07 Haziran 2012, Perşembe 08:25:19

GÜVENLİK KONTROLÜNÜN BÖYLESİ

İsrailli güvenlik yetkililerinin, ülkeye giriş yapmak isteyen Arap asıllı ABD'li turistleri havaalanındaki güvenlik kontrolü sırasında kişisel e-posta hesaplarına girmeye zorladıkları iddia edildi.
  • Uygun bir durum gibi görünmüyor. Kisisel bilgilere hak yok. Maalesef Israilli kardeslerimiz cok yanlis bir politika izlemekte. :-( Cok üzücü...

Haaretz gazetesinin haberinde, geçen hafta İsrail'e seyahat eden Arap asıllı iki ABD vatandaşının, Ben Gurion Havaalanı'nda İsrail iç güvenlik teşkilatı Şin Bet görevlileri tarafından saatlerce sorgulandıkları ve sorgunun ardından ülkeye girişlerine izin verilmediği kaydedildi.

Arapça isimleri yüzünden sorguya alındıkları belirtilen turistlere, "İsrail'i neden birkaç kez ziyaret ettikleri, kendilerini daha çok Arap mı yoksa Amerikalı gibi mi hissettikleri ve El-Aksa'ya gidip gitmeyecekleri" gibi pek çok soru yöneltildiğinin ifade edildiği haberde, turistlerin kişisel e-posta adreslerine de girmeye zorlandıkları, içinde "İsrail" ve "Batı Şeria" gibi kelimelerin geçtiği yazışmalarının yetkililer tarafından okunduğu, ayrıca e-posta hesaplarında kayıtlı kimi isim, adres ve telefon numaralarına el konduğu belirtildi.

Turistlerin sorgunun ardından İsrail'e girişlerine izin verilmediği, fotoğraflarının çekilmesinin ve çantalarının aranmasının ardından havaalanının farklı bir bölgesindeki gözaltı merkezine götürüldükleri, geceyi burada geçiren turistlerin Fransa üzerinden ülkelerine geri gönderildikleri kaydedildi.

Daha önce de benzer olayların yaşandığının ifade edildiği haberde, İsrail Hava Meydanları İşletmesi sözcüsünün, turistlerin İsrail'e girişlerinin İçişleri Bakanlığı'nın sorumluluğunda olduğu ve sorgulamayı yapan güvenlik yetkililerinin işletme ya da Ben Gurion Havaalanı tarafından görevlendirilmediği yönündeki açıklamasına da yer verildi.

Haberde, İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, havaalanlarındaki güvenlik kontrollerinin İsrail iç güvenlik teşkilatı Şin Bet tarafından yürütüldüğünün belirtildiği, Şin Bet'in ise ABD'li turistlerin sorgulandığını kabul ettiği, ancak yetkililerin kanunlar çerçevesinde hareket ettiklerini vurguladığı kaydedildi.

GÜVENLİK KONTROLÜNÜN BÖYLESİ

Yorumlar

Hangi kanunlardan bahsediyorsunuz? ~ 12 yıl önce
Uygun bir durum gibi görünmüyor. Kisisel bilgilere hak yok. Maalesef Israilli kardeslerimiz cok yanlis bir politika izlemekte. :-( Cok üzücü...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000