27 Temmuz 2014, Pazar 16:10:54

HAMDİ TOPÇU HEDEFLERİ AÇIKLADI

Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Vahap Munyar'a konuşan Hamdi Topçu, THY'nin hedeflerini ve yeni adreslerini açıkladı.
  • Afrika'nin balta girmemis ormanlarina uçuyorlar fakat su Avrupa'nin baskenti Strasbourg'a bir türlü uçamadilar...
  • CHP zihniyeti her guzel olana muhalefet olur.
  • Hep eleştiri, hep kıskançlık ! Adamlar şirketi bugünkü haline getirmeseler 79 uçakla pinekler dururdu THY ! Daha sonrada birkaç uçak satar, zararı kapar, hatta birazını da kara dahil ederdi. Bunu mu istiyorsunuz. Türk Bayrağı daha önce olmayan yerlerde, dünyanın dört bir tarafında hergün defalarca dalgalanıyor. Daha önce hiç tanımayanlar artık THY ile uçuyor, frekans herşeydir ve frekans arttıramayan şirketler büyüyemezler. Bu ekip bunu başarmıştır ve takdire şayandır kabul etsenizde etmesenizde !
  • ON YILDIR KÖTÜLENEREK , KARALANARAK. 4 KAT BÜYÜYEN İSTİKLAL MARŞLI REKLAMINDA HEPİMİZİ GURUR LA AĞLATAN İFTİHAR ETTİĞİMİZ TEK DÜNYA MARKAMIZ THY. BEN NE HAVAYOLU ÇALIŞANIYIM NE BİR SİYASİ PARTİ SEMPATİZANIYIM. YILLARDIR İŞİ İÇİN DÜNYANIN DÖRT BİR TARAFINA UÇAN YILLAR ÖNCE YABANCI HAVAYOLLARINI GÖRÜP İMRENEN BİZİMDE BİRGÜN O ÜLKELERE UÇAN BİR ŞİRKETİMİZ OLACAĞINI HAYAL BİLE EDEMEYEN BİR İHRACAT ÇALIŞANIYIM. ŞİMDİ UÇARKEN YANIMDA OTURAN TANIMADIĞIM BİR YABANCIYA NEDEN THY TERCİH EDİYORSUN DERKEN ALCAĞIM CEVABI BİLDİĞİM İÇİN BÖBÜRLENEN BİR TÜRK VE THY NİN DAİMİ MÜŞTERİSİ OLDUĞUM İÇİN GURURLANAN BİRİSİYİM BU SİTEDE THY Yİ EN SEVİYESİZ EN HAKSIZ ELEŞTİRENLERİ ARAŞTIRDIM 1- HİÇ BİRİ THY YOLCUSU DEĞİL 2- % 60 ı ÇALIŞAN ,BUNLARDA TOPLAM ÇALIŞANLARIN % 3 ü 3- % 25. İ PİLOT OLAMAYAN ( BUNLAR DEVAMLI YABANCI PLOTLAR İÇİN THY Yİ SUÇLARLAR ) KABİN YADA YER HİZMETLERİ ELEMELERİNİ GEÇEMEYEN, YADA BİR ÜST GÖREVE ATANAMAYAN 3- % 15 i SİYASET VE MEZHEP FARKLILIĞI ( ATİLLA AYÇİN DÖNEMİNİN ALIŞKANLIĞIDIR ) ANCAK THY YÖNETİMİ VE YEDİĞİ EKMEĞİ HAKEDEN THY ÇALIŞANI MEMNUNİYETLE ŞUNU BİLSİNKİ BU İNSANLAR , BU ÇAMUR ATMA MÜHENDİSLERİ HIZLA AZALIYOR ONLAR % 3 SİZ % 97 SİNİZ BİR KERE DAHA İFTİHARLA SÖYLÜYORUM DÜNYANIN EN İYİ EN GÜLERLİ HİZMETİ THY DE DÜNYANIN EN İYİ LOUNGE U BİZDE EKSİK YANLIŞ YOKMU ELBETTE VAR ONLARIDA HER SEFERDE YETKİLİSİNE İLETİYORUM MUTLAKADA ALINAN TEDBİR İÇİN CEVAP ALIYORUM AMA ÇAMUR ATMIYORUM ÇÜNKİ THY BİZİM ÇÜNKİ ÖNÜNDE TÜRK İSMİ VAR O ZAMAN HAYDİ HEPİMİZ ARKASINDA OLALIM
  • patrona pelit çalışana melodi ,,,, es
  • Maşallah. Diğer yorumlarda da söylendiği gibi Türk pilotlarının, bu ülkenin evlatlarının öncelikli olmasını temenni ediyorum.
  • Habom ne olcak habom
  • 60 milyon yolcunun 4 milyonu transit olması pek mümkün görünmüyor. Yazım hatası olmasın. Çakma network olur o zaman.
  • Ustaa bu hashasiler hala mevki makamlarindalar hic hareket yok hani yeryerinden oynayacakti! !! Koltuk bile kipirdamiyor olan gariban reklam muduru serhata oldu, bari onu geri alinda action olsun.yoksa basbakandan gizli anlasmami yaptiniz....
  • Ülkeyi bölecekler ne olucağını bekliyorsun? Kaç defa yalanı ortaya çıktı bu konuşan adamın h.topçu kızım itü'de okumuyor dedi milyonlarca insana orada okuyor herşeyleri yalan üstüne hiç inanmayın bu boyalı sözlere yakın zamanda iflas ettirecekler bu şirketi.

