02 Temmuz 2016, Cumartesi 09:32:23

Hakkari'de 11 ay sonra ilk uçuş

Yüksekova'da terör olayları nedeniyle uçak seferlerinin durdurulduğu Selahaddin Eyyubi Havalimanı, 11 aylık aranın ardından yapılan deneme uçuşuyla yeniden açıldı.
  • duyduğum kadarıyla oraya 50 tane güvenlikçi alınacak bu günlerde...kaynak tamamen sağlamdır, belgesi olanlar başvuru yapsın.
  • Havalimaninı 2temizlikçi yönetiyor diyen arkadaş sayı yanlış verilmiş düzelt lütfen. Dünya 250 gram etrafında dönerken küçücük hawalimanı na 500 gram fazla değilmi. Müdür bi iş yapmıyor ne demek. Adamın çim biçme makinasıyla bile fotoğrafı var. Görüntü olarak güzel bi hawalimanı fakat yönetim olarak köy terminalinden farksız.
  • Yetkisiz havalimanı müdürü acilen değişmeli DHMİ gibi güzide bir kuruma yakışmıyor.limanı iki tane temizlik firmasından gelen kızlar yönetiyor.
  • Uçağın modelini bilmeyen bu siteye girmesin ayıp
  • Hayret piste hendek kazımamışlar.
  • Yüksekova hakkari ilinin ilçesi olup çok ciddi pkk teröru vardi..asker ve polis ciddi operasyon başlatmişti dolayisiyla havalimani uçak seferlerine kapatildi ciddi guvenlikten dolayi ilçede problem vardi..test uçusu mevcut havalimani elektronic sistemleri kule radarlar pistin durumunu ölçmek içindir..yuksekovada guvenlik problemi olmasa ciddi olarak yolcu potansiyeli vardir..guvenlik problemi olmadiği zaman yolcu rakamlari bellidir...
  • Uçağın güzelliği..
  • Bakın ne cahil insanlar var nasıl mutlu oluyorlar şuna bak kimse canı degeri değil artlk
  • Deneme uçuşu ne demek? Teşekkürler.
  • Bu havalimanına şimdiye kadar niye uçak inmiyordu bilen varsa söylesin.Müdürün yaptığı açıklamalar ortada hangi engel vardı.Aynı şartlara sahip Şerafettin Elçi havalimanında seferler devam ederken Bu meydanda niye seferler iptal edildi.Urumiye 1 saatlik yol ve birsürü Iran vatandaşı bu havalimanına akin ederken Van - URUMIYE seferlerini başlatmak niye.Ha uçuş olmayacaksa bu vatandaşın 150 milyon tl sine (genel müdürün bildirdiği rakam) yazık değil mi?

Yüksekova'da terör olayları nedeniyle uçak seferlerinin durdurulduğu Selahaddin Eyyubi Havalimanı, 11 aylık aranın ardından yapılan deneme uçuşuyla yeniden açıldı.

13 Mart'ta sokağa çıkma yasağıyla başlatılan ve 20 Nisan'da tamamlanan "Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle Operasyonu" ile çukur, barikat ve teröristlerden temizlenen ilçede, hayatın normale dönmesi için yürütülen çalışmalar devam ediyor.

Terör saldırıları nedeniyle mağdur olan vatandaşların yaralarının sarıldığı ilçede, ekonominin düzeltilmesi konusunda da adımlar atılıyor.

26 Mayıs 2015'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu tarafından açılışı gerçekleştirilen ancak 73 gün sonra terör saldırıları nedeniyle uçuşlara kapatılan Selahaddin Eyyubi Havalimanı, akşam saatlerinde Türk Hava Yolları'na ait bir uçakla yapılan deneme uçuşuyla yeniden açıldı.

Uzun aranın ardından gelen uçağı sevinçle karşılayan havalimanı çalışanları, uçakla öz çekim yaparak fotoğrafları ailelerine gönderdi.

Test uçağıyla ilçeye gelen heyetin gerekli kontrollerini tamamlamasının ardından havalimanının normal seferlere açılacağı bildirildi.

