04 Aralık 2009, Cuma 07:54:59

Hatay Havaalanı'na vize cazibesi...

Uçak filosunun yaşı itibarıyla birçok Avrupa ülkesinin ambargo koyduğu Suriyeliler, vizenin kaldırılmasıyla Hatay Havaalanı'na yöneldi...
  • daha henüz yeni bir durum bu..ilerleyen senelerde suriye ile vizenin kalkması durumu iyimi olur,,kötümü olur...göreceğiz..Hatay olsun Antep-Kilis olsun bu vilayetlerimizdeki ticaret durumu canlanacağı kesin:)
  • bn bir hataylı olarak konusuyorum.suan bizim burda suriyeli turistlerimizin günlük Antakya merkeze getirdikleri 1,5milyon dolar.miktarı rakamı siz düsünün bunu ben uydurmuyorum.belgelenmiş rakamlar sadece bayramda 44,000kisi burdan suriyeye gitti. geçen bayramda da 34,000kisi ordan buraya geldi neyden bahsediyosunuz siz.Mükemmelizmdir bunun adı.
  • arkadaşım uğraştığın doğu insanı bu ülkeye pasaportla girmedi hadi bakalım bunu anlıyabilecekmisin...
  • İSTANBUL DAN KALKTIM GİTTİM GÖRDÜM.GİDİNDE NE DEĞERLER OLDUĞU GÖRÜN SALLAMAYIN UZAKTAN.KATILIYORUM BU ARKADAŞA
  • ANLAMAMAN GAYET NORMAL ZATEN ANLASAN ŞAŞARIM İSTANBULDA ANKARADA İZMİRDE OTURUPTA ORALAR ANLAŞILMAZ GİDİP GÖRMEK LAZIM ÖYLE UZAKTAN ORDAKİLERE HAK VERMEMEKLE BİZ VATANI ÇOK SEVİYORUZ DEMEKLE OLMAZ KABUL ETSENDE ETMESENDE ORTADA İYİ BİR BAŞARI VAR SADECE HAVACILIK OLARAK DEĞİL HER KONUDA SEN 1960 TA KALMIŞSIN SENİN HER TARAFIN DÜŞMAN BÜTÜN DÜNYA TÜRKİYENİN KÖTÜLÜĞÜ İÇİN UĞRAŞ VERİYOR SANA VE SENİN GİBİ DÜŞÜNENLERE GÖRE
  • Avrupaya giremeyen nekadar yasak uçak varsa hepsi Türkiye'ye yöneliyor...Anlaşılan uçak kazaları ve arızaları daha yeterince can yakmadı..
  • ya suriyeye falan neden vize uygulanmıyor bunlar elini kolunu sallayarak bizim memleketimize giriyor geldikleri yetmiyor sonrada gitmiyorlar zaten türkiyenin nüfusu kalabalık doğu insanıyla uğraşıyoruz bide bunlarlamı uğraşacağız
  • Urfa, G.Antep ve Mardin'de bu firsatlardan yararlanmalidir.
  • işte akılı yatırım diye ben buna derim inşallah urfadaki o kocaman ama günde 3 iç hat uçagı inen türkiyenin en geniş ve uzun pisti olan hava alanımızda tam anlamı ile faliyete geçerde bizlerde rahat ederiz hemde ülke ve şehir ekonomimiz canlanır en azından...?

Suriye'nin Laskiye ve Tartus illerinde yaşayanların Halep'te bulunan havaalanına ulaşmaları üç ile üç buçuk saat sürerken vize muafiyetinin ardından serbest geçiş hakkı elde eden Suriyeliler, yalnızca bir ya da bir buçuk saat içerisinde Hatay Havaalanı'na ulaşabiliyor.

Uluslararası özelliğe sahip Hatay Havaalanı, Devlet Hava Meydanları'nın açıkladığı rakamlarla da başarısını ortaya koydu. 2008 yılının ekim ayında iç hat yolcu sayısı 110 bin 712 iken bu yılın aynı döneminde 200 bin 309'a çıktı. 2008 yılı ekim ayında dış hat yolcu sayısı ise 119 bin 787 iken bu yılın ekim ayında 275 bin 671'e çıktığı öğrenildi.

Suriyelilerin sayısında görülen artışın bir nedeni de bilet fiyatları oldu. Suriye'den İstanbul'a 500 TL'ye uçan Suriyeliler, vize muafiyetinin kaldırıldığı Hatay'dan İstanbul'a 100-150 TL arasında değişen fiyatlarla yolculuk yapabiliyor.

Zaman

Hatay Havaalanı'na vize cazibesi...

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Misafir ~ 14 yıl önce
daha henüz yeni bir durum bu..ilerleyen senelerde suriye ile vizenin kalkması durumu iyimi olur,,kötümü olur...göreceğiz..Hatay olsun Antep-Kilis olsun bu vilayetlerimizdeki ticaret durumu canlanacağı kesin:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bn bir hataylı olarak konusuyorum.suan bizim burda suriyeli turistlerimizin günlük Antakya merkeze getirdikleri 1,5milyon dolar.miktarı rakamı siz düsünün bunu ben uydurmuyorum.belgelenmiş rakamlar sadece bayramda 44,000kisi burdan suriyeye gitti. geçen bayramda da 34,000kisi ordan buraya geldi neyden bahsediyosunuz siz.Mükemmelizmdir bunun adı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
arkadaşım uğraştığın doğu insanı bu ülkeye pasaportla girmedi hadi bakalım bunu anlıyabilecekmisin...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
İSTANBUL DAN KALKTIM GİTTİM GÖRDÜM.GİDİNDE NE DEĞERLER OLDUĞU GÖRÜN SALLAMAYIN UZAKTAN.KATILIYORUM BU ARKADAŞA

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ANLAMAMAN GAYET NORMAL ZATEN ANLASAN ŞAŞARIM İSTANBULDA ANKARADA İZMİRDE OTURUPTA ORALAR ANLAŞILMAZ GİDİP GÖRMEK LAZIM ÖYLE UZAKTAN ORDAKİLERE HAK VERMEMEKLE BİZ VATANI ÇOK SEVİYORUZ DEMEKLE OLMAZ KABUL ETSENDE ETMESENDE ORTADA İYİ BİR BAŞARI VAR SADECE HAVACILIK OLARAK DEĞİL HER KONUDA SEN 1960 TA KALMIŞSIN SENİN HER TARAFIN DÜŞMAN BÜTÜN DÜNYA TÜRKİYENİN KÖTÜLÜĞÜ İÇİN UĞRAŞ VERİYOR SANA VE SENİN GİBİ DÜŞÜNENLERE GÖRE

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Avrupaya giremeyen nekadar yasak uçak varsa hepsi Türkiye'ye yöneliyor...Anlaşılan uçak kazaları ve arızaları daha yeterince can yakmadı..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ya suriyeye falan neden vize uygulanmıyor bunlar elini kolunu sallayarak bizim memleketimize giriyor geldikleri yetmiyor sonrada gitmiyorlar zaten türkiyenin nüfusu kalabalık doğu insanıyla uğraşıyoruz bide bunlarlamı uğraşacağız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Urfa, G.Antep ve Mardin'de bu firsatlardan yararlanmalidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
işte akılı yatırım diye ben buna derim inşallah urfadaki o kocaman ama günde 3 iç hat uçagı inen türkiyenin en geniş ve uzun pisti olan hava alanımızda tam anlamı ile faliyete geçerde bizlerde rahat ederiz hemde ülke ve şehir ekonomimiz canlanır en azından...?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000