THY'nin 2013'te hizmet ihracatının 8 milyar dolar olduğunu, bu yıl ise 10 milyar dolar olacağını söyleyen THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, THY'nin bilet gelirlerinin yüzde 85'inin dış uçuşlardan geldiğini belirtti.

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu,önündeki verilerden ulaştıkları noktaya uçuş frekanslarından örnekle dikkat çekti:

-THY Moskova'ya günde 9 sefer yapıyor. Londra'ya günlük uçuş sayımız da 8.

-Yurt içi dahil en çok uçulan merkezler arasında Moskova ilk 10'a rahatlıkla girer.

Transit yolcu yoğunluğu üzerinde durdu:

Bu yıl yolcu sayısımız 60 milyonu bulacak. 4 milyonu transitten oluşacak. 107 nokta ile dünyada en çok ülkeye uçan şirketiz. Bu yılki sayı da 110'u geçer. 

Konsolide ciro hedefini aktardı:

-2014 konsolide cirumuzun 17.5 milyar dolar olmasını bekliyoruz. 12 milyar doları ana şirketten, kalanı iştiraklarden sağlanacak.

2023 hedefine değindi:

-2023'de filodaki uçak sayısı 450'ye, ciro da 24 milyar dolara çıkacak.

Yeni destinasyon örnekleri sıraladı:

-Tlemcen, Batna (Cezayir), Luanda (Angola), Asmara (Eritre), Bamako (Mali) ve Conakry (Gine) uçuşları için karar aldık. Yıl sonuna kadar başlayacak.

Afrika'da 30 ülkede 39 merkeze uçtuktuklarını vurgulayıp, Amerika kıtasına döndü: Karakas (Venezuela), Bogota (Kolombiya), Mexico City (Mksika) ve Havana (Küba) için de karar alındı. Geniş gövdeli uçak yetmiyor. Siparişlerimiz filoya girdikçe bu seferler gündeme gelecek. Küba ve Meksika için sivil havacılık görüşmeleri sürüyor.

THY'nin ihracatçı yönünü anımsadı:

-Türkiye İhraatçılar Meclisi (TİM) artık hizmet ihracatını kayda alacak. İlgili ihracatçı birliğine başvurduk. İhracat liginde ilk sıraya yerleşiriz.

İhracatınız ne kadar?

-2013'te hizmet ihracatımız 8 milyar dolardı. Bu yıl 10 milyar doları bulur.

Vahap Munyar / Hürriyet

HAMDİ TOPÇU HEDEFLERİ AÇIKLADI

Yorumlar Tüm Yorumlar (31)

