06 Eylül 2015, Pazar 16:19:18

Hasan Karal'dan Rize Havalimanı açıklaması

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Rize Havalimanı ve Yeşil Yol Projesi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
  • Pazara (Rize) havalimanı yapılması yerinde bir karardır. Fakat illa da denizde olacak diye bir şey yok. Karayolunu verirsiniz tünele, havaalanınıda yarı kara yarı deniz şeklinde 1/3 maliyetine bitirirsiniz.
  • Üst akil karar vermis !! Boşuna direnmeyin bunlar tukurduklerini yanlista olsa yalamazlar..hem size ne ülke onun para onun millet onun.lazlar bile birbirine düşmüş şehircilik yapıyorlar.
  • amaç vatandaşa hizmet olsa amenna. yüklenici firmaların kimler oldugunu, paraların kimin kasasına girdiğini herkes biliyor..
  • Vergiler böyle çar çur edildiği sürece bizden adam olmaz. Küçüçük tüm nüfusunu batıya göç vermiş bir şehre 550 milyonluk havalimanı. Trabzon varken ne gerek var bu maliyete?
  • Trabzon havalanı Rize arası 80km ilerde batum havalimanını zaten iç ha gibi kullanılabiliyor. Bu kadar para gereksiz yere neden harcanıyor? 500 derler 1 milyar ₺ olur. Rizede kaç kişi yaşıyor, devletin tüm parası çarçur edilecek
  • ORDU GİRESUN HAVALİMANINDAN SONRA RİZEYE DE HAVALİMANI YAPILIRSA TRABZONUN BÖLGEDEKİ HAVASI İYİCE SÖNER. ORDU YA HAVALİMANI YAPILMASINI ENGELLEMEK İÇİN ÇOK UĞRASTILAR AMA ENGELLEYEMEDİLER. ŞİMDİ SIRA RİZE DE. NE YAPSANIZ NAFILE. RİZE YE HAVALİMANI YAPILACAK.
  • Yapilsin Rizenin Artvinin yeterli potansiyeli var
  • Paralar çöpe gidecek. Proje belli olmadan nasıl rakam çıkıyor? Her kişiden uçuş başına 70TL alan ücreti alırlarsa, 20 yılda kendini ancak amorti eder.
  • bu havaalanı projesinin söyenildiği gibi 550 Milyon TL ye değil Bir milyar TL ye yani eski TL ye göre yaklaşık bir katrilyona mal olması bekleniyormuş
  • uygun değil bu havalimanı. boşuna uğraşıyorsunuz. karadeniz affetmez. yeşil yol insanlığa aykırıdır. gün gelecek ağlaşacaksınız neden böyle oldu diye. ve evet, vergilerimizi boşuna çarçur etmeyin.

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, basın mensupları ile bir araya geldiği toplantıda, Rize’nin gündemine dair sorularını yanıtladı. Rize’de deniz doldurularak inşa edilmesi planlanan 550 Milyon TL tahmini bedelli havalimanı ile ilgili sorulara cevap veren Karal, proje ile ilgili sondaj çalışmalarının tamamlandığını, sondaj çalışması yapılan sahada yumuşak zemin ile karşılaşıldığını ifade etti. Karal yaptığı açıklamada, “Havalimanı sondaj çalışmaları tamamlandı. Yaklaşık 3 ay sürdü. Proje çalışmaları başlıyor. Bu da birkaç ay sürebilir. 2016 yılı içerisinde inşallah ihalesi yapılır. Rize Havalimanı tamamen deniz dolgusu üzerinde yapılacak. Dünyada bu konuda fazla bir örnek yok. Rize Havalimanı’nın dışında dünyada deniz üzerinde yapılan üç havalimanı var. Bunlardan bir tanesi Ordu-Giresun Havalimanı. Rize Havalimanı’nda bunların hepsinden daha zor mühendislikler olacak. Bize verilen bilgilere göre Ordu-Giresun Havalimanı 15-17 metre derinliğinde sert zeminde yapıydı. Rize’de ise 30-35 metre derinlikte yapılacak. Zeminde kumsal ve sağlıklı olmayan bir zemin. Kumsalın aşılıp kayanın bulunması gerekiyor. Sağlam zemine inilmeden havalimanı inşa edilirse, en küçük bir yer sarsıntısında facialar yaşanabilir. Bu nedenle mutlaka yumuşak tabaka geçilerek sert zemine inilmesi gerekiyor. Bu durum yapım maliyetini iki katına çıkartıyor. Bu da yaklaşık 550 Milyon TL’lik bir maliyet demek” dedi.