Hakkari Yüksekova Selahaddin Eyyubi Havalimanı Müdürü Yaşar Saydut, gazetecilere yaptığı açıklamada, havalimanı hizmete açıldığı günden itibaren tarifeli Ankara ve İstanbul seferlerinin yapılmaya başlandığını anımsattı.

Havalimanında 5 Ağustos 2015'ten itibaren seferlerin durdurulduğunu bildiren Saydut, şöyle konuştu:

"Bu durdurulma havalimanından kaynaklanan bir sıkıntı değildi. Bu süre zarfında da havalimanını sürekli açık tuttuk. Kış şartlarında bi̇le havali̇manı pi̇stimizi sürekli̇ temi̇zleyerek hazır beklettik. Operasyonlar döneminde bile havalimanımız 24 saat açıktı. Bugün itibarıyla THY'nin bir test uçuşu gerçekleşti. Bu da uçak seferleri için önemli bir adımdır. İlçemize hayırlı olsun. İnşallah devamı gelecek. Havalimanımız tüm personel ve ekipmanımızla hazırdır. Uçak seferlerinin yapılacağı havalimanlarında pilotlar önceden test amaçlı uçuşlar yapar. Bu sefer de onlardan biri. Havalimanımızın, uçak seferlerinin yapıldığı zaman dilimindeki potansiyeli gayet iyiydi. Haftada 10 sefer olmasına rağmen 73 günde toplam 216 uçak seferi gerçekleştirdi. Bu seferlerde 24 bin 177 yolcu sayısına ulaştık. Bu da bizim için güzel bir rakam. Daha da ilerilere gideceğimize eminim."

Güvenlik ve personele yönelik yatırımların devam ettiğini ifade eden Saydut, havalimanının güvenliği açısından tüm çevresini 2,5 metre uzunluğundaki beton duvarlarla kapattıklarını ifade etti.





Hakkari'de 11 ay sonra ilk uçuş

Yorumlar Tüm Yorumlar (44)

