15 Mart 2010, Pazartesi 07:25:15

Haftada 30 charter uçuş yapılacak

Macaristan Turizm Acenteleri Birliği, bu yıl Macar turistlerin yaz tatillerini geçirmek istedikleri ülkelerin başında Türkiye'nin geldiğini bildirdi.

4-7 Mart'ta başkent Budapeşte'de düzenlenen Uluslararası Turizm Fuarı'nda ziyaretçilerin en çok Türk standına ilgi gösterdiği, yapılan anketlerde ise Macar halkının büyük çoğunluğunun yaz tatillerini Türkiye ve Mısır'da geçirmek istediğinin ortaya çıktığı açıklandı.

Macaristan'daki Türk tur operatörlerinden Suntimes firmasının sahibi Cengiz Aliç, AA muhabirine, bu yıl Türkiye'ye gösterilen ilgiden ötürü Budapeşte-Antalya arasından haftada 3 charter uçak seferi koyduklarını, Macaristan-Türkiye arasında bu yıl yaz aylarında haftada toplam 30 charter uçak seferinin yapılacağını söyledi.

2009'da Türkiye'ye 85 bin Macar turistin geldiğini belirten Cengiz Aliç, 2010 yılında bu sayının 100 binin üstünde olacağını tahmin ettiğini ifade etti.
Macaristan'dan da sorumlu olan Türkiye'nin Avusturya Kültür ve Turizm Ataşesi İlknur Bodur da bu yıl Macaristan'da Türkiye'yi tanıtıcı reklam kampanyası başlattıklarını, ülkenin önemli medya organlarının yanı sıra dev panolarda Türkiye reklamı yapıldığını, Macarların 2010 Avrupa Kültür Başkentlerinden İstanbul'a gitmek istediğini söyledi.

Bodur, 2010 yılında Türkiye'ye gelen Macar turist sayısında patlama yaşanmasını beklediklerini, 2010 Ocak ayındaki verilerin bunun habercisi olduğunu kaydetti.

(Hurriyet)

Haftada 30 charter uçuş yapılacak

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000