03 Kasım 2009, Salı 11:38:30

Hangi havayolu şirketi korku içinde?

British Airways’i Noel’e denk gelmesi beklenen grev endişesi sardı.
  • İşte sendika ve sendikacılık böyle olur. Karar alınır ve uygulanır, protestoysa protesto, grevse grev. Öyle kamyonet üstünde mahalle kabadayısı ağzıyla bağır çağır küfredip buna da sendikacılık diyenleri İngiltere'ye The Unite'a staja yollamak lazım hem de masrafları kendi ceplerinden ödenmek şartıyla.
  • BA'nin K/M'leri, hipodromda buluşup maaşlarında yapılacak kesinti için BA'ya verecekleri cevabı düşünmüşler. Türkiye'de de çayına/çorbasına göz dikilen havayolu personeli var ama herhalde hiçbiri bir araya gelip birşeyler yapmayı düşünmemiş. Belki de konuyla uyumlu bir mekan bulamamışlardır. Eğer sorun buysa ben yardımcı olabilirim, çünkü "Ayamama Deresi" yakınlarında bildiğim güzel bi " ucuz eşek mezbahası" var. Biraz salaş bi yer, yakın zamanda ufak çaplı bi sel felaketi atlattı. Ama içinde otantik sayılabilecek şeyler de var, tam lazım olduğunda bozulan server'lar ve ups'ler gibi mesela... :)

Britanya’nın en büyük sendikası olarak gösterilen The Unite, Christmas döneminde sokaklarda grev için yürüyen insanların görülme olasılığı artacak açıklamasını yaptı.

 

İngiliz havayolu şirketi, bir süre önce 1700 kişiyi işten çıkarmayı, çalışan personelinin maaşlarını dondurmayı ve yeni gelen çalışanına da düşük maaş vermeyi planladığını açıklamıştı. Şirketin bu açıklamasından sonra The Unite sendikası harekete geçmiş ve British Airways’in 14 bin kabin memurunu etkileyecek olan ve 16 Kasım’da uygulamaya girecek yeni ücret ve iş koşulu politikasını önlemek için Yüksek Mahkemeye başvurmuştu.

 

Sendika yasal yollardan çalışanların haklarını savunmaya çalışırken yaklaşık 3000 kişiden oluşan kabin personelleri Londra yakınlarındaki bir hipodromda buluştu ve British Airways’in gider kesinti programına nasıl bir cevap verebileceklerini tartıştı.

The Unite sendikasının asistan genel sekreteri Len McCluskey, çalışanların azimli olduklarını ve yeni kontratlara karşı koyma konusunda kararlı olduklarını belirtti.

 

Sendika, grev oylaması sonuçlarını 14 Aralık’ta açıklayacağını ve bir hafta sonra 21 Aralık’ta İngiltere’nin endüstriyel ilişkiler yasasına uygun bir şekilde protesto ve grevlerin başlayabileceğini belirtti. Sendika daha önce yaptığı açıklamada Yüksek Mahkeme’den olumlu bir sonuç çıkması durumunda oylama kararını tekrar gözden geçireceğini belirtmişti.

 

BA ise sendikanın grev oylaması kararı hakkında tam bir hayalkırıklığına uğradıklarını açıkladı. Şirket, eşi benzeri görülmemiş finansal şartlarla karşılaşmalarına rağmen bir takım değişiklik paketleri yaptıklarını, kabin memurlarını sadece korumakla kalmayıp bir takım iyileştirmeler yapmalarına rağmen bu durumun oluşmasının hayalkırıklığı yarattığını belirttiler.

 

Cuma günü 2. Çeyrek raporunu açıklayacak olan ve Mart’ta sona erecek yılda 595 milyon dolar kaybeden British Airways’in bu mali yılda büyük bir kayıba uğraması bekleniyor.

Hangi havayolu şirketi korku içinde?

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
İşte sendika ve sendikacılık böyle olur. Karar alınır ve uygulanır, protestoysa protesto, grevse grev. Öyle kamyonet üstünde mahalle kabadayısı ağzıyla bağır çağır küfredip buna da sendikacılık diyenleri İngiltere'ye The Unite'a staja yollamak lazım hem de masrafları kendi ceplerinden ödenmek şartıyla.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
BA'nin K/M'leri, hipodromda buluşup maaşlarında yapılacak kesinti için BA'ya verecekleri cevabı düşünmüşler. Türkiye'de de çayına/çorbasına göz dikilen havayolu personeli var ama herhalde hiçbiri bir araya gelip birşeyler yapmayı düşünmemiş. Belki de konuyla uyumlu bir mekan bulamamışlardır. Eğer sorun buysa ben yardımcı olabilirim, çünkü "Ayamama Deresi" yakınlarında bildiğim güzel bi " ucuz eşek mezbahası" var. Biraz salaş bi yer, yakın zamanda ufak çaplı bi sel felaketi atlattı. Ama içinde otantik sayılabilecek şeyler de var, tam lazım olduğunda bozulan server'lar ve ups'ler gibi mesela... :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000