01 Ekim 2011, Cumartesi 07:30:30

HASTANE VE HAVAALANI PROSEDÜRÜ HASTANELİK ETTİ

Kalp nakli bekleyen hasta, uçağa yetişemeyince hastanelik oldu...
  • Ib. Tatlises i almanyaya milletin parasıyla gönderen devletin ambulans uçağı nerde ?
  • Bende handling müdürlüğü yapmaktayım. Benzer bi durumda (Organ yetiştirmeye çalışılıyordu) havayolu yer işletme müdürü ile görüşüp 15 dk beklenileceğini rica etmiştim. Kaptanımızda uçaktaki yolculara anons ile açıklamıştı durumu. Ne itiraz olmuştu, ne kaos. Bu iş ile ilgilenen yetkililerin sağduyulu olması şart. Bu kadar ilgisizlik olmamalı. İnsan hayatı bu kadar ucuz değil... Yazıklar olsun...
  • Bu firmalar ne tuhaf.uçağa bindikten sonra 20 dakika sonra hareket ederler,şimdi ise hasta kadını uçağa almıyorlar ! ne var 2 dakika sonra uçsan.zaten tutturmuşlar zaten kalkış performansı diye.performansı düşünene kadar bir kişinin hayatını kurtarsaydınız.kadın 2 yıl beklemiş ve o hakkı da 10 dakika bekleyemeyen uçak yüzünden gitmiş.eğer bu durumda başkaları olsa nasıl beklerdiniz !!
  • bir bakanın ya da milletvekilinin kendisini geçtim, uzaktan akrabası, ya da tanıdığı bile olsa bekletilen uçak, asıl hizmeti verdiği halktan biri olunca kapılar her zaman suratına kapatılır. bu kadar önemli bir durumda inisiyatif alamayan adana xq müdürü, gate sorumlusu vs. vs. kimler uçağa almadıysa umarım aynı şeyi sizler ve çocuklarınızda yaşarsınız. hee biz kaptana söyledik ama o beklemedi derseniz, zaten onun yatacak yeri yok, bin beteri başına gelir, yuvası yıkılır, başı binbir dertten kurtulamaz umarım...
  • O kadıncağızın o gece hastaneye ulaşamayıp ameliyata alınamamasında sorumlu ne kadar görevli varsa hepsini Allah ıslah etsin. Umarım bir gün aynı durunma kendileri düşerler. Bıktık bürokrasiden!!!
  • Kıldan tüyden sebeplerle uçaklar gecikir, idare edilir. Böylesi hayati bir durumda nasıl olurda o hasta uçağa alınmaz? Bir saat bile beklese uçak kim ne kaybederdi. Can kurtulurdu. AÜ Organ nakli ünitesi hastanenin adam gibi çalışan tek ünitesidir. Saçma bürokratik işlemlerle uğraşmaktan ameliyata zaman kalmıyor zaten. Taburcu işlemi yapamayan varlıklara kına aldım. istedikleri zaman postalarım.
  • Beklemeyen uçak XQ 9211. Her zaman ki dakik performanslarını bu seferde de göstermişler!
  • KESİN PEGASUS HAVA YOLARIDIR UÇAĞA ALMAYAN
Adana'da 2 yıldır kalp nakli bekleyen Emine Baş'ın Antalya'dan, "Uygun kalp bulundu" haberi gelince başlayan nakil umudu, uçağa yetişemeyince hüsranla son buldu.
20 yıldır kalp rahatsızlığı bulunan ve 2 yıldır nakil sırası bekleyen 4 çocuk annesi Emine Baş (54), 4 gün önce karın ağrısı şikayetiyle Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Emine Baş'ı dün saat 18.00 sıralarında Antalya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nden arayan doktorlar, uygun kalbin bulunduğu müjdesini verdi. Kalp nakli sırasında ilk sırada bulunan Emine Baş ve ailesi, aldıkları haber üzerine işlemlere başladı. Kaldığı hastaneden kalp konusunda branş hastanesi olan Seyhan Uygulama Hastanesi'ne sevk edilen Baş'a burada son testler uygulanarak bulunan kalbin uygun olduğu belirlendi.
 
