22 Ekim 2009, Perşembe 07:20:12

Hac programı belli oldu

Malatya Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu, Malatya`dan Hac`ca gideceklerin programlarının belli olduğunu bildirdi...
  • yakısır malatyama bu daha baslangıc hr zaman dogdugumuz sehrımızın gelısımı ıcın her seyı yapacagızz...44

Malatya Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu, Malatya`dan Hac`ca gideceklerin programlarının belli olduğunu bildirdi.

Müftü Mehmet Sönmezoğlu yaptığı yazılı açıklamada, "İlimizden 190 kişilik ilk kafile 26.10.2009 saat 12.00 `da Malatya Şehirlerarası (MAŞTİ) otogarından yapılacak programı müteakip saat 14.00`da Malatya Havalimanına uğurlanacak, havalimanında yapılan işlemlerinden sonra saat 19.05`te Malatya Havalimanı`ndan Medine Havalimanı`na direk uçuş yapacaklardır. Havalimanında herhangi bir sıkıntıya sebebiyet verilmemesi için hacı adaylarımızın yakınlarıyla Malatya Şehirlerarası (MAŞTİ) otogarında vedalaşmaları, uğurlama için ayrıca havalimanına gitmemeleri can ve mal güvenliği açısından faydalarına olacaktır.

Diyanet İşleri Başkanlığı (Malatya İl Müftülüğü) ve Diyanet İşleri Başkanlığının denetim ve gözetimi altındaki A Grubu Seyahat Acenteleri ile bu yıl Hac`ca gidecek toplam 700 civarındaki Hacı adayımızın Suudi Arabistan`a gitmeden önce menenjit ve mevsimsel grip aşıları uygulanacaktır. Uygulanan aşılardan menenjit aşısı Diyanet İşleri Başkanlığı ve Sağlık Bakanlığı işbirliğiyle ücretsiz, 20 TL civarı olan mevsimsel grip aşısının ücreti ise hacı adaylarımız tarafından karşılanacaktır" şeklinde belirtti.

Müftü Sönmezoğlu, aşı konusunda şunları belirtti: "Diyanet İşleri Başkanlığı (Malatya İl Müftülüğü) hac organizesi ile gideceklere, 22 Ekim 2009 Perşembe günü 08.00 - 13.00 saatleri arasında, A Grubu Seyahat Acenteleri ile gideceklere 23 Ekim 2009 Cuma günü 08.00 - 12.00 saatleri arasında ilimiz Turgut Özal Camii`de yaptırılacaktır. Hacı Adaylarımızın belirlenen günlerde mutlaka aşılarını yaptırmaları gerekmektedir. Ayrıca; bütün hacı adaylarımızın 115 Dolar olan kurban ücretlerini yatırarak makbuzunu kayıt oldukları hac ve umre bürolarına, yurtdışına çıkış harç pulunu da Kafile Başkanı veya grup görevlisine teslim etmeleri önemle duyurulur."

Hac programı belli oldu

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
yakısır malatyama bu daha baslangıc hr zaman dogdugumuz sehrımızın gelısımı ıcın her seyı yapacagızz...44

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000