26 Mayıs 2008, Pazartesi 12:28:34

Hava ambulans alımı ertelendi

Sağlık Bakanlığı'nın 2 yıldır üzerinde durduğu hava ambulans projesinde fiyat konusunda anlaşılamaması üzerine değişikliğe gidildi.

Sağlık Bakanlığı'nın 2 yıldır üzerinde durduğu hava ambulans projesinde fiyat konusunda anlaşılamaması üzerine değişikliğe gidildi. Edinilen bilgiye göre, son bir yılda yüzde 150 artan helikopter, uçak fiyatları ile tavan yapan pilot maaşları bakanlığı projenin bir ayağını ertelemeye zorladı.

İhaleyi kazanan Koçoğlu İnşaat ile pazarlık yapan Sağlık Bakanlığı uçak alımından vazgeçti. Koçoğlu İnşaat ile ambulans helikopter alımında anlaşan Bakanlık, uçak ambulanslar içinse yeniden ihale yapmayı gündemine aldı.

 
Helikopterlerle başlayacak olan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın büyük önem verdiği hava ambulans projesi 2007 yılında başlamış; ilk ihale, yalnızca Koçoğlu İnşaat-Nurol ortaklığının katıldığı ve tek teklifle rekabet sağlanamadığı için iptal edilmişti.

-FİYAT KONUSUNDA ANLAŞMAZLIK YAŞANDI-

Bu yıl aynı ihale tekrar açıldı. Acil Sağlık Hizmetlerinde Kullanılmak Üzere Hava Ambulans Aracı Kiralanması İhalesi'nde, 4 adet ambulans uçak, 17 adet ambulans helikopter kiralanması için açılan ihaleyi Koçoğlu İnşaat kazandı. Ancak havacılık sektöründeki fiyatların tavan yapması projeyi zora soktu. Hava ambulans filosu için 155 milyon 250 bin Euro artı KDV teklifinde bulunan Koçoğlu'nun kazandığı ihalede fiyatlar konusunda anlaşmazlık yaşandı.Artan helikopter ve uçak fiyatları ile pilot maaşları nedeniyle indirime gidilmesini isteyen Sağlık Bakanlığı uçak alımından vazgeçti ve Koçoğlu İnşaat ile sadece ambulans helikopterler için anlaştı.


Koçoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Koçoğlu, ANKA'ya yaptığı açıklamada, uçakların kapsam dışı kaldığını, helikopterler için anlaşıldığını söyledi. 17 helikopter için anlaşmaya varıldığını kaydeden Koçoğlu, "Üç ay içinde 2'si, takip eden iki ay içindeyse 3 tane daha alınacak. 1 yılın sonunda ise 17'ye tamamlanacak. Bu işte en karlı çıkan Sağlık Bakanlığı oldu" dedi. Öte yandan uçak alımı için Bakanlığın yeniden ihaleyi de gündemine aldığı öğrenildi.(

Hava ambulans alımı ertelendi

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000