12 Aralık 2015, Cumartesi 12:35:24

Gürcistan uçağı Erzurum'da unutuldu

Van'da 2011 yılında yaşanan deprem sonrası Gürcistan'dan Erzurum'a yardım malzemesi getiren uçak, inişinin ardından geçirdiği kaza sonrası aldığı hasarın giderilmemesi nedeniyle Erzurum Havaalanı'nda bekletiliyor.
  • Ahada milletçe durumumuz. Bir avro euro meselesinden bile birbirinizi picaklayin. Size ne? İsteyen avro isteyen avrat isteyen eyuro desin.kiyamet mi kopar.her pohi bildik bir evromiz kaldı sanki.
  • Ne avrosu euro si. Yü ro yü ro.
  • Ayda bir bu ucak haber olmaya basladi. Hayirdir bi seylere on hazirlik mi anlayamadim
  • Bize verin yaptirip hezarfende inis kalkis calisalim.
  • Devlet olarak yapılan yardıma ispark muamelesi yapmamak gerek,hem şu aralar Gürcistanla müttefiklik önemli...bence gerekli tamirde Türkiye tarafından karşılanmasıda jest olur..
  • ben gorevli gittigim erzurum havaalaninda gordum bu ucagi. rus mig serisi bir ucak tahminimce.bunlar cok saglam ve hizli ucaklar olmali zira wikiden baktigim kadariyla 1900km/s yapabiliyorlar
  • Iyide adam Euro demis Avro diye bostan kelime uretmenin ne anlami var? Hadi zor bir soyleyisi olsa anlarim ama ha Euro ha Avro
  • Avro:isim Avrupa Birliği'nin ortak para birimi, kaynak: tdk güncel Türkçe sözlük Davarlar bilmeyen ve ogrenme yetisi olmayan hayvanlardir.
  • Cag kebapcisinin biri alsin kebapci yapsin :) cok orjinal fikir tutar bu

Van'da 2011 yılında yaşanan deprem sonrası Gürcistan'dan Erzurum'a yardım malzemesi getiren uçak, inişinin ardından geçirdiği kaza sonrası aldığı hasarın giderilmemesi nedeniyle Erzurum Havaalanı'nda bekletiliyor. 

AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, 23 Ekim 2011'de Van'da meydana gelen depremin ardından pek çok ülkeden depremzedeler için gönderilen yardım malzemeleri için bölgeye en yakın havaalanı olan Erzurum'dan hava köprüsü kuruldu.

Erzurum Havaalanı'na çok sayıda ülkeden uçaklarla gönderilen çeşitli yardım malzemeleri, buradan da karayoluyla deprem bölgesine ulaştırıldı.

Gürcistan'dan da 30 Ekim 2011'de çadır yüküyle havalanan ve gece saatlerinde Erzurum Havaalanı'na inen SKY Georgia Airlines firmasına ait Ilyushing Il-76TD tipi nakliye uçağı, yükünü boşaltmasının ardından parka çekildiği sırada Kırgızistan uçağının kanadının çarpması sonucu hasar gördü.

Uçağın kokpit bölümünde oluşan kaza sonrası gerekli tüm işlemler yapılan Gürcistan uçağı, hasarı giderilinceye kadar parka çekildi.

Yardım için olmasaydı 2 milyon lira maliyet oluşacaktı  

Erzurum Havaalanı'nda 4 yıl önce parka çekildiği noktada bekleyişini sürdüren ve kokpit bölümünün üzeri örtülen uçakla ilgili bu sürede yapılan tüm yazışmalar ise uçağın sigorta şirketiyle yaşanan sorun nedeniyle sonuçsuz kaldı.

Yardım amaçlı gelmesi nedeniyle konma ve konaklama ücreti alınmayan uçak, deprem sonrası yardım amaçlı gelmiş bir uçak olmasaydı, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) ücret tarifesi gereği işleticisine ton başına günlük 2,5 avro konaklama ücreti fatura edilmesi gerekecekti.

Ilyushing Il-76TD tipi uçağının yaklaşık 170 tonluk olduğu düşünüldüğünde, uçağın günlük konaklama ücreti 425 avroya, yıllık ise 155 bin 125 avroya karşılık gelecekti. Uçağın, 12 Aralık 2015 itibarıyla 4 yıl 42 gündür havaalanında konakladığı dikkate alındığında işleticisine maliyeti 638 bin 350 avro, yani 2 milyon 42 bin 720 lira olacaktı.

Gürcistan uçağı Erzurum'da unutuldu

Yorumlar Tüm Yorumlar (23)

İsim / Rumuz ~ 8 yıl önce
Ahada milletçe durumumuz. Bir avro euro meselesinden bile birbirinizi picaklayin. Size ne? İsteyen avro isteyen avrat isteyen eyuro desin.kiyamet mi kopar.her pohi bildik bir evromiz kaldı sanki.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yuro o bikerem ~ 8 yıl önce
Ne avrosu euro si. Yü ro yü ro.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vvv ~ 8 yıl önce
Ayda bir bu ucak haber olmaya basladi. Hayirdir bi seylere on hazirlik mi anlayamadim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
58cm ~ 8 yıl önce
Bize verin yaptirip hezarfende inis kalkis calisalim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tolstoy ~ 8 yıl önce
Devlet olarak yapılan yardıma ispark muamelesi yapmamak gerek,hem şu aralar Gürcistanla müttefiklik önemli...bence gerekli tamirde Türkiye tarafından karşılanmasıda jest olur..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
remzi ~ 8 yıl önce
ben gorevli gittigim erzurum havaalaninda gordum bu ucagi. rus mig serisi bir ucak tahminimce.bunlar cok saglam ve hizli ucaklar olmali zira wikiden baktigim kadariyla 1900km/s yapabiliyorlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bora ~ 8 yıl önce
Yanlış uçağa bakmışsın. Bu uçak mig değil Ilyushin. artı rus uçakları sağlam değil, metal teknolojileri zayıf.
Mehmet ~ 8 yıl önce
Iyide adam Euro demis Avro diye bostan kelime uretmenin ne anlami var? Hadi zor bir soyleyisi olsa anlarim ama ha Euro ha Avro

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Türkçe bilir misiniz? ~ 8 yıl önce
Türkçe okunduğu gibi yazılan bir dildir. Değişik istisnaları vardır elbet ama öyledir. E u r o 'yu memleketteki herkesin görünce okuyabileceğine inanıyor musunuz? E-u-r-o diye okumaya kalkacak milyonlarca insan olacağına eminim. Ayrıca Türkçe yazım kurallarına uygun olmayan bir kelime. Aynı mantıkla, SHOW kelimesi de çok kullanılıyor ama Türkçe yazmak gerekirse ŞOV olarak yazılıyor.
Avro ~ 8 yıl önce
Avro:isim Avrupa Birliği'nin ortak para birimi, kaynak: tdk güncel Türkçe sözlük Davarlar bilmeyen ve ogrenme yetisi olmayan hayvanlardir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rezalet ~ 8 yıl önce
Cag kebapcisinin biri alsin kebapci yapsin :) cok orjinal fikir tutar bu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
~ 8 yıl önce

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000