17 Aralık 2014, Çarşamba 12:32:10

HAMDİ AKIN'DAN 3. HAVALİMANI AÇIKLAMASI

Bursa’da konuşan Akfen Holding ve TAV Havalimanları Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, İstanbul’a 3’üncü havalimanı ile ilgili görüşlerini açıkladı.
  • Havaş kaynıyor sayın akın. Sonu hiç iyi değil. Çelebiden beter olduk. Bu mudur insana verilen değer... Tecrübeli kimse kalmadı. Batıyoruz.
  • havaşın haksız işten çıkarmalarının vebali sizin boynunuzda hamdi bey daha çok ağlayacanız bu sizin en iyi günleriniz allah yanınıza komaz elbet
  • Hamdi Bey merak etmesin 2020'ye yetişmez 3. Havalimanı.
  • Ahl deki fiyatlardan yakinanlar var 3.havalimanindan ucmak cok daha pahali olacak giden geleni aratir
  • Sen ilk once kendibislettigin limani duzgun yonetilmesini sagla sonra baskalarina akil ver.Seninbidletmeciligin icf nin yaninda solda sifir kalir..Sa ihayida alamayinca simdi 3.limana yaziyosunuz bunu biliyorum.Ataturk limani sadece kargo ve is jetlerine acik olucak.Buyuzden gelir dusucek diye aglaniyosunuz..Eee siz okadar insan8n ahini alip isletmecisiniz diye herkese ustten bakarsaniz daha cok ulasamadigin cigere mundar dersin :) :) :)
  • İşte bu yüzden sen değil de başkası aldı ihaleyi.
  • Eğer birilerinin dediği gibi 2,5 milyar metreküp hafriyat varsa, bir kamyonda 18 metreküp aldığına göre, sadece hafriyat için 10-20 yıl süre lazım...
  • Yesilkoy aciklarina yapay ada pist Altman tren baglatini terminal... Bence en mantikli cozum olurdu..

Bursa’da konuşan Akfen Holding ve TAV Havalimanları Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, İstanbul’a 3’üncü havalimanı ile ilgili görüşlerini açıkladı. THY ile birlikte Londra’da yaşanan örnek gibi buraya da bir pist daha yapılmasını istediklerini söyleyen Akın, "Atatürk Havalimanı’nın kapasitesini 100 - 120 milyon yolcuya kavuşturmak için çok uğraştık. Tabii ki o da bir gün dolacaktı. İstanbul’a 3’üncü bir havalimanı elbette lazım. Ben olsaydım, yapılacak havalimanı bu kadar büyük tutmazdım, daha yapılabilir tutardım" dedi.

Akın ayrıca İstanbul Yeşilköy'de bulunan Atatürk Havalimanı'nın yapımı üzerinden 80 yıl geçmesine rağmen halen inşaat olduğunu belirtti.

'Bursa’da Sivil Toplum Kurumları Arası Diyaloğun Geliştirilmesi’ konulu Uludağ Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projesi kapsamında ’Bursa markalaşma yolunda bir adım daha - İş hayatında yeni projeler üretmek-inovasyon’ konulu konferans yapıldı. Holiday Inn Otel’de gerçekleştirilen etkinliğe konuk olarak Akfen Holding ve TAV Havalimanları Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın katıldı.

'ATATÜRK HAVALİMANI İLE KOORDİNELİ BİR HAVALİMANI DOĞRU OLURDU'

Konuşmasında 3’üncü havalimanında yaşanan sürecin sorulması üzerine ise Akın, burayı da TAV çalışanlarının yapacağını söyledi. Başka türlüsünün macera olacağını söyleyen Akın, "Biz bu havalimanının karşılığında aynı Londra’da anlattığım gibi Atatürk Havalimanı’na 3’üncü bir pist yapılsın diye çok uğraştık. Çok çalıştık. Olmadık yerlerde projeler, maketler hazırlattık. Bu da mümkündü. Türk Havayolları da böyle istiyordu. Atatürk Havalimanı’nın kapasitesini 100 - 120 milyon yolcuya kavuşturmak için tabi ki o da bir gün dolacaktı" dedi.

