17 Ekim 2009, Cumartesi 07:33:04

Hava ambulans Konya'ya yaradı...

Sağlık Bakanlığı tarafından Konya bölgesine tahsis edilen hava ambulansı bugüne kadar 14 vakaya müdahale etti. Şehrin en uzak yerine bir saatte giden ambulans, hasta veya yaralıya ulaşımda yaşanan güçlükleri en aza indiriyor.
  • Ramazan Bayramının son günü bir akrabamızın bebeği süt kazına düşerek yandı. Samsun Ladik'ten Ankara'ya yaklaşık 1 saatde Hava Ambulansı ile sevk ettiler . Bebek ölüm tehlikesini bu sayede atlattı. Bazen Türkiyede de iyi şeyler oluyor

Sağlık Bakanlığı tarafından geçtiğimiz aylarda hizmete sokulan 17 hava ambulansı çok sayıda hastaya ulaştı. Ülkenin stratejik bölgelerinde yerlerini alan ambulanslar, coğrafi koşulları nedeniyle ulaşımın güçlüğü çekilen yerlere kısa sürede gidiyor. Konya'da da geçen ay hizmete giren hava ambulansı bugüne kadar 14 vakaya acil müdahale etti. Konya bölgesine verilen helikopter ambulans Konya, Karaman, Aksaray ve Mersin ilinin bazı bölgelerinde hizmet ediyor. Helikopterde; 2 pilot, 1 hekim ve 1 yardımcı sağlık personeli ile uçuş yapılıyor.

Hava ambulanslarının 112 sağlık hizmetleri arasında yerini aldığını belirten Konya İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Küçükkendirci, helikopter ambulansının hızlarını daha da artıracaklarına değindi. Acil müdahale gerektiren olaylarda, ilk 10 dakikada ulaşabildiklerini ifade eden Dr. Hasan Küçükkendirci, sağlık hizmetlerinin giderek iyi konuma geldiğine işaret etti.

Türkiye'nin sağlıkta dönüşüm programı çerçevesinde sağlık hizmetleri alanında önemli yol kat ettiğini dikkat çeken Küçükkendirci, "Acil sağlık hizmetleri yaklaşık 10 yıl önce hastane bünyesinde zor şartlarda, personel ve araç sıkıntıları ile yürütülüyordu. Acil sağlık hizmetleri istasyonlarının kurulmasıyla birlikte o günlerden bu günlere gelindi. İlk kurulduğu dönemde 8 istasyonla hizmet verilirken, şuan itibariyle 40 istasyona sahip. Konya merkezde 350 personel 15 istasyon ve ilçelerde ise 25 istasyonla şehrin her köşesinde hizmet veriliyor." dedi.

Konya'nın coğrafi koşulları itibariyle hava ambulansına çok ihtiyacı olduğuna dikkat çeken Konya İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Küçükkendirci, şuna kadar 14 vakaya yerinde ulaşıp gerekli müdahale yapıldığını söyledi. Hastaların seri bir şekilde hastane ortamında ulaştırıldığını aktaran Küçükkendirci, helikopterin hasta veya yaralıya ulaşımda yaşanan güçlükleri minimuma indirdiğini sözlerine ekledi.

 

Hava ambulans Konya'ya yaradı...

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Ramazan Bayramının son günü bir akrabamızın bebeği süt kazına düşerek yandı. Samsun Ladik'ten Ankara'ya yaklaşık 1 saatde Hava Ambulansı ile sevk ettiler . Bebek ölüm tehlikesini bu sayede atlattı. Bazen Türkiyede de iyi şeyler oluyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000