02 Temmuz 2012, Pazartesi 17:27:20

HASTANEDE HAYATLARINI KAYBETTİLER

Çin'in Şincan Uygur Özerk Bölgesi'nde bir yolcu uçağının kokpit kapısını koltuk değneğiyle kırdıkları ve bombalı eylem tehdidiyle uçağı kaçırmaya çalıştıkları iddia edilen iki kişinin olayın ardından kaldırıldıkları hastanede yaşamını yitirdiği bildirildi...

Resmi yayın organı Global Times gazetesi, yolcular ve kabin görevlileri arasında çıkan kavgada yaralanan iki şüphelinin kaldırıldıkları hastanede öldüğünü, iki kişinin tedavisinin ise sürdüğünü belirtti.

Şinhua haber ajansında yer alan haberde, Şincan Özerk Uygur bölgesinde Cuma günü yaşanan uçak kaçırma olayının ardından 6 Uygurlu'nun tutuklandığı belirtilirken, uçakta çıkan arbedede 4 kabin görevlisinin de yaralandığı ifade edildi.

Yetkililer, güvenlik kontrollerinden patlayıcıyla geçmeyi başaran kişileri bulmak için Sincan'ın batısındaki Kaşgar kentinde yaşları 20 ile 36 arasında değişen erkekleri sorguladıklarını bildirdi.

Şincan Bölgesel Hükümet Sözcüsü Hou Hanmin, haber hakkında henüz bir yorum yapamayacağını söyledi.

Tianjin Hava Yolları operatörü, 92 yolcu ve 9 kabin kabin görevlisi taşıyan uçağın, havalandıktan 22 dakika sonra Şincan Özerk Uygur bölgesinin güneyindeki Hotan şehrine döndüğünü ve güvenli bir şekilde iniş yaptığını söylemişti.

Uygurluların haklarını koruyan Almanya merkezli Dünya Uygur Kongresi sözcüsü Dilşat Raşit de olayın uçak kaçırma girişimi değil, koltuk anlaşmazlığı sonucunda çıkan bir kavga olduğunu belirtti.

Cuma günü yaşanan olay, Temmuz 2009'da Urumçi'de, Han Çinlileri ve Uygurlar arasında yaşanan ve çoğunluğu Uygur yaklaşık 200 kişinin hayatını kaybettiği çatışmanın yıl dönümünden bir kaç gün önce meydana geldi.

Washington merkezli Uygur Amerikan Derneği, ev aramalarının yapıldığı Hotan'da tansiyonun oldukça yüksek olduğunu ifade etti. (Hürriyet)

HASTANEDE HAYATLARINI KAYBETTİLER

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000