07 Aralık 2009, Pazartesi 07:15:18

Hava Ambulans bir kez daha işbaşında

Kars'ta, dün akşam beyin ameliyatı olan ve Ankara'ya gitmesi gereken yaşlı hasta, olumsuz hava koşulları nedeniyle bugün hava ambulansıyla Erzurum'a gönderildi...

Kars'ta, dün akşam beyin ameliyatı olan ve Ankara'ya gitmesi gereken yaşlı hasta, olumsuz hava koşulları nedeniyle bugün hava ambulansıyla Erzurum'a gönderildi. Ameliyatlı hasta, yarın da yine hava ambulansıyla Ankara'ya gönderilecek

Susuz ilçesine bağlı Yolboyu köyünde ikamet eden Kemal Şahabat (76), dün abdest almaya gittiği yerde aniden rahatsızlanarak beyin kanaması geçirdi. Yakınları tarafından hayati fonksiyonları durmuş halde hastaneye yetiştirilen Devlet Hastanesi Müdür Yardımcısı Bekir Şahabat'ın babası Kemal Şahabat, acilen ameliyata alındı. Beyin Cerrahi Orhan Akyüz'ün 7 saat süren operasyonuyla hayati fonksiyonları yeniden harekete geçirilen anca sağlık durumu ciddiyetini koruyan hastanın Ankara'ya gönderilmesi uygun bulundu. Hava şartlarının olumsuz olması nedeniyle uçuş yarına ertelendi. Ancak yarın Kars'ta hava şartlarının olumsuz olabileceği haberinin gelmesi üzerine riskli hasta bugün hava ambulansıyla Erzurum'a gönderildi. Bu gece Erzurum'da kalacak olan hasta, yarın hava ambulansıyla Ankara'ya götürülecek.

Olay sonrası hasta yakınlarından bir kısmı karayoluyla Erzurum'a hareket ederken, bir kısmı da havaalanına gelerek hava ambulansının hareket etmesini bekledi. Hastalarını umutla uğurlayan yakınları gözyaşlarını tutamadı.

Yakınları, ilerlemiş yaşına rağmen sağlığında ciddi bir sorun bulunmayan emekli imam Kemal Şahabat'ın aniden rahatsızlandığını ve beyin kanaması geçirdiğini söyledi.

Hava Ambulans bir kez daha işbaşında

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000