08 Ekim 2010, Cuma 08:12:59

HAC YOLCULARI DİKKAT

Haç yolcularına havaalanında izdiham yaşanmaması amacıyla aileleri ile dışarıda vedalaşmaları tavsiye edildi.
  • Güvenlik bunları engellemeli. Hac zamanı uğurlayıcı ve karşılayıcılar meydanlara sokulmamalı. Başka çaresi yoktur.
  • 20 kişi gelse iyi. En az 50 kişi geliyor. Neredeyse utanmasalar pasaporttan bile içeri girecekler. Nasıl bir şeyse ? Yaptıkları tek şey havalimanını kilitlemek.
  • ister 20 kişi gelir ister 30 kişi sizi ilgilendirmezz.gece balıkcı ya göturulen cocuklara bebeklere bişey demiyorsun da dedesini nenesini yolcu eden yavrucuklar mı gozune batıyor.cıldırıyorsunuz dimi,tahammul edemiyorsunuz.daha beter olunnn.........:)))
  • Sizler nasıl insanlarsınız. Hayata sadece kendi gözlüklerinizden bakıyorsunuz ve o güzlüklerde at gözlüğü. Karşılayıcılara kızarsınız ama siz birisini uçak kapısında karşılarsınız, uğurlayıcılara kızarsınız ama fazla bagaj almasınlar diye kontuara her türlü yalakalığı yaparsınız. Futbolcu transfer olur ordu karşılar ama hacı uğurlayanları eleştirdiğiniz kadar eleştirmez sizde dalarsınız futbol yorumlarına. Hayat bir tek sizin hayatınız değil, ne havaalanı, ne Türkiye, ne de dünya sadece size ait değil. Hindistanda ineklere taparlar, afrikada odun'a, avrupa amerika da Jesus'a, nedense onlar hoş gelir ama bu ülkenin insanı yakınını en kutsal yere İslamiyetin dolayısıyla Allahın evine uğurlamaları neden batıyor ve bu kadar hafifleşiyorsu
  • 20 AZ DEMISSIN KARDES, BALDIZI BACANAGI,ELTISI, GORUMCESI, KAYINI VE ONUN GELINLERINI DAMATLARINI DA EKLERSEN 50 EDER:) BEN EN COK GECE ROTARLI UCAKLARI ANNELERININ KUCAGINDA UYUYARAK BEKLEYEN BEBEKLERE ACIYORUM. O SAATTE O COCUGUN HAVALIMANINDA NE ISI VAR? YATAGINDA OLMASI GEREKMEZ MI?
  • evde ugurla hacini havalimanina 20 kisi ile gitmenin ne anlami var sadece sov baska bisrsey degil baskalarina gosterisden baska birsey degil, evinde vedalas 1-2 kiside alana gotursun...
  • Bir hacıyı uğurlamaya ve karşılamaya 20 kişi gelirse ne havaalanı dayanır ne de başka birşey.
Türkiye Turizm ve Seyahat Acentaları Birliği(TÜRSAB) Konya Bölgesel Yürütme Kurulu (BYK) Başkanı Atilla Özdemir, ilk hac kafilesinin 9 Ekim 2010 tarihinde Konya hava alanından Suudi Arabistan’a hareket edeceğini belirterek, “Hac gidişlerinin 9 Ekim 2010 tarihinde başlamasıyla birlikte şehrimizde bir heyecan başladı. Direkt Suudi Arabistan’a Konya’dan 10 uçak kalkacaktır. Bu uçaklar 340 kişilik olduğu için ve hava alanının salonunun da dar olmasından dolayı bir izdiham ve sıkıntı yaşanmaması için hacı adaylarımızın aileleriyle ve yakınlarıyla vedalaşmalarını tamamlayıp hava alanını öyle gelmesi iyi olacaktır” dedi.
 
Özdemir şöyle devam etti: “Hacı adaylarımız önceden yurt dışı çıkış fonlarını maliye vezneleri ile banka şubelerine yatırmaları gerekiyor. Aksi takdirde çıkış fonlarını hava alanında yatırmaya kalkmaları halinde büyük sıkışıklık yaşanacaktır. Diğer taraftan hacı adaylarımızın menenjit aşısı yaptırmaları şarttır. Yaptırmayanların Suudi Arabistan’a girişi yasaktır. Bunun içinde menenjit aşılarını mutlaka Sağlık İl Müdürlüğünde yaptırsınlar ve aşı belgelerini alsınlar. Konya’dan 3 bin 600 hacı adayımız hac ibaretlerini yerine getirmek için kutsal topraklara gideceklerdir. Şimdiden hac ibaretlerinin hayırlara vesile olmasını diler, gittikleri gibi inşallah sağ salim geri dönerler.”

