07 Mayıs 2011, Cumartesi 08:54:21

HATAY HAVAALANI GENİŞLETİLİYOR

Başbakan Recep Tayip Erdoğan tarafından açılışı gerçekleştirilen Hatay Havaalanı'nda kargo taşımacılığı yapılabilmesi için çalışmalar başlatıldı.
  • Bu yıl yapılacak yatırımlar ile apron büyütülecek ve pistin şerit sahaları oluşturulacak.
  • Bence 1. Pist Airbus ucaklari icin. 2. Pist Boeing ucaklari icin 3. Pist Kargo Ucaklari icin ve 4. Pist de Kücük ücaklar icin yapilsin. Vay be Benim hayallerim Baskaninkini bile gecmis.
  • Hatay havaalanın şu anda 3 uçağın park edebileceği bir apronu mevcut.Yeni yapılan terminale göre en az 1 uçaklık daha park alanına ihtiyaç olduğunu düşünüyorum.İkinci piste ne gerek var anlamadım.Mevcut pist zaten 3000 m. yeterli olur diye düşünüyorum.

Eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Hatay Havaalanı için yatırımların bitmediğini söyledi. Ergin, 2011 yılında yapılacak yeni yatırımlar ile pistin sağında ve solunda genişleme alanları hazırlandığını belirtti.

Bu çalışma ile ileride yapılacak yatırımların alt yapısının oluşturulacağını aktaran Ergin, "Belki kargo taşımacılığı için yedek pist, ikinci pist yapılması ve apronun genişletilmesi ve yapılacak yatırımların alt yapılarının hazırlanması anlamında Hatay Havaalanı 2011'in yatırım programı içerisinde ve yatırımlar için önemli bir rakamda ayrılmış durumda, bu yatırımlar her yıl devam edecek." ifadelerini kullandı. (Zaman)

HATAY HAVAALANI GENİŞLETİLİYOR

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Bu yıl yapılacak yatırımlar ile apron büyütülecek ve pistin şerit sahaları oluşturulacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bence 1. Pist Airbus ucaklari icin. 2. Pist Boeing ucaklari icin 3. Pist Kargo Ucaklari icin ve 4. Pist de Kücük ücaklar icin yapilsin. Vay be Benim hayallerim Baskaninkini bile gecmis.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Hatay havaalanın şu anda 3 uçağın park edebileceği bir apronu mevcut.Yeni yapılan terminale göre en az 1 uçaklık daha park alanına ihtiyaç olduğunu düşünüyorum.İkinci piste ne gerek var anlamadım.Mevcut pist zaten 3000 m. yeterli olur diye düşünüyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000