"100 MİLYON TON TAŞA İHTİYAÇ VAR"

Karal, Rize Havalimanı için 100 milyon ton taşa ihtiyaç olduğunu belirterek, “Havalimanının yapılacağı deniz alanın doldurulması için yaklaşık 100 milyon ton kaya gerekiyor. Ordu-Giresun’da 35 milyon ton civarında kaya kullanılmıştı. Burada üç kat fazla taş kullanılacak. Bu taşın nereden temin edileceği noktasında da çalışmalar tamamlandı. Bazı hemşehrilerimiz bu konuda çok acele ediyor. Bu havalimanının inşası çok ince hesaplar gerektiriyor. Geçtiğimiz hafta sondaj çalışmasının yapıldığı alana yakın bir bölgede deprem meydana geldi. Biz her türlü tedbiri düşünmek zorundayız. Bu nedenle havalimanının yapılacağı zemini en sağlıklı şekle getirmemiz gerekiyor. Bu projede yaşanacak bir aksilik hükümetleri bile düşürecek bir konudur. Siz burada 600 milyon TL’lik bir yatırım yapacaksınız ancak bir doğal afet bu yatırımı suya düşürebilir. Bundan dünyada sadece üç tane var. Sıfır hata ile bunu inşa etmemiz gerekiyor. O nedenle her şey hesaplanıyor. Bu nedenle projenin hayata geçirilmesinde acele edemeyiz” diye konuştu.

"YEŞİL YOL PROJESİ KESİNLİKLE DURMAYACAK"

Karal, tüm tepki ve eleştirilere rağmen 'Yeşil Yol Projesi'nin kesinlikle durmayacağına vurgu yaparak, “Durdurulması kesinlikle söz konusu değil. Yeşil Yol bizim en önemli projemizdir. Kararlılığımız kesindir. Zaman zaman bununla ilgili çok haksız ithamlarla da karşı karşıya kalıyoruz. Biz siyasetçiler günah keçisi ilan edildik. Sanki projeyi biz durduruyor muşuz gibi bir algı oluşturuluyor. Projede itilaflı olan bölümler var. Sanki bu itilaflara destek veriyormuşuz gibi suçlamalar oluyor. Bu çok haksız ve yaralayıcı bir düşüncedir. Bunu yapanlara hakkımızı helal etmiyoruz. Biz Samsun’dan Sarp’a kadar yolun bir bütün olarak bitirilmesini istiyoruz. Yol tamamen bitirilecek. Kesintiler olursa projenin anlamı kalmaz. Devletin öyle birkaç şantaja boyun eğecek hali yok. Devlet güçlüdür. Ama hassasiyetler ve öneriler dikkate alınır. Yol güzergahında değişiklikler yapılabilir. Hakkında ayet yok ki bu şekilde olacak diye. Güzergah biraz aşağıdan veya yukarıdan değiştirile bilir. Vatandaşımızın önerileri de dikkate alınmalıdır” ifadelerini kullandı.

Projeye karşı çıkanlara da tepki gösteren Karal, düzenleyecekleri samimi çevre eylemlerinde onlarla yürüyeceğini açıklayıp, “Ben çevreci adı altında, yeşili savunan bu insanlarımıza şunu söylüyorum, başka partilerin milletvekillerini çağırıp orada eylem yapmanıza gerek yok. Sevseniz de sevmeseniz de sizin vekilleriniz bizleriz. Doğayı koruma, çevreyi koruma adına bir yürüyüş yapın en önde biz yürüyelim. Önce ‘yaylalarda imar yolsuzluğuna son’ yürüyüşü yapalım. ‘yaylalarda çarpık yapılanmaya son’ yürüyüşü yapalım en önde ben yürüyeyim. Ama siz bunları görmemezlikten gelip ‘burada yol yapılmasın’ diyeceksiniz” şeklinde konuştu.

"KAYNAK SULARI KANSERİ TETİKLİYOR"

Rize’de köylerdeki kaynak sularının içerdiği kimyasal gübre kalıntıları açısından, kanser vakalarını tetiklediğinin düşünüldüğünü belirten AK Parti Rize Milletvekili Karal, bu nedenle su projelerine büyük önem verdiklerinin altını çizdi. Karal, “Bizim şu anda köylerimizdeki kaynak sularımızın büyük bölümü kirli. Bilim adamları bu kirlenmeye en büyük etken olarak çay tarımında kullanılan kimyasal gübreyi gösteriyorlar. Bunu bilimsel bir rapora dönüştürmeye çalışıyoruz. Köylerimizdeki insanlarımızın artık su ihtiyaçlarını yerel kaynaklardan karşılamalarını istemiyoruz. Arıtılmış ana şebekelerden ihtiyaçlarını karşılamalarını istiyoruz. Bu nedenle başlattığımız su projelerini hızla sürdürüyoruz. Bölgemizde kanser vakaları hızla artıyor. Bunun bir sebebi olmalı. 30-40 yıl önce böyle değildi. Bu nedenle su projelerimiz çok önemli“ dedi.

