18 Haziran 2008, Çarşamba 10:02:06

Harika uçak görücüye çıktı!

ABD'de bir firma, 140 bin dolara satılan ''microlight'' sınıfı iki kişilik uçak yaptı. Uçak teknolojinin son harikası.
  • Valla ben söylemiştim paraşutlü ve katlanabilir uçağın birgün yapılacağını:)

Dünya, ABD'li emekli eski bir savaş pilotu olan Kirk Hawkins'in kurduğu ICON firmasının geliştirdiği iki kişilik uçağı konuşuyor. Bu uçakta aradığınız herşey var! Kanatları katlanabiliyor hatta kokpitte mp3 bile dinleyebiliyorsunuz.

Geliştirilen yeni uçak yaklaşık 650 kilogram ağırlığında. Bagaj hacmi 30 kilogram olan uçak benzinle çalışıyor. Toplam 90 litre yakıt alabilen uçak bu yakıtla yaklaşık 540 kilometre uçabiliyor. Kalkış ya da iniş için 250 metre mesafe gerektiren uçak, 100 beygir gücündeki Rotax marka motoruyla saatte 190 kilometre hız yapabiliyor. Uçağın boyu 7,50 metre, açık halde kanat uzunluğu 10 ve yüksekliği 2 metre.

Kanatları otomatik ya da elle katlanabilen uçağın tekerleği, seçeneğe bağlı olarak uçuş sırasında katlanabiliyor. Özel ''pabuçları'' sayesinde suya da inebilen uçak, otomobillerdeki gibi halojen farlara sahip.

Karbon fiber malzemeden yapılan uçağın, lüks bir otomobil gibi dizayn edilen iç yapısı, temel uçuş ekipmanlarının yanı sıra mp3 dinlemek için porta sahip. Uçuş sırasında camları da açılabilen uçağın kokpit camında istenirse çoklu gösterge paneli de yer alabiliyor.

Uçağı en önemli güvenlik bileşeni, paraşüt seçeneğine sahip olması. Kanat yapısından dolayı motorsuz da iniş yapabilen uçak, aksi bir durumda sahip olduğu büyük paraşütle güvenle yere inebiliyor.

 

Harika uçak görücüye çıktı!

Yorumlar

YILMAZ ERDOĞAN ~ 16 yıl önce
Valla ben söylemiştim paraşutlü ve katlanabilir uçağın birgün yapılacağını:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000