06 Aralık 2009, Pazar 14:30:10

Hamile yolcu uçakta doğurdu

Southwest Havayolları'na ait bir yolcu uçağında hamile kadın doğum yapmak zorunda kaldı...
  • Öncelikle Cabin Crev isimli arkadasa cevap vereyim; her havayolu sirketinin kendi prosedurleri vardir. Bazilari 26. haftadan 32.haftaya kadar "Form of Indemnity" doldurtarak, 32-36 hafta arasi hamile olanlari ise doktor raporuyla uçağa kabul eder.Bazilari ise 36. haftaliga kadar herhangi bir islem yapmaz. Kisacasi her havayolunda bu farklidir. Size öğretilen sadece kendi uctugunuz sirketin prosedürü sanirim...Merak ettigim konu ise simdi bu yeni doğan cocugun INAD yolcu muamelesi görüp görmediği...:)
  • 35 haftalık mı?? 28.haftadan sonra doktor raporuyla alınabilir.36.haftada doktor raporu olsa dahi ucusa kabul edilemez.Yoksa bize yanlşmı ögretildi ??
  • "hayrani ve ozlemi icinde olduklari ulke"... cok dogru tespit!
  • bizimkiler hala 35 haftalık hamileleri taşımaya devam etsinler .eminim bizde de bunlardan biri doğuracaktır.hemde çok yakında .ama bu olaydaki kadar şanslı olurmu o belli değil.
  • Bu çocuk şimdi ömür boyu bedavamı uçacak?
  • Bu olayın aynısı Türkiye'de de yaşanmıştı ve malum zihniyet hemen hamile bayanın giyim tercihine kabahat bulmuştu. İnançlarından ötürü o bayana -aklı sıra- hakaret edenler, hayranı ve "özlemi içinde" oldukları ülkede yaşanan bu olay karşısında ne diyecekler acaba?
  • 1)arkadas, her ucaktada en az 1 doktor oluyor. 2)böyle karni agzina gelmis hamile yolcualri nasil ucaga aliyolar, halen sasiriyorum. Her ay en az 1-2 dogum okuyoruz. allah anali babali büyütsün , ne diyelim. :)

Chicago’dan Salt Lake City’ye giden Southwest Havayolları'na ait Boeing 737 tipi yolcu uçağında hamile yolcu doğum yaptı.

Uçuşun başlamasından bir süre sonra uçak Colodaro semalarındayken hamile yolcunun sancıları tuttu. Bunun üzerine çağrı düğmesine basan bayan yolcu, yanına gelen kabin memurlarına doğum sancılarının başladığını ifade ederek doğurmak üzere olduğunu belirtti, hamile yolcu kabin ekipleri tarafından uçağın arka kısmında bulunan boş bir alana götürüldü.

Uçakta bulunan iki doktorun yardımıyla gerçekleşen doğumda bebeğin ağlama sesleri diğer yolcuların alkış sesleriyle karıştı.

Southwest Havayolları'nın bir yetkilisi bu durumun alışık bir olay olmadığını ifade ederken, uçak Salt Lake City’ye iner inmez anne ve bebeğin hasteneye götürüldüğünü sözlerine ekledi.

Hamile yolcu uçakta doğurdu

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Misafir ~ 14 yıl önce
Öncelikle Cabin Crev isimli arkadasa cevap vereyim; her havayolu sirketinin kendi prosedurleri vardir. Bazilari 26. haftadan 32.haftaya kadar "Form of Indemnity" doldurtarak, 32-36 hafta arasi hamile olanlari ise doktor raporuyla uçağa kabul eder.Bazilari ise 36. haftaliga kadar herhangi bir islem yapmaz. Kisacasi her havayolunda bu farklidir. Size öğretilen sadece kendi uctugunuz sirketin prosedürü sanirim...Merak ettigim konu ise simdi bu yeni doğan cocugun INAD yolcu muamelesi görüp görmediği...:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
35 haftalık mı?? 28.haftadan sonra doktor raporuyla alınabilir.36.haftada doktor raporu olsa dahi ucusa kabul edilemez.Yoksa bize yanlşmı ögretildi ??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
"hayrani ve ozlemi icinde olduklari ulke"... cok dogru tespit!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bizimkiler hala 35 haftalık hamileleri taşımaya devam etsinler .eminim bizde de bunlardan biri doğuracaktır.hemde çok yakında .ama bu olaydaki kadar şanslı olurmu o belli değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bu çocuk şimdi ömür boyu bedavamı uçacak?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bu olayın aynısı Türkiye'de de yaşanmıştı ve malum zihniyet hemen hamile bayanın giyim tercihine kabahat bulmuştu. İnançlarından ötürü o bayana -aklı sıra- hakaret edenler, hayranı ve "özlemi içinde" oldukları ülkede yaşanan bu olay karşısında ne diyecekler acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
1)arkadas, her ucaktada en az 1 doktor oluyor. 2)böyle karni agzina gelmis hamile yolcualri nasil ucaga aliyolar, halen sasiriyorum. Her ay en az 1-2 dogum okuyoruz. allah anali babali büyütsün , ne diyelim. :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000