14 Ekim 2009, Çarşamba 07:48:25

Hava ambulans kalbe yaradı...

Türkiye genelinde bazı illere dağıtılan hava ambulansları, Türkiye'nin en büyük ili Konya'da, yaklaşık 1 ayda en çok kalp krizi vakasında kullanıldı.

Edinilen bilgiye göre, Türkiye genelinde bazı illere dağıtılan hava ambulansından Türkiye'nin coğrafi olarak en büyük ili olan Konya'da etkin olarak yararlanılıyor.

Konya'ya gönderilen hava ambulansı, yaklaşık 1 ayda 14 vakaya müdahale etti.

Konya Sağlık Müdürü Dr. Hasan Küçükkendirci, kentte acil yardım ambulanslarının tam donanımlı olarak faaliyetlerini sürdürdüğünü, helikopterin de eklenmesiyle böyle büyük bir coğrafyada vakaya ulaşma hızının arttığını söyledi.

Ulaşılması güç vakalara anında müdahale edebildiklerini ve hastayı nakledebildiklerini ifade eden Küçükkendirci, ''Doktor arkadaşlarımızın acil müdahale edilmesi yönünde verdikleri bilgi doğrultusunda helikopterle hasta naklini gerçekleştiriyoruz. Helikopter, 112 Acil Yardım merkezinde görevli ve yetkili doktorun talimatı doğrultusunda anında olay yerine hareket ediyor'' dedi.

İl Sağlık Müdürlüğü 112 Acil Yardım Şube Müdürü Galip Şef ise bugüne kadar 112 Acil Yardım helikopteriyle toplam 14 vakaya müdahale edildiğini belirterek, şunları kaydetti:

''Acil kuvöze alınması gereken bebek, solunum yetmezliği çeken hasta ve ağır yaralılar da hava ambulansıyla nakledildi. Ancak ağırlığı kalp krizi vakaları oluşturdu. Helikopterimiz, ilçelerden ve çevre illerden 1 ay içinde 6 kalp krizi vakası için havalandı. Helikopterde gece uçuş donanımı olmasına rağmen sivil havacılık gereği gece uçuş yapamıyoruz. Hasta yakınları böyle bir hizmet karşısında şaşırıyor, çok memnun kalıyor. Bu durum, işi insanların hayatını kurtarmak olan bizleri de çok mutlu ediyor.''

Galip Şef, acil yardım helikopterinin kullanımında hiçbir güçlükle karşılaşmadıklarını, helikopter pisti olmayan yerlerde güvenlik güçlerince yol güvenliğinin sağlanmasının ardından hava ambulansının kolayca yola da inebildiğini sözlerine ekledi.

Hava ambulans kalbe yaradı...

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000