Hasan Karal'dan Rize Havalimanı açıklaması

Yorumlar Tüm Yorumlar (18)

Giresunlu ~ 9 yıl önce
Pazara (Rize) havalimanı yapılması yerinde bir karardır. Fakat illa da denizde olacak diye bir şey yok. Karayolunu verirsiniz tünele, havaalanınıda yarı kara yarı deniz şeklinde 1/3 maliyetine bitirirsiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
nafile ~ 9 yıl önce
Üst akil karar vermis !! Boşuna direnmeyin bunlar tukurduklerini yanlista olsa yalamazlar..hem size ne ülke onun para onun millet onun.lazlar bile birbirine düşmüş şehircilik yapıyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
flyer ~ 9 yıl önce
amaç vatandaşa hizmet olsa amenna. yüklenici firmaların kimler oldugunu, paraların kimin kasasına girdiğini herkes biliyor..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ground ~ 9 yıl önce
Flyer sen uçmaya devam et, bırak yerdeki işleri biz hallederiz...
Vergiler ~ 9 yıl önce
Vergiler böyle çar çur edildiği sürece bizden adam olmaz. Küçüçük tüm nüfusunu batıya göç vermiş bir şehre 550 milyonluk havalimanı. Trabzon varken ne gerek var bu maliyete?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
08 ~ 9 yıl önce
batum ve trabzon varken gereksiz bir yatırım.zırhlı askeri personel araçları alın dağda asayişi sağlayın.
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Trabzon havalanı Rize arası 80km ilerde batum havalimanını zaten iç ha gibi kullanılabiliyor. Bu kadar para gereksiz yere neden harcanıyor? 500 derler 1 milyar ₺ olur. Rizede kaç kişi yaşıyor, devletin tüm parası çarçur edilecek

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TRABZON ~ 9 yıl önce
ORDU GİRESUN HAVALİMANINDAN SONRA RİZEYE DE HAVALİMANI YAPILIRSA TRABZONUN BÖLGEDEKİ HAVASI İYİCE SÖNER. ORDU YA HAVALİMANI YAPILMASINI ENGELLEMEK İÇİN ÇOK UĞRASTILAR AMA ENGELLEYEMEDİLER. ŞİMDİ SIRA RİZE DE. NE YAPSANIZ NAFILE. RİZE YE HAVALİMANI YAPILACAK.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Trabzon`a ~ 9 yıl önce
Evet Or-Gi yapilinca Trabzon`daki butun ucuslar durdu zaten Trabzon semalarinda sadece martilar ucuyor dimi. Sen herhalde Dhmi`nin istatistiklerini incelemiyorsun
TRABZON ~ 9 yıl önce
Zaten Trabzon'a uçuşlar durdu denmiyor ki, iki komşu ile de havalimanı yapılınca, havası söner deniyor. Bunun neresi yanlış veya yalan. Yıllardır o iki ilin vatadaşları sizin havalimanınızı kullanmak zorunda kalmadı mı? O istatistiklerde onlar yok mu? Her yıl yolcu sayınız azalacak veya geneldeki artışın altında kalacak. Hayatın gerçeği bu. Yolcu sayınız azaldıkça sefer sayınız azalacak, iki yeni havalimanının sefer sayısı artacak. Artık bu iki il üzerinden nemalanamayacaksınız işin Türkçesi... Ordu-Giresun havalimanındaki sefer sayısının azlığı ve uçuş saatlerinin uygun olmaması nedeniyle hala önemli sayıda Ordu-Giresunlu maalesef Trabzon'dan uçmak zorunda kalıyor ve Trabzon istatistiklerinde yer alıyor.
bunlar ~ 9 yıl önce
daha havalimanı inşaatı başlamadan girdi birbirlerine. yok trabzon ucusları azalacak yok biz hep kullandık falan filan. alın işte adamların havaalanına bakış açısını. adamlar sadece bizim şehirde de havaalanı var demek için birbirleri ile yarışa giriyorlar. ondan sonra da bu yatırım gereksiz, vergilerimiz çarçur ediliyor deyince de zorlarına gidip carlıyorlar sağa dola. elini vicdanınıza koyun. her ile havaalanı bu ülke için lükstür. önce eğitim, önce seviyeyi yükseltelim.
RİZ-ART ~ 9 yıl önce
Yapilsin Rizenin Artvinin yeterli potansiyeli var

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zengine Her Yer Proje ~ 9 yıl önce
Paralar çöpe gidecek. Proje belli olmadan nasıl rakam çıkıyor? Her kişiden uçuş başına 70TL alan ücreti alırlarsa, 20 yılda kendini ancak amorti eder.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hadi lan ~ 9 yıl önce
Business var OR-GI DE FULL GIDIYOR ONU UNUTMA 70 TL SINIRLI SAYIDA KOLTUK
İsim / Rumuz ~ 9 yıl önce
bu havaalanı projesinin söyenildiği gibi 550 Milyon TL ye değil Bir milyar TL ye yani eski TL ye göre yaklaşık bir katrilyona mal olması bekleniyormuş

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yoh artik ~ 9 yıl önce
Yalan abartmayin kabartmayin yok 10 milyar Net rakam 550 milyon +- %1,5
doğaya aykırı ~ 9 yıl önce
uygun değil bu havalimanı. boşuna uğraşıyorsunuz. karadeniz affetmez. yeşil yol insanlığa aykırıdır. gün gelecek ağlaşacaksınız neden böyle oldu diye. ve evet, vergilerimizi boşuna çarçur etmeyin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
DOGA DOSTU ~ 9 yıl önce
Çed raporuna mi baktin kafadan doğaya aykiri sana kalsa bi bina yapmayalim bu ulkeye en fazla cevre katliami yapanlar her secimde bir iki kat fazla imar verenler

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000