23 Ağustos 2016, Salı 09:08:47

Hasan Polatkan'dan ilk Hac kafilesi uğurlandı

Anadolu Üniversitesi Hasan Polatkan Havalimanı’ndan, Eskişehir İl Müftülüğünün düzenlediği ilk Hac uçuşu gerçekleştirildi.
  • Kurada çıkmayıp gitmek için 9-10 yıl bekleyenler var. Allah kabul etsin. Ancak bu diyanete güvenilmez. Bir arkadaşımın adı sabah listede gözüktü, sevindi. Öğleden sonra yerinde başka birisinin adı yazıyordu. İtiraz falan hikaye. Dini bir konuda diyanet bunu da yaptı ya gözümde değerleri sıfır. Ben artık bunların imamlarının arkasında namaza durmuyorum. Evimde kendim kılıyorum.
  • 10 yıl 1 kereden daha sık hacca gitme şansı olmayan bir ülkede, hacı adayımız büyük sıkıntıdan kurtulduk diyor. Bursa'ya 130 km gitmek çok zor geldi di mi? Neyse, sürekli umreye gideceğini farz edelim, fazla eleştirmeyelim ( kendi adıma ) :) NOT : Ayrıca, herkes evinin dibinden uçmuyor, bu iş şirketlere ve planlamalara göre değişiyor. Bilecik'ten akrabalarım, Bursa Yenişehir havaalanı yerine İzmir Adnan Menderes'ten gittiler Arabistan'a... Neyse, bu da güzel bir gelişmedir, sadece atla deve değil. Eskişehir'de sivil havacılığın gelişmesine yönelik bir adım ve işaret değil. Kastetmek istediğim budur.
  • Bende kıbrısa kumarhanelere takılmaya gideceğim.

Anadolu Üniversitesi Hasan Polatkan Havalimanı’ndan, Eskişehir İl Müftülüğünün düzenlediği ilk Hac uçuşu gerçekleştirildi.

Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü ve Eskişehir İl Müftülüğü girişimiyle Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 2016 yılında Hac uçuşu yapabilecek havalimanları listesine alınan Hasan Polatkan Havalimanı, 21 Ağustos Pazar günü Eskişehir İl Müftülüğünün düzenlediği ilk organizasyonla ikinci Hacı kafilesini de yolcu etti. 188 hacı adayı ve 6 görevli ile yola çıkan toplam 194 kişi, dualar eşliğinde kutsal topraklara uğurlandı.

Eskişehir’den, müftülüğün düzenlediği ilk direk uçuş

Eskişehir İl Müftü Vekili Orhan Tosun Hacca giden yolcuları uğurladı. Tosun yaptığı konuşmada, hacı kafilesinin Eskişehir il Müftülüğünün düzenlediği ve Anadolu Üniversitesi Hasan Polatkan Havalimanından giden ilk hacı kafilesi olduğunu söyledi. 25 Ağustos tarihinde 2’nci uçuşun gerçekleşeceğini aktaran Tosun, “Bu yıl, Anadolu Üniversitesi Hasan Polatkan Havalimanı'nın Hac seferi düzenlediği ilk yıl. Daha önce buradan umre için uçuşlar yapılıyordu ancak havalimanımız Hac uçuşlarına henüz açık değildi. Bakanlıklar Arası Hac ve Umre Komisyonu, bu yıl ilk defa Hasan Polatkan Havalimanı'nı Hac uçuşlarına açtı ve bu vesileyle ilk kafileyi, 4 Ağustos Perşembe günü özel bir şirketimiz gönderdi. Bugün de Eskişehir’den giden ikinci kafile olmasına rağmen Eskişehir İl Müftülüğünün düzenlediği ilk uçuş gerçekleşecek. 194 kişilik bir uçakla Cidde Havalimanına Hacılarımızı göndereceğiz. Bu 194 kişinin 188 tanesi Hacı adayımız, diğer 6 tanesi ise görevlimizdir. Geçtiğimiz yıllarda Eskişehir’deki Hacı adaylarının yolculuklarını yapabilmek için diğer şehirlere gitmek zorunda kalıyordu. Bu durum bizim için birtakım sıkıntılara neden oluyordu, bu yılki düzenlemelerle bu sıkıntımızı da aşmış olduk” diye konuştu.

Eskişehir İl Müftü Vekili Orhan Tosun ayrıca, Anadolu Üniversitesi Hasan Polatkan Havalimanı Müdürü Prof. Dr. Semra Kurama başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.

Hacı adayları direk uçuştan memnun

Hac görevlerini yerine getirmek için Anadolu Üniversitesi Hasan Polatkan Havalimanını kullanan Hacı adaylarından Hatice Özçelik, “Eskişehirliyim ve bu yıl ilk defa hiç yorulmadan kendi şehrimizden uçuş gerçekleştirebilme olanağına sahibiz. Bu yönden inanılmaz mutluyum. Bu imkanı sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Bir diğer Hacı adayı Kibariye Arslan duygularını “Ulaşımımız çok rahat oldu. İnsanlar inanılmaz güler yüzlü. Her şey çok güzel ilerliyor” şeklinde konuştu.

Eskişehir’den ilk uçuşun kendilerine nasip olduğunu belirten Nihal Işık ve Kezban Güler ise “Eskişehir’den yapılan ilk uçuşlar bize kısmet oldu. Bu yüzden çok şanslıyız. Başka şehirlerdeki havalimanlarına gitmek zorunda kalsak çok büyük sıkıntılar yaşardık. Bu hizmeti bize sunduğu için Anadolu Üniversitesine çok teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.



Hasan Polatkan'dan ilk Hac kafilesi uğurlandı

Yorumlar

Şanslılarmış ~ 8 yıl önce
Kurada çıkmayıp gitmek için 9-10 yıl bekleyenler var. Allah kabul etsin. Ancak bu diyanete güvenilmez. Bir arkadaşımın adı sabah listede gözüktü, sevindi. Öğleden sonra yerinde başka birisinin adı yazıyordu. İtiraz falan hikaye. Dini bir konuda diyanet bunu da yaptı ya gözümde değerleri sıfır. Ben artık bunların imamlarının arkasında namaza durmuyorum. Evimde kendim kılıyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hadji ~ 8 yıl önce
10 yıl 1 kereden daha sık hacca gitme şansı olmayan bir ülkede, hacı adayımız büyük sıkıntıdan kurtulduk diyor. Bursa'ya 130 km gitmek çok zor geldi di mi? Neyse, sürekli umreye gideceğini farz edelim, fazla eleştirmeyelim ( kendi adıma ) :) NOT : Ayrıca, herkes evinin dibinden uçmuyor, bu iş şirketlere ve planlamalara göre değişiyor. Bilecik'ten akrabalarım, Bursa Yenişehir havaalanı yerine İzmir Adnan Menderes'ten gittiler Arabistan'a... Neyse, bu da güzel bir gelişmedir, sadece atla deve değil. Eskişehir'de sivil havacılığın gelişmesine yönelik bir adım ve işaret değil. Kastetmek istediğim budur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cratos ~ 8 yıl önce
Bende kıbrısa kumarhanelere takılmaya gideceğim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
oho ~ 8 yıl önce
o da bişey mi bekle beni Kişinev!

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000