"İstanbul’a 3’üncü bir havalimanı elbette lazım" diyen Akın, yapılacak havaalanını kendisi olsa bu kadar büyük tutmayacağını söyledi. Akın, şöyle devam etti:

YAPILABİLİR TUTARDIM

"Daha yapılabilir tutardım. Daha basit, Atatürk Havalimanı’nda oluşacak köpüğü buraya alırdım. Kapasite fazlasını. Ondan sonra yavaş yavaş büyütürdük. Bir kerede değil. Terminal binası yapardım. Bir pist yapardım, Terminal binası büyütülebilirdi. 1, 2, 3, 4 terminal olurdu. Bütün dünya terminallerinde olduğu gibi. Sonra pistler ilave ederdim. Arsayı büyük tutmakta mahsur yok. Yapılabilir ulaşabilir bir hedef olurdu. 10 milyar euroluk olunca, ihaleye giren az oluyor. Rekabeti kısıtlıyorsunuz. İki üç firmada kalıyor. Bunlar eleştiri değil, olup bittiği için anlatıyorum. Bu kadar büyük parayı bulmak çok zor. Buna özkaynak da lazım. Bunun her halükarda yüzde 20’si özkaynak olması lazım. 2 milyar euro özkaynak olmak zorunda. 2 milyar euro cebinizden para koymanız lazım ki bankalar size 8 milyar euro kredi verebilsin. O 2 milyar euro kimsede olmadığı için 5 kişi biraraya gelmek zorunda kalıyor. 5 kişi bir araya gelmek zorunda kalınca yönetimde kaos da olabilir. Anlaşma da olabilir. Doğru yapılan ortaya çıkmıyor. Onun için çok büyük tutmak yerine daha ufak yapılıp zaman içinde büyüseydi. Çünkü bir laf vardır havacılık alanında ’Dünyada bitmiş havalimanı yoktur’. Dünyada siz bunu yapsanız bittiği zaman bitmemiş olacak yine bir tarafından bir eksik olacak."

90 MİLYON DOLARLIK YATIRIM YAPIYORUZ

80 yıl geçmesine rağmen Atatürk Havaalimanı’nda hala inşaat olduğunu kaydeden Akın, "7 yıl sonra da terk edeceğiz. Yani bir iki günlük kaos yaşanmasına tahammül yok. Yeni bir terminal binası yapacağız. 2020’de bıracağız. 90 milyon dolarlık yatırım yapıyoruz. Terminal binası yapıyoruz. Çünkü terminal sıkışması başladı. Freeshopta huzur yok. Kuyruklar oluşmaya başladı. 6 sene var ne diye bu kadar cebimizden para harcayalım diyebiliriz. Sözleşmesel hakkımız bu bizim ama TAV olarak biz bunu yapamayız" dedi. Konuşmasında inşaat işlerinde de önemli gelişmeler yaşadıklarını söyleyen Akın, TAV İnşaat’ın da Arap yarımadasında ilk sırada yer aldığını sözlerine ekledi. (Hürriyet)

HAMDİ AKIN'DAN 3. HAVALİMANI AÇIKLAMASI

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Havaş ~ 9 yıl önce
Havaş kaynıyor sayın akın. Sonu hiç iyi değil. Çelebiden beter olduk. Bu mudur insana verilen değer... Tecrübeli kimse kalmadı. Batıyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
havaşın haksız işten çıkarmalarının vebali sizin boynunuzda hamdi bey daha çok ağlayacanız bu sizin en iyi günleriniz allah yanınıza komaz elbet

Yanıtla

Kalan karakter 1000
COOLTURK ~ 9 yıl önce
Hamdi Bey merak etmesin 2020'ye yetişmez 3. Havalimanı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
öylemi ? ~ 9 yıl önce
3. Hava limanı zamanında yetişir,şükür bu güce fazlası ile sahibiz.Siz yetişmez diye kendinizi avutmaya devam edin.
İsim / Rumuz ~ 9 yıl önce
Ahl deki fiyatlardan yakinanlar var 3.havalimanindan ucmak cok daha pahali olacak giden geleni aratir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Sen ilk once kendibislettigin limani duzgun yonetilmesini sagla sonra baskalarina akil ver.Seninbidletmeciligin icf nin yaninda solda sifir kalir..Sa ihayida alamayinca simdi 3.limana yaziyosunuz bunu biliyorum.Ataturk limani sadece kargo ve is jetlerine acik olucak.Buyuzden gelir dusucek diye aglaniyosunuz..Eee siz okadar insan8n ahini alip isletmecisiniz diye herkese ustten bakarsaniz daha cok ulasamadigin cigere mundar dersin :) :) :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
İşte bu yüzden sen değil de başkası aldı ihaleyi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Eğer birilerinin dediği gibi 2,5 milyar metreküp hafriyat varsa, bir kamyonda 18 metreküp aldığına göre, sadece hafriyat için 10-20 yıl süre lazım...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Yesilkoy aciklarina yapay ada pist Altman tren baglatini terminal... Bence en mantikli cozum olurdu..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bence,bence vb ~ 9 yıl önce
Herkes bence diye birşeyler yazıyor (hani 3. havalimanına muhalifler ya,onun için hemen bir mazaret bulunur ve .)Bence Atatürk havalimanı kalsın ,3.pist Edirne'ye ,4. pist Balıkesir'e,,oradan yolcular hızlı otobüslerle istanbula getirilsin...iyimi ?

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000