01 Temmuz 2010, Perşembe 08:15:59

Hakkari Valisi'nden temel atma müjdesi

Hakkari'de 2010 yılı 2. dönem İl Koordinasyon Kurulu değerlendirme toplantısında konuşan Vali Muammer Türker, Yüksekova'da yapılacak havaalanı için yakında temel atılacağı müjdesini verdi.
  • yapın da sabah akşam öğlen olmadı 5 vakit inen kalkan her türlü cismi indirsin teröristler. Önce terörü bitir ondan sonra Yüksekovaya havaalanı yap.. Ya da kimseyi kandırmaya çalışma. Sanki çocuk uyutuyor.. Oldu dağdakiler havalimanı açılınca teslim olacak sanki..

Hakkari Valisi Muammer Türker başkanlığında valilik toplantı salonunda gerçekleşen toplantıda, yatırım programları ele alındı. Toplantıya Hakkari Belediye Başkanı Dr. Fadıl Bedirhanoğlu, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Belenli, ilçe belediye başkanları, yatırımcı kuruluş bölge müdürleri ile kurum müdürleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Muammer Türker, Yüksekova'da yapılacak havaalanının temel atma müjdesini verdi. Türker, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve beraberindeki bir heyetle Yüksekova Havaalanı temel atma töreni gerçekleştireceklerini söyledi.

Türker, Hakkari genelinde 224 kamu yatırımı projesi yer aldığını belirterek, bu projelerin toplam değerinin 1 milyar 222 milyon 700 bin 827 TL olduğunu söyledi. Bu projeler için yaklaşık 132 milyon TL ödenek geldiğini belirten Vali Türker, "2010 yılı yatırım programında enerji, tarım, ulaştırma, sağlık ve eğitim sektörlerine ağırlık verilmiştir. İlimizin kalkınması açısından önem taşıyan bazı büyük projeler var. Örnek olarak vermek gerekirse bunlardan biri dilimli barajı ve gerçekleşme oranı yüzde 60'dır. Ulaştırma sektöründe yüzde 22, sağlık sektöründe yüzde 16, eğitim sektöründe ise yüzde 38'lik fiziki gerçekleşme sağlanmıştır. Yüksekova ilçesinde yapılacak havaalanının temel atma töreni önümüzdeki haftalar içerisinde gerçekleşecek. Törene Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve beraberindeki bir heyet bekliyoruz. Hakkari'ye güzel hizmetler yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Hakkari Valisi'nden temel atma müjdesi

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
yapın da sabah akşam öğlen olmadı 5 vakit inen kalkan her türlü cismi indirsin teröristler. Önce terörü bitir ondan sonra Yüksekovaya havaalanı yap.. Ya da kimseyi kandırmaya çalışma. Sanki çocuk uyutuyor.. Oldu dağdakiler havalimanı açılınca teslim olacak sanki..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000