Vatandas ~ 10 yıl önce
Afrika'nin balta girmemis ormanlarina uçuyorlar fakat su Avrupa'nin baskenti Strasbourg'a bir türlü uçamadilar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cehapeeee ~ 10 yıl önce
CHP zihniyeti her guzel olana muhalefet olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Hep eleştiri, hep kıskançlık ! Adamlar şirketi bugünkü haline getirmeseler 79 uçakla pinekler dururdu THY ! Daha sonrada birkaç uçak satar, zararı kapar, hatta birazını da kara dahil ederdi. Bunu mu istiyorsunuz. Türk Bayrağı daha önce olmayan yerlerde, dünyanın dört bir tarafında hergün defalarca dalgalanıyor. Daha önce hiç tanımayanlar artık THY ile uçuyor, frekans herşeydir ve frekans arttıramayan şirketler büyüyemezler. Bu ekip bunu başarmıştır ve takdire şayandır kabul etsenizde etmesenizde !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
ON YILDIR KÖTÜLENEREK , KARALANARAK. 4 KAT BÜYÜYEN İSTİKLAL MARŞLI REKLAMINDA HEPİMİZİ GURUR LA AĞLATAN İFTİHAR ETTİĞİMİZ TEK DÜNYA MARKAMIZ THY. BEN NE HAVAYOLU ÇALIŞANIYIM NE BİR SİYASİ PARTİ SEMPATİZANIYIM. YILLARDIR İŞİ İÇİN DÜNYANIN DÖRT BİR TARAFINA UÇAN YILLAR ÖNCE YABANCI HAVAYOLLARINI GÖRÜP İMRENEN BİZİMDE BİRGÜN O ÜLKELERE UÇAN BİR ŞİRKETİMİZ OLACAĞINI HAYAL BİLE EDEMEYEN BİR İHRACAT ÇALIŞANIYIM. ŞİMDİ UÇARKEN YANIMDA OTURAN TANIMADIĞIM BİR YABANCIYA NEDEN THY TERCİH EDİYORSUN DERKEN ALCAĞIM CEVABI BİLDİĞİM İÇİN BÖBÜRLENEN BİR TÜRK VE THY NİN DAİMİ MÜŞTERİSİ OLDUĞUM İÇİN GURURLANAN BİRİSİYİM BU SİTEDE THY Yİ EN SEVİYESİZ EN HAKSIZ ELEŞTİRENLERİ ARAŞTIRDIM 1- HİÇ BİRİ THY YOLCUSU DEĞİL 2- % 60 ı ÇALIŞAN ,BUNLARDA TOPLAM ÇALIŞANLARIN % 3 ü 3- % 25. İ PİLOT OLAMAYAN ( BUNLAR DEVAMLI YABANCI PLOTLAR İÇİN THY Yİ SUÇLARLAR ) KABİN YADA YER HİZMETLERİ ELEMELERİNİ GEÇEMEYEN, YADA BİR ÜST GÖREVE ATANAMAYAN 3- % 15 i SİYASET VE MEZHEP FARKLILIĞI ( ATİLLA AYÇİN DÖNEMİNİN ALIŞKANLIĞIDIR ) ANCAK THY YÖNETİMİ VE YEDİĞİ EKMEĞİ HAKEDEN THY ÇALIŞANI MEMNUNİYETLE ŞUNU BİLSİNKİ BU İNSANLAR , BU ÇAMUR ATMA MÜHENDİSLERİ HIZLA AZALIYOR ONLAR % 3 SİZ % 97 SİNİZ BİR KERE DAHA İFTİHARLA SÖYLÜYORUM DÜNYANIN EN İYİ EN GÜLERLİ HİZMETİ THY DE DÜNYANIN EN İYİ LOUNGE U BİZDE EKSİK YANLIŞ YOKMU ELBETTE VAR ONLARIDA HER SEFERDE YETKİLİSİNE İLETİYORUM MUTLAKADA ALINAN TEDBİR İÇİN CEVAP ALIYORUM AMA ÇAMUR ATMIYORUM ÇÜNKİ THY BİZİM ÇÜNKİ ÖNÜNDE TÜRK İSMİ VAR O ZAMAN HAYDİ HEPİMİZ ARKASINDA OLALIM

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cok iyi ~ 10 yıl önce
Okumaktan korkuyorum, Bu BUYUK HARFLERI nereden buldun?
yalakalik ~ 10 yıl önce
yagcilikta son noktasin ! soyle agalarina sana da bir mudurluk falan ayarlasinlar hemen !!!
Elinize sağlık ~ 10 yıl önce
Hocam çok güzel yazmışsınız. Rakamlar tam söylediğiniz gibi midir bilemem ama bence gidiş yolunuz doğru, oradan puan veririm size. Ben de tamamen dışarıdan bakan bir yolcu olarak, özellikle de bir Barselona gezim esnasında, "THY bavulumu teslim edemedi" diye serzenişte bulunduğumda ispanyol taksicinin "olur mu öyle şey, mutlaka başka bir sıkıntı vardır" diye bana hayıflandığını da görmüş biriyim :)
patron ~ 10 yıl önce
patrona pelit çalışana melodi ,,,, es

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Maşallah. Diğer yorumlarda da söylendiği gibi Türk pilotlarının, bu ülkenin evlatlarının öncelikli olmasını temenni ediyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
magdur ~ 10 yıl önce
Habom ne olcak habom

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
60 milyon yolcunun 4 milyonu transit olması pek mümkün görünmüyor. Yazım hatası olmasın. Çakma network olur o zaman.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hashasiler ? ~ 10 yıl önce
Ustaa bu hashasiler hala mevki makamlarindalar hic hareket yok hani yeryerinden oynayacakti! !! Koltuk bile kipirdamiyor olan gariban reklam muduru serhata oldu, bari onu geri alinda action olsun.yoksa basbakandan gizli anlasmami yaptiniz....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
2023 ~ 10 yıl önce
Ülkeyi bölecekler ne olucağını bekliyorsun? Kaç defa yalanı ortaya çıktı bu konuşan adamın h.topçu kızım itü'de okumuyor dedi milyonlarca insana orada okuyor herşeyleri yalan üstüne hiç inanmayın bu boyalı sözlere yakın zamanda iflas ettirecekler bu şirketi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000