12 Mayıs 2009, Salı 07:35:41

Hava Ambulans imdada yetişti

Muğla'nın Fethiye ilçesinde trafik uygulamasından kaçmak isterken motordan düşerek başından yaralanan 18 yaşındaki genç, hava ambulansı ile İzmir'e sevk edildi.

Edinilen bilgiye göre, geçtiğimiz Perşembe günü Fethiye'ye bağlı Kemer Beldesi Beşkavak Mevkii'nde trafik uygulamasından kaçan Dorucan Akça(18), motosikleti ile kavşak bariyerlerine çarptı. Çarpmanın etkisi ile motosikletten düşen Akça, kask takmadığı için kafasını kaldırım bariyerlerine vurdu. Çevredekilerin ilk müdahalesinin ardından 112 ambulansı ile Fethiye Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Akça, hemen yoğun bakıma alındı. Başından aldığı darbeler sonrasında 4 gündür yoğun bakımda kalan Akça, bugün hava ambulansı ile İzmir'e sevk edildi. 112 komuta merkezi ile yapılan görüşmelerin ardından 1 hafta içerisinde 2 defa Fethiye'ye gelen hava ambulansı, Dorucan Akça'yı İzmir'e götürdü.

Hastanın durumu hakkında bilgi veren Fethiye Devlet Hastanesi Başhekimi Birol Durukan, yaralı şahsın 4 gündür hastanede tedavi gördüğünü hatırlattı. Motor kazası sonrasında başından yaralı olarak hastaneye getirilen Dorucan Akça'nın yoğun bakıma alındığını belirten Durukan, "Doktorlarımız Akça'nın durumunu değerlendirilerek İzmir'e sevk edilmesine karar verdi. Bizim de 112 komuta merkezi ile yaptığımız görüşmede helikopter gönderilebileceği söylenince bugün hastamız hava ambulansı ile İzmir'e sevk edildi." dedi.

EN UZAK UÇMA MESAFESİ FETHİYE

Sağlık Bakanlığı Hava Ambulansı Projesi kapsamında 15 ilde 17 helikopter ile faaliyeti planlanan Hava Ambulans Helikopteri, İzmir ilinde 12 Şubat 2009 tarihinde faaliyetlerine başladı.

Hava Ambulans Hizmeti, halen Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya, Erzurum ve Diyarbakır illerinde Sağlık Bakanlığı 112 Acil Sağlık Hizmetleri tarafından halkımıza ücretsiz olarak veriliyor. Helikopter ambulans, Ege Bölgesi'nde gün doğumu gün batımı saatleri arasında görev yapıyor. Helikopterin en uzak gitme mesafesi ise Fethiye olarak biliniyor.

Hava Ambulans imdada yetişti

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000