26 Haziran 2008, Perşembe 16:06:13

Güvenlik kontrolleri milyoner etti!

Amerika'daki havaalanlarında güvenliğin artırılmasından sonra, uçaklara binen yolcular artık tepeden tırnağa aranıyor.

Amerika'daki havaalanlarında güvenliğin artırılmasından sonra, uçaklara binen yolcular artık tepeden tırnağa aranıyor. Güvenlik kontrollerindeki metal dedektör geçişlerinde yolculardan, üzerlerindeki her türlü metali, yandaki plastik selelerin içine bırakmaları isteniyor. Yolcuların çoğunluğunun bu selelere bıraktığı bozuk paraların tamamını geri almaması, Amerikan Ulaşım Güvenliği Dairesini (TSA), bozukluk milyoneri yaptı. TSA, son 3 yılda, ABD içinde unutulan bozuk paraların miktarının 1 milyon doları geçtiğini açıkladı. 
TSA, 2004 yılından beri, X-Ray cihazlarının yanında bırakılan bozuklukları topluyor. Daha önce unutulan paralar doğrudan Federal hazineye devrediliyordu. TSA yetkilileri, selelerde bozukluk bırakan yolcuların genel olarak iki kategori olduğunu kaydediyor. Birinci grup uçuşuna geç kalmış aceleci yolcular. Diğeri ise renk körleri. Havaalanlarında yolcuların metal eşyalarını koymaları için verilen selelerin gri renkte olması, renk körlerinin eşyalarını geri alırken sele içinde kalmış bozuklukları fark etmelerini zorlaştırıyor.

Paranın, yanı sıra, kalem, çakı, küpe gibi küçük eşyalar da unutulduğunu belirten yetkililer, "Ancak yolcular genelde sadece cep telefonları için geri geliyor" diye anlatıyor. TSA, 18 milyar dolarlık gider bütçesini karşılamada pek bir anlam ifade etmese de bozuk para işini oldukça ciddiye alıyor. Bozuklukları cebine atan bir güvenlik görevlisi işten atılmış. Özel görevliler düzenli olarak ülkedeki 800 güvenlik kapısındaki bozuklukları toplayarak kurum adına bankaya yatırıyor.

EN 'BONKÖRLER' LOS ANGELES'TA, EN 'TUTUMLULAR' TENNESSEE'DE

Havaalanlarında en fazla bozuk para unutan yolcular Los Angeles Los Angeles uluslararası havaalanından uçanlar. Son üç yılda bu havaalanında biriken bozukluk miktarı 89 bin 375 dolar. Las Vegas (65 bin dolar), Chicago O'Hare (63 bin dolar), Dallas/Fort Worth (47 bin dolar) ve Miami (44 bin dolar) en çok bozukluk untulan diğer havaalanları. Ülkede, son kuruşuna kadar parasında "en tutumlu" havayolu yolcuları ise Tennessee eyaletinin Chattanooga havaalanını kullananlar oldu.

Bu havaalanında son üç yılda unutulan bozuk para miktarı sadece 1 dolar 20 cent. TSA'nın açıkladığı en büyük sürpriz ise, New York John F Kennedy havaalanı ile ilgili. Ülkenin n yoğun 6'ncı havaalanında 3 yılda biriken bozuk para miktarı sadece 5 bin 200 dolar.

 

Güvenlik kontrolleri milyoner etti!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000