17 Aralık 2009, Perşembe 20:26:29

HANGİ HAVAYOLU İÇİN FLAŞ KARAR ALINDI?

İngiliz Yüksek Mahkemesi, havayolu şirketi British Airways'in (BA) greve gitmemesi gerektiği yönünde karar verdi.
  • İngiltere de bitmiş. Utanç verici bir karar demokrasinin beşiği için. Yazıklar olsun. Çalışanın hakkını peynir ekmek yer gibi yemişler.

 

Mahkeme, BA yönetiminin, Noel ve yılbaşına denk gelen 12 günlük grev kararı için çalışanların yaptığı oylamanın "geçersiz olduğunu", dolayısıyla kararın "yasal olmadığı" iddiasını kabul etti.

Mahkemenin kararı, BA yönetiminde memnuniyetle karşılanırken, BA çalışanları sendikası kararı "demokrasi için utanç verici bir gün" olarak değerlendirdi.

BA çalışanları, hafta başında yapılan oylamayla 22 Aralık-2 Ocak arasında greve gitme kararı almıştı. BA yönetimi ise Noel ve yılbaşına denk gelen 12 günlük bu karar için yapılan "oylamanın geçersiz olduğunu" ve dolayısıyla kararın "yasal olmadığını" savunmuş, konuyu yüksek mahkemeye taşımıştı.

BA çalışanlarının sendikası ile havayolu şirketinin yönetimi arasında uzun süre yürütülen görüşmelerden sonuç çıkmayınca, çalışanlar geçen ekim ayında grev oylaması yapılması kararı almıştı. Bu hafta başında 14 bin kabin görevlisinin katılımıyla yapılan oylamadan grev kararı çıkmıştı.

Uzun süredir mali sorunlar yaşayan havayolu şirketinde, geçen mayıs ayında, özelleştirildiği 1987 yılından bu yana en büyük zarar açıklanmıştı.

İngiliz Yüksek Mahkemesinin kararıyla BA'in greve gitmesi beklenmiyor,ancak grev kararı dolayısıyla çok sayıda uçak biletinin iptal edildiğine dikkat çekiliyor.

 

HANGİ HAVAYOLU İÇİN FLAŞ KARAR ALINDI?

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
İngiltere de bitmiş. Utanç verici bir karar demokrasinin beşiği için. Yazıklar olsun. Çalışanın hakkını peynir ekmek yer gibi yemişler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000