elaaa ~ 8 yıl önce
duyduğum kadarıyla oraya 50 tane güvenlikçi alınacak bu günlerde...kaynak tamamen sağlamdır, belgesi olanlar başvuru yapsın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsimsiz ~ 8 yıl önce
Alımlar ne zaman yapılır ve emin misiniz buna ona göre bizde başvuru yapalım
Gerçekler ~ 8 yıl önce
Havalimaninı 2temizlikçi yönetiyor diyen arkadaş sayı yanlış verilmiş düzelt lütfen. Dünya 250 gram etrafında dönerken küçücük hawalimanı na 500 gram fazla değilmi. Müdür bi iş yapmıyor ne demek. Adamın çim biçme makinasıyla bile fotoğrafı var. Görüntü olarak güzel bi hawalimanı fakat yönetim olarak köy terminalinden farksız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yüksekovalı ~ 8 yıl önce
Yetkisiz havalimanı müdürü acilen değişmeli DHMİ gibi güzide bir kuruma yakışmıyor.limanı iki tane temizlik firmasından gelen kızlar yönetiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Muro ~ 8 yıl önce
Niye gözunmü var koltukta cok iş yaptı o yeteneksiz dediğin adam
Perihan abla ~ 8 yıl önce
Ne haddini bilmez bir insansin sen ya gelip görüp tanıdın mı ki adamı hakkında ileri geri konuşuyorsun sen önce kendine çeki düzen ver ondan sonra yorum yap Orayı iki temizlikçi değil senin doğduğun büyüdüğün günden beri kadına vermeyi bilmediğin değerin örnek adamı o...lafını bil de konuş o gitsin yerine adamın gelsin senin gibileri alsınlar oraya dimi
Gerçekler ~ 8 yıl önce
Müdür bey hawalimaninda harem kurmaya çalışıyor. Yakında pislikleri ortaya çıkacak ve korkarım bu dhmi gibi güzide kuruluşa zarar verecek
Yüksekovalı ~ 8 yıl önce
Perihan abla ismim Yüksekovalı fakat ben oralı değilim çok şükür orda olmak gibi bir gözüm yok.savundugun şahısla bir bağın olabilir tahminimce ya müdür kendi Cvp verdi bu msj yada müdürünün emriyle yazdın bunu
Perihan abla ~ 8 yıl önce
Yuksekovali ben ne odamı bilir nede tanırım kimse kimseye de zorla birşey yaptırmaz sadece şu var bu ülkeye yararlı olan herkese taş atıp çamur bulandırıyorsun eminim iş için gittin alınmadın diye bu durumda yorum yapıyorsun yada kendilerini çekemeyen birisin sadece şu var haberle konuştuklarıniz arasındaki farkı görün bu kadar bencil ve kıskanç olmayın ve iftira atarken bir defa aynaya bakın ondan sonra yorum yapın ben ne müdürün kendisi ne onun tanıdığı nede bana zorla yazdıracak biri değilm eminim kendileri de bu derece karaktersiz değil bir cümle kurarken aslını bilip bilmeden yorum yapmayın....
Yüksekovalı ~ 8 yıl önce
Yakında bu savunduğun adamın pislikleri ortaya çıkınca bakalım özür dileyecekmisin
Yüksekovalı ~ 8 yıl önce
Kimse kimseye zorla bir şey yaptırmaz diyorsunda o müdürün orda çalışan taşeronlara bimere biz müdürden çok memnunuz buraya müdür olsun diye dilekçe yazdırdıgını yazmayanları firmalarının müdürü aracılığıyla işten atılacak baskısıyla tehdit edildiğini biliyorsundur umarım inanmıyorsan çalışanlara sor
yüksekovalı ~ 8 yıl önce
sen sordun mu çalışanların heüsine ki bumu diyorsun senin orda olan adamların sana yalan bilgi veriyor diye o mu olacak hep kimse aptakl değil kimse bu zamanda kimseye zorla bir şey yaptıramaz Yüksekovalı yeter yani hani anlamıyoruum bu kadar çocuksu olmanın ne anlamı var....inan sadece gülüyorum bu dediklerine
perihan abla ~ 8 yıl önce
Yüksekovalı az olgunlaşın artık evladım biraz büyümeye çalışın...
Uşak ~ 8 yıl önce
Uçağın modelini bilmeyen bu siteye girmesin ayıp

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gurbetci ~ 8 yıl önce
Hayret piste hendek kazımamışlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
camarothy ~ 8 yıl önce
Yüksekova hakkari ilinin ilçesi olup çok ciddi pkk teröru vardi..asker ve polis ciddi operasyon başlatmişti dolayisiyla havalimani uçak seferlerine kapatildi ciddi guvenlikten dolayi ilçede problem vardi..test uçusu mevcut havalimani elektronic sistemleri kule radarlar pistin durumunu ölçmek içindir..yuksekovada guvenlik problemi olmasa ciddi olarak yolcu potansiyeli vardir..guvenlik problemi olmadiği zaman yolcu rakamlari bellidir...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hoşgörü Elçisi ~ 8 yıl önce
Uçağın güzelliği..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Turk ~ 8 yıl önce
Bakın ne cahil insanlar var nasıl mutlu oluyorlar şuna bak kimse canı degeri değil artlk

Yanıtla

Kalan karakter 1000
? ~ 8 yıl önce
Deneme uçuşu ne demek? Teşekkürler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ahmet ~ 8 yıl önce
Bu havalimanına şimdiye kadar niye uçak inmiyordu bilen varsa söylesin.Müdürün yaptığı açıklamalar ortada hangi engel vardı.Aynı şartlara sahip Şerafettin Elçi havalimanında seferler devam ederken Bu meydanda niye seferler iptal edildi.Urumiye 1 saatlik yol ve birsürü Iran vatandaşı bu havalimanına akin ederken Van - URUMIYE seferlerini başlatmak niye.Ha uçuş olmayacaksa bu vatandaşın 150 milyon tl sine (genel müdürün bildirdiği rakam) yazık değil mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000