20 Haziran 2010, Pazar 18:51:48

HATAY HAVAYOLLARI GELİYOR

Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşlarından demir - çelik devi Tosyalı Holding, ‘Hatay Havayolları’ ve ‘Hatay Air’ markalarını tescil ettirmek için Türk Patent Enstitüsü’ne (TPE) başvurdu.
  • Uçağımızın markası Cessna 500 station'dur
  • istanbul sabiha gökcen havalımanında gorev yapıyorum en kısa sürede hatay dakı kuruluslarda gorev yapmak ıstıyorum hemen hemen tüm egitimlerım var nasıl yardımcı olabilirsiniz aceba
  • dünde sormuştuk ama söyleyen olmamıştı. madem görüyorsun uçağı hergün modeli nedir.
  • hergün görüyorum o özel jeti :) hafta sonları paris falan cıkıyor diye biliyorum.
  • turkıyenın en gozde havalanı. umarım devamı gelır.
  • şehir, ülke vs isimleri tescil edilemez. domain alabilir fakat Hatay tek kişi veya kuruluşa tescil edilemez.
  • Girişimcilik çok güzel bir şeydir. Tabiki planlı ve programlı bir şekilde yapıldığı zaman. Bölgesel havayolu fikri yavaş yavaş oturmaya başladı.. İstihdam yaratmak insanlığıa güzel hizmetler sunmak gerçekten takdir edilir. Bu konuda İz air izmir de kurulmuş olan havayolu sonradan pegasusun kanatları altına girdi, yoluna emin adımlarla devam ediyor.. İnşallah Hatay havayolları da en kısa sürede kurulur, ve göklerdeki yerini alır..
  • Madem ticari bir düşünce yok o zaman neden bu tesciller? Hadi isim hakkını geçelim, domain name registration? :-) Bırak o zaman ticaretini düşünen o isim hakkını kullansın neden tekeline hatta özeline alıyorsun ki?
  • Bir işletmeye ait uçak, yat, kotra giderleri vergisel açıdan kanunen kabul edilmiyor, bu nedenle de şirketler bu sorunu aşmak için havacılık şirketi kuruyorlar. Yani amaç ticari bir havacılık kurumu kurmak değil. Bo olay da tamamen bundan ibaret, zaten zahmet edip açıklamalar okunursa anlaşılacaktır. Başlık ile içierik tamamen uyumsuz.
  • Uçağın resmi varmı acaba..
Bu yıl şubat ayında 1 milyar dolar yatırımla Tosçelik Osmaniye Yassı Çelik Üretim Tesisleri’ni açarak dikkatleri üzerine çeken holding, bünyesindeki ‘Marmara Sınai ve Ticari Yatırımlar’ şirketi vasıtasıyla yaptığı patent başvurusunun yanı sıra www.hatayairlines.com.tr ve www.hatayair.com.tr internet adreslerini de aldı.

Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, “Şimdilik ticari havayolu işine girmeyi düşünmüyoruz. Bir özel jet satın aldık. Bunun prosedürleri gereği bu başvuruları yaptık. Uçağı kendimiz kullanıyoruz. Kiraya bile vermiyoruz” diyor.
HATAY HAVAYOLLARI GELİYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

Misafir ~ 13 yıl önce
Uçağımızın markası Cessna 500 station'dur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
istanbul sabiha gökcen havalımanında gorev yapıyorum en kısa sürede hatay dakı kuruluslarda gorev yapmak ıstıyorum hemen hemen tüm egitimlerım var nasıl yardımcı olabilirsiniz aceba

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
dünde sormuştuk ama söyleyen olmamıştı. madem görüyorsun uçağı hergün modeli nedir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
hergün görüyorum o özel jeti :) hafta sonları paris falan cıkıyor diye biliyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
turkıyenın en gozde havalanı. umarım devamı gelır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
şehir, ülke vs isimleri tescil edilemez. domain alabilir fakat Hatay tek kişi veya kuruluşa tescil edilemez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Girişimcilik çok güzel bir şeydir. Tabiki planlı ve programlı bir şekilde yapıldığı zaman. Bölgesel havayolu fikri yavaş yavaş oturmaya başladı.. İstihdam yaratmak insanlığıa güzel hizmetler sunmak gerçekten takdir edilir. Bu konuda İz air izmir de kurulmuş olan havayolu sonradan pegasusun kanatları altına girdi, yoluna emin adımlarla devam ediyor.. İnşallah Hatay havayolları da en kısa sürede kurulur, ve göklerdeki yerini alır..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Madem ticari bir düşünce yok o zaman neden bu tesciller? Hadi isim hakkını geçelim, domain name registration? :-) Bırak o zaman ticaretini düşünen o isim hakkını kullansın neden tekeline hatta özeline alıyorsun ki?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bir işletmeye ait uçak, yat, kotra giderleri vergisel açıdan kanunen kabul edilmiyor, bu nedenle de şirketler bu sorunu aşmak için havacılık şirketi kuruyorlar. Yani amaç ticari bir havacılık kurumu kurmak değil. Bo olay da tamamen bundan ibaret, zaten zahmet edip açıklamalar okunursa anlaşılacaktır. Başlık ile içierik tamamen uyumsuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Uçağın resmi varmı acaba..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000