doğum sancıları çekince Kars Doğum ve Çocuk Bakımevi Hastanesi'ne kaldırıldı. Anne Utkan, sezaryenle prematüre bir kız çocuğu dünyaya getirdi. Akciğerlerinin gelişmemesi nedeniyle solunum yetmezliği çeken bebeğin Erzurum'daki hastanelere sevk edilmesi için devreye giren doktoru ve Kars Doğum ve Çocuk Bakımevi Başhekim Müdür Yardımcısı Yunus Yılmaz, iki gün boyunca Nenehatun Yeni Doğan Bakım Ünitesi'nde boş yer açılması için bekledi. Başhekim Yardımcısı Yılmaz, minik bebeğin durumunun ciddi olduğunu söylemesi üzerin dün saat 14.30'ta Erzurum Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne ait helikopter ambulans Kars'a gönderildi. Doğum ve Çocuk Bakımevi'nde kuvözle birlikte ambulansa konulan minik bebek, Kars Havaalanı'na iniş yapan helikopter ambulansa getirildi. Kuvözüyle helikopter ambulansa konulan bebek Erzurum'a sevk edildi. Bebeğin helikoptere konulması nedeniyle rüzgardan etkilenmemesi için görevliler kollarıyla bebeği korudular. Böylece Kars'tan bir hasta ilk kez helikopter ambulansla Erzurum'a sevk edildi.

Fatma Utkan'ın doktoru Kars Doğumevi Başhekim Yardımcısı ve çocuk hastalıkları uzmanı Dr. Yunus Yılmaz, Kars Havaalanı'nda gazetecilere yaptığı açıklamada, bebeğin yaklaşık bir ay erken doğduğunu ve akciğerlerinin gelişmemesi nedeniyle solunum yetmezliği çektiğini söyledi. Yılmaz, şöyle devam etti:

"Üç, dört günden beri Erzurum Aziziye ve Nenehatun hastaneleriyle görüşüyorduk. Bugün Nenehatun'daki uzman arkadaşla görüştük ve yerleri olduğunu söylediler, Eğitim Araştırma Hastanesi'nde de ambulans helikopter olduğunu söyleyince de orada ki arkadaşlarla görüştük. Üçüncü derecede ağır olan hastaları hava ambulansıyla götürüp getiriyorlar. Hastayı sevk ettik ve bir saat sonra orada olacak".

Daha önce bu tür hastaları ambulansla gönderdiklerini ifade eden Yılmaz, "Ambulansla hasta gidince tüpü çıkıyordu, hasta kötüleşiyordu, gidinceye kadar hasta kötü durumda oluyordu. Şimdi daha rahat. Şu an Nenehatun Yeni Doğan yoğun bakım ünitesine sevk edildi. Erken doğduğu için akciğerleri gelişmemişti. Biz makineyle takip ediyorduk" diye konuştu.

Hava Ambulans

Hava Ambulans

Hava ambulans umut oluyor

Yorumlar

seydisahan ~ 15 yıl önce
ilk önce sunu söyleyim ben,kucuk bebegin ailesine gecmis olsun dileklerimi iletiyorum ve ALLAH onlara geri bagislasin bebeki,ALLAH SIFA VERSIN INSALLAH IYILESIR,ALLAHIM Yuzune baksin kucuk bebekin

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000