HACI ADAYLARIMIZ AŞILARINI MUTLAKA YAPTIRSIN
Hacı adaylarının mutlaka menenjit aşı yaptırmaları gerektiğini ifade eden Konya İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Küçükkendirci de, bu konuda hacı adaylarını uyararak şu bilgileri verdi: “Hac görevini ifa etmek için Suudi Arabistan’a gidecek vatandaşlarımıza, Suudi Arabistan Hükümetinin isteği üzerine ‘Menenjit hastalığına karşı koruyuculuğu bulunan Menengokok’ aşısı yapılmaktadır. İnsanların toplu olarak bulundukları alanlarda hava yolu ile hızlı bir şekilde bulaşabilen, ölümcül etkileri bulunan Menenjit hastalığına karşı bu aşıların yapılması hayati önem taşımaktadır.

Menengokok aşıları Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından temin edilerek Sağlık Bakanlığımız ile imzalanan protokol gereği İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılmaktadır. İlimizde bu aşılar Sağlık Müdürlüğü’nde haftada 3 gün (Pazartesi, Çarşamba, Cuma) mesai saatleri içinde yapılmaktadır, aşı yaptırmak isteyen vatandaşlarımız hiçbir belgeye gerek duymaksızın beyanları ile aşılarını yaptırabilirler. Menengokok aşısı yapılan vatandaşlarımıza Sağlık Bakanlığı logolu Uluslararası geçerliliği bulunan bir aşı kartı da verilmektedir.

Ayrıca Hac dönemleri dışında da Umre ziyaretine gidecek vatandaşlarımız için yıl boyu aşılama uygulamalarımız devam etmektedir. İl Sağlık Müdürlüğümüzce 1 Ocak 2010 tarihi itibari ile Hac ve Umre ziyaretleri için toplam 9876 vatandaşımıza Menengokok Aşı uygulaması yapılmıştır. Yine 20 Eylül 2010 tarihinden bu güne kadar il merkezinde 1571 kişiye uygulama yapılmış olup, ilçelerimize de hacı adaylarına uygulanmak üzere 1770 aşı gönderilmiştir. Hac kafilelerinin tamamı ilimizden ayrılana kadar haftada 3 güne yayılan aşılama programımız devam etmektedir.”
HAC YOLCULARI DİKKAT

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Misafir ~ 14 yıl önce
Güvenlik bunları engellemeli. Hac zamanı uğurlayıcı ve karşılayıcılar meydanlara sokulmamalı. Başka çaresi yoktur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
20 kişi gelse iyi. En az 50 kişi geliyor. Neredeyse utanmasalar pasaporttan bile içeri girecekler. Nasıl bir şeyse ? Yaptıkları tek şey havalimanını kilitlemek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ister 20 kişi gelir ister 30 kişi sizi ilgilendirmezz.gece balıkcı ya göturulen cocuklara bebeklere bişey demiyorsun da dedesini nenesini yolcu eden yavrucuklar mı gozune batıyor.cıldırıyorsunuz dimi,tahammul edemiyorsunuz.daha beter olunnn.........:)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sizler nasıl insanlarsınız. Hayata sadece kendi gözlüklerinizden bakıyorsunuz ve o güzlüklerde at gözlüğü. Karşılayıcılara kızarsınız ama siz birisini uçak kapısında karşılarsınız, uğurlayıcılara kızarsınız ama fazla bagaj almasınlar diye kontuara her türlü yalakalığı yaparsınız. Futbolcu transfer olur ordu karşılar ama hacı uğurlayanları eleştirdiğiniz kadar eleştirmez sizde dalarsınız futbol yorumlarına. Hayat bir tek sizin hayatınız değil, ne havaalanı, ne Türkiye, ne de dünya sadece size ait değil. Hindistanda ineklere taparlar, afrikada odun'a, avrupa amerika da Jesus'a, nedense onlar hoş gelir ama bu ülkenin insanı yakınını en kutsal yere İslamiyetin dolayısıyla Allahın evine uğurlamaları neden batıyor ve bu kadar hafifleşiyorsu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
20 AZ DEMISSIN KARDES, BALDIZI BACANAGI,ELTISI, GORUMCESI, KAYINI VE ONUN GELINLERINI DAMATLARINI DA EKLERSEN 50 EDER:) BEN EN COK GECE ROTARLI UCAKLARI ANNELERININ KUCAGINDA UYUYARAK BEKLEYEN BEBEKLERE ACIYORUM. O SAATTE O COCUGUN HAVALIMANINDA NE ISI VAR? YATAGINDA OLMASI GEREKMEZ MI?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
evde ugurla hacini havalimanina 20 kisi ile gitmenin ne anlami var sadece sov baska bisrsey degil baskalarina gosterisden baska birsey degil, evinde vedalas 1-2 kiside alana gotursun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bir hacıyı uğurlamaya ve karşılamaya 20 kişi gelirse ne havaalanı dayanır ne de başka birşey.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000