Seyhan Uygulama Hastanesi'nden ambulansla ayrılan Emine Baş ve yakınları, taburcu işlemleri için havaalanı yerine tekrar Dr. Aşkım Tüfekçi Hastanesi'ne gidileceğini öğrenince bu duruma karşı çıktı. İddiaya göre Antalya uçağının saat 22.20'de kalkacağını söyleyen Baş'ın yakınları, zamanın az kaldığını söyleyerek doğru havaalanına gitmek istedi. Prosedürleri izleyen hastane görevlileri ise Emine Baş'ın çıkış işlemleri için Dr. Aşkım Tüfekçi Hastanesi'ne götürülmesi konusunda ısrar etti. Saat 21.45'te Dr. Aşkım Tüfekçi Hastanesi'ne götürülen Baş, hastanenin 4'üncü katına çıkarıldı. Daha sonra çıkış işlemi yapılarak hasta ambulansla havaalanına gönderildi.
 
Emine Baş, saat 22.00'de havaalanına ulaştıklarını ve 20 dakika sonra kalkacak uçağa alınmadıklarını belirterek, organ nakli için son süre olan saat 01.00'e kadar başka bir Antalya uçağı olmadığını öğrendiklerini anlattı. Uzun süre havaalanında gidebilmek için mücadele veren Emine Baş, kalp nakil şansını kaybedince büyük bir üzüntü yaşadı. Havaalanındaki bankta uzun süre bekleyen Emine Baş, fenalaşınca çağırılan ambulansla tekrar Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.
 
Dr. Aşkım Tüfekçi Hastanesi yetkilileri ise, Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi doktorlarının direkt hastayla irtibata geçip yatmış olduğu hastaneye il sağlık müdürlüğüne ve bu gibi durumlar için oluşturulan kriz masasına haber vermediği için böyle bir durumun ortaya çıktığını belirtti. Yetkililer, koordineli bir şekilde işlem yapılsaydı uçağın bekletilebileceğini, gerekirse hastanın ambulans uçakla dahi Antalya'ya gönderilebileceğini bildirdi.
HASTANE VE HAVAALANI PROSEDÜRÜ HASTANELİK ETTİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Misafir ~ 13 yıl önce
Ib. Tatlises i almanyaya milletin parasıyla gönderen devletin ambulans uçağı nerde ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bende handling müdürlüğü yapmaktayım. Benzer bi durumda (Organ yetiştirmeye çalışılıyordu) havayolu yer işletme müdürü ile görüşüp 15 dk beklenileceğini rica etmiştim. Kaptanımızda uçaktaki yolculara anons ile açıklamıştı durumu. Ne itiraz olmuştu, ne kaos. Bu iş ile ilgilenen yetkililerin sağduyulu olması şart. Bu kadar ilgisizlik olmamalı. İnsan hayatı bu kadar ucuz değil... Yazıklar olsun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bu firmalar ne tuhaf.uçağa bindikten sonra 20 dakika sonra hareket ederler,şimdi ise hasta kadını uçağa almıyorlar ! ne var 2 dakika sonra uçsan.zaten tutturmuşlar zaten kalkış performansı diye.performansı düşünene kadar bir kişinin hayatını kurtarsaydınız.kadın 2 yıl beklemiş ve o hakkı da 10 dakika bekleyemeyen uçak yüzünden gitmiş.eğer bu durumda başkaları olsa nasıl beklerdiniz !!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bir bakanın ya da milletvekilinin kendisini geçtim, uzaktan akrabası, ya da tanıdığı bile olsa bekletilen uçak, asıl hizmeti verdiği halktan biri olunca kapılar her zaman suratına kapatılır. bu kadar önemli bir durumda inisiyatif alamayan adana xq müdürü, gate sorumlusu vs. vs. kimler uçağa almadıysa umarım aynı şeyi sizler ve çocuklarınızda yaşarsınız. hee biz kaptana söyledik ama o beklemedi derseniz, zaten onun yatacak yeri yok, bin beteri başına gelir, yuvası yıkılır, başı binbir dertten kurtulamaz umarım...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
O kadıncağızın o gece hastaneye ulaşamayıp ameliyata alınamamasında sorumlu ne kadar görevli varsa hepsini Allah ıslah etsin. Umarım bir gün aynı durunma kendileri düşerler. Bıktık bürokrasiden!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Kıldan tüyden sebeplerle uçaklar gecikir, idare edilir. Böylesi hayati bir durumda nasıl olurda o hasta uçağa alınmaz? Bir saat bile beklese uçak kim ne kaybederdi. Can kurtulurdu. AÜ Organ nakli ünitesi hastanenin adam gibi çalışan tek ünitesidir. Saçma bürokratik işlemlerle uğraşmaktan ameliyata zaman kalmıyor zaten. Taburcu işlemi yapamayan varlıklara kına aldım. istedikleri zaman postalarım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Beklemeyen uçak XQ 9211. Her zaman ki dakik performanslarını bu seferde de göstermişler!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
KESİN PEGASUS HAVA YOLARIDIR UÇAĞA ALMAYAN

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000