15 Mayıs 2009, Cuma 08:03:50

Hava Ambulans için geri sayım başladı

Ambulans Helikopter Genel Koordinatörü Galip Ulu, Hava Ambulans Hizmetleri Şube Müdürü Kadir Dursun ve Sağlık Bakanlığı Havacılık Danışmanı Seracettin Melek, Afyonkarahisar'a gelerek bazı temaslarda bulundu...

Sağlık Bakanlığı tarafından ilimize tahsis edilen hava ambulansının konuşlanacağı yer için incelemelerde bulunmak üzere, Sağlık Bakanlığı yetkilileri ile Ambulans Helikopter Genel Koordinatörü hemşerimiz Galip Ulu, ilimize gelerek çeşitli temaslarda bulundular

3 yerde incelemelerde bulundular


Ambulans Helikopter Genel Koordinatörü Galip Ulu, Hava Ambulans Hizmetleri Şube Müdürü Kadir Dursun ve Sağlık Bakanlığı Havacılık Danışmanı Seracettin Melek, Afyonkarahisar'a gelerek bazı temaslarda bulundu. Yetkililer, Eylül ayının başında ilimize gelecek olan Hava ambulansının konuşlanacağı yerle ilgili bazı bölgelerde incelemelerde bulundular. Heyet, Afyonkarahisar Sivil Savunma Müdürlüğü, Afyon Kocatepe Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi ile Uydukent bölgesinde yapımı devam eden Toplu Hastane arazilerinde incelemelerde bulundu. Söz konusu üç arazi incelendikten sonra karar verilecek ve ambulans helikopter, Sağlık Bakanlığı'nın onayının ardından bu üç yerden birisinde konuşlanacak. Sivil Savunma Müdürlüğü'nün bulunduğu arazinin kullanılması ise diğerlerine göre ağırlık kazanıyor.

"Türkiye'nin her yerine 1 saatte ulaşacağız"

Ambulans helikopterle ilgili olarak bilgi veren Ambulans Helikopter Genel Koordinatörü Galip Ulu, şirket olarak 2008 Ekim ayında iki helikopterle bu işe başladıklarını bugün ise 7 ilde konuşlanmış durumda olduklarını söyledi. Eylül ayında 10 helikopterin daha hizmete gireceğini belirten Ulu, "Şuanda İstanbul, İzmir, Antalya, Ankara, Diyarbakır, Erzurum, Kayseri illerinde hizmet veriyoruz. Eylül ayında ise Afyonkarahisar ile birlikte Van, Samsun, Adana, Trabzon, Bursa, Çanakkale ve Konya illerine de helikopter tahsis edilecek. Diğer iki helikopter ise İstanbul ve Ankara'ya verilecek. Böylelikle Türkiye'nin her yerine 1 saat içersinde ulaşabileceğiz, konuşlanmamızı ona göre ayarladık. Bugüne kadar hava ambulans olarak 684 uçuş yapıldı ve 512 hasta taşındı" dedi. Heyete, Sağlık Müdür Yardımcısı D. Mehmet Pekteş ve Sağlık Müdürlüğü İl Ambulans Başhekimi Hamza Göyün eşlik etti.

Pilotlar tecrübeli olacak


Ayrıca gönderilecek helikopterin 0-5 yaş arasında olmasına özen gösterildiği, pilotların güney doğu tecrübesi olan 4000-5000 saat uçuş tecrübesi olan pilotlardan seçildiği, helikopterlerin içindeki medikal cihazların Avrupa standartların da olduğunu, havada her türlü müdahaleyi yapabilecek tecrübeli doktor ve acil tıp teknisyeni olduğu, vatandaşların gönül rahatlığı ile helikopterleri kullanabileceği bildirildi.

Hava Ambulans için geri sayım başladı

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000