04 Temmuz 2015, Cumartesi 14:33:24

Hackerların uçak bileti vurgunu

Avrupalı bir grup hacker, çaldıkları kredi kartlarıyla aldıkları uçak biletlerini yarı fiyatına satışa çıkardı. Çetenin bilgilerini çaldığı 1 milyon kişi arasında Türkler de var.
  • Ben bir acentacıyım kime şikayet edeceğimi bilmiyorum.bazı acenteler Thy de siyasi yada artık hangi kanalsa birilerini ayarlamış düşük fiyatla bilet satıyorlar.örneğin internette bilet fiyatı 500 euro ise bunlar en düşük sınıftan biletleyip 300-400 euro veriyorlar arada acente ve içerdeki ne kadar kazanır bilmem
  • Bileti alanların ne suçu var nerden bilecekler ki böyle birşey olduğunu.

Aralarında Türkiye’nin de bulunduğu Avrupa ülkelerinde yaşayan 1 milyon kişinin kredi kartı bilgisi hackerların eline geçti. Hackerlar kart bilgileriyle uçak bileti alarak yarı fiyatına satmaya başladı. Ucuz bilet aldığını düşünen on binlerce yolcu da hackerların işlediği suça karışmış oldu.

Çetelerin bazı turizm acentelerıne de biletlerden sattıkları öğrenildi. Europol (Avrupa Polis Ofisi) 60 ayrı ülkede İnterpol ve Siber polisi ile birlikte eşzamanlı operasyon başlatarak önemli havalimanlarında yolcuların biletlerini tek tek kontrol etti. Şebekenin sattığı biletlerden alanlara işlem yapılırken, Atatürk Havalimanı’nda biri Katarlı iki kadın turisti gözaltına alındı. Operasyonlarda 100'ün üzerinde yolcuya işlem yapıldı. 

THY ise güvenlik sistemini artırdı. (Akşam)

Hackerların uçak bileti vurgunu

Yorumlar

Bmx ~ 9 yıl önce
Ben bir acentacıyım kime şikayet edeceğimi bilmiyorum.bazı acenteler Thy de siyasi yada artık hangi kanalsa birilerini ayarlamış düşük fiyatla bilet satıyorlar.örneğin internette bilet fiyatı 500 euro ise bunlar en düşük sınıftan biletleyip 300-400 euro veriyorlar arada acente ve içerdeki ne kadar kazanır bilmem

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CRC ~ 9 yıl önce
Yavru sende crc'ye para yedir yada git türgeve iki bahışcık yap olsun. Kıskanma yavrum. Piyasada yenisin galiba. :)))
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Bileti alanların ne suçu var nerden bilecekler ki böyle birşey olduğunu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cevap ~ 9 yıl önce
her yerden bilet almayacaklar yani. Ya firmanın resmi sitesinden yada yetkili acentesinden